Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justalala

niemowlak-pieluszki jednorazowe czy tetra?prosze o opinie

Polecane posty

Gość justalala

Ja urzywam tylko pieluszek jednorazowych. Zdecydowałam się na nie bo co dla mnie było najważniejsze są wygodniejsze(nie trzeba namaczać i non stop prać,gotować-wole ten czas spędzić na odpoczynku),nigdy nie zdarzyło mi się by zawartość pieluszki opuścuiła swoje miejsce,nie miałam też odparzeń. Owszem nie są pieluszki najtańsze (mówie o dobrych firmach) ale i tak mi się je lepiej opłaca kupić bo do tetry też trzeba doliczyć wode,prąd,proszek i czassssss

Gość moki28
na początku tetra, potem pampersy

My od początku używaliśmy pampersów. Mała ani razu nie była odparzona. Przy maleństwie nie ma się czasu na pranie i prasowanie pieluszek. Chwilka odpoczynku ( jeśli się ją znajdzie) jest na wagę złota.

Ajeśli chodzi o pieluszki to wcale nie trzebaużywać firmowych (pampers, huggis) bo często one uczulają, bo mają jakiś żel. Tańsze też są dobre tylko trzeba jak wszystkie pieluszki w miarę potrzeby zmieniać.

Gość justalala
kobietki-a jaki rozmiar jest najmniejszy?sa takie z odsłonieciem na pepuszek?jakie kupic na pierwszy raz-jezeli sie zdecyduje na jednorazowe.....ale z tego co piszecie to pewno tak a co z bioderkami?bo mowia ze z teg wzgledu lepiej tetrowe na poczatek?jak to jest?

Gość kasiaka
Mój mały musiał mieć szeroko odwiedzione nóżki, więc na pampers zakładałam grubo zwiniętą tetrową pieluchę i śpiochy- nogi były szroko i sucho.....

Gość 11 lat temu
używałam tetrę i teraz tez będę. Córka nigdy nie była odparzona,zaczęła robić na nocnik w wieku 13 miesięcy. Pieluchy gotowałam, ale tylko na początku, nie prasowałam nigdy. Pampersy były uzywane tylko podczas wyjazdów. Maluszek, którego noszę pod sercem urodzi się na poczatku sierpnia----- plan "pieluszkowy" jest taki jak przy córce.... sprawdzony :)

Gość My uzywalismy
100% Pampersy. Prawde mowiac nawet mi to do glowy nie przyszlo zeby uzywac tetrowe. Mieszkamy za granica i jest tutaj serwis gdzie raz w tygodniu przyjezdzaja do domu i odbieraja twoje brudne pieluchy i zostawiaja wyprane. Podobno koszt podobny jak do jednorazowych bo licza tylko za pranie/transport w koncu, ale mimo wszystko wybralam pampersy bo sie nasluchalam od mamy i tesciowej o tych tetrowych. Moj maluszek nigdy nie mial zadnych problemow z odlezynami, ani takimi innymi sprawami. Jak raz czy dwa polecialo to byl to ewidentny blad operatora - zle zalozona pieluszka. Wolalam tez Pampersy od Huggies i wole chusteczki Huggies od Pampersow. ;)

Gość ja byłam zmuszona
prawie ze, do jednorazowek. nie chce mi sie pisac czemu. corka nei miała problemow z bioderkami, bo tak jak juz ktos tu pisał kładłam miedzy jednorazowke a spiochy tetrowa. nawet ortopeda powiedział mi ze nie musze sie w tetre bawić- gdy spytałam o bioderka. wcale te najtańsze nie sa dobre. zwroc uwage czym sa pokryte - folią, ktora nie przepuszcza powietrza, dziecku jest goraco w pupke i sie odparza. ja uzywałam pampersow, huggisow nie mogłam, dziecku robiły sie krostki w miejscu gdzie jest sciagacz na pleckach.

Gość podnnosimmy

Gość eliska111
ja stawiam na jednorazowki

14 lat temu musiałam używać tetry, bo pampersy dopiero wchodziły i kosztowały pół wypłaty. Dopiero jak zaczęły podróbki wchodzić tańsze to używałam na noc i na wyjście. Dzisiaj chyba bym zgłupieć musiała, wydaje na pampersy 2 zł dziennie, a jaka wygoda! Przy tetrze to na sam proszek dziennie chyba więcej idzie, nie wspomnę o wodzie, prądzie i czasie. I to przewijanie co chwilę, wkładanie i zdejmowanie ubranek, eeehhhh teraz to jest wygoda.

Justalala... najmniejsze sa 1-neczki... Ja sie niezle nabiegalam po supermarketach aby je dostac.. nie maja wyciecia na pepuszek bo ono nie jest potrzebne.. ponoc on nie boli malca.. Alejesli bedziesz chciala sama mozesz odwinac papmersiaka albo wyciac taka dziurke... Nie wiem jak inne ale pampersy maja 2 rozmiary dla noworodkow.. 1-nki 2-5kg sa bodaj najlepsze bo najlepiej wsiaka w nie kupka.. 2-ki 3-6kg (chyba) te juz slyszalam ze nie maja takiej chlonnosci jak te 1sze Ja kupilam 1 opakowanie jedynek.. bo slyszalam ze po 1 opakowaniu zaraz idzie sie na 2ki Co do dylematu tetra kontra jednorazowe.. Moze one zasmiecaja srodowisko... ale sa o tyle wygodniejsze... Ja posledzialam troche topiki mam i poczytalam ich opinie.. I mimo ze moje mama twierdzi ze na poczatek tetra bo zdrowa to jej tlumacze znow ja ze jak zdrowa jak kompres z moczu jest.. a przeciez nie bede latala i macala dziecko co 10 min czy nie ma mokro... Co do hagisow i innych... Sa wlasnie mieszane opinie.. Gdzies wyczytalam ze dziewczyny zachwalaly pieluchy dada z biedronki inne zas jakies z lidla.. Sadze ze same sie przekonamy... Wiem jedno... Nie moga byc na ceratce!!!!!

Gość Rafinka a czemu
zaraz "zgłupieć"??? Ja używałam tetry i teraz też będę.

Rusałka, dla mnie te na chłonne kupki byłydo niczego, bo ta siateczka się z kupką do tyłka małemu przyklejała, no tak wchodziła mu między pośladki. I się odparzył przez to. Taki kompresik przylegający z kupki hehe. Wolałam bez tej siateczki. Dada bardzo dobre, w sumie cena taka jak pampersów.Ja używam z lidla takie niebieskie, czeskie, kosztyją 7 zł za 16 sztuk, identyczne a tańsze. I paczki małe.

a używaj jak Ci pasują, ja ze swojego punktu widzenia napisałam, że JA musiałabym zgłupiec, pamiętam codzienne pranie, wieszanie i prasowanie tych pieluch i dziecko plączące się między nogami. Ja nigdy nie założyłam dziecku niewyprasowanej pieluchy, po prostu nie cierpie niewyprasowanych rzeczy. To po co mam się urabiać?

Rafinka.. no wlasnie nie wiem ktore beda najlepsze.. kazda z nas niestety ale na dziecka skorze sie przekona.. No mi siostrzenica podpowiedziala tylko 1 ze nie dada bo sa wlasnie na ceratce.. no ja stwierdzilam ze pampersy to na poczatek... bo chyba sa najlepsze..ale i cena troche duza... Wiec na poczatek maly komfocik dla maluszka a potem szara codziennosc ;)

któras z mam napisała ze pampersy to miesieczny koszt 30-40 zł to co ile mysli zmieniac te pampersy? tak sie pytam bo nawet jeśli w opakowaniu jest 70 kilka sztuk(takie widziałam zdaje się Happy) a kosztuja koło 35 zł to zmieniajac tylko 5 pieluszek dziennie ni jak nie chce mi wyjśc cały miesiąc na jednym opakowaniu. dziewczyny jak juz chcecie jednorazowe to zmieniajcie je kilka razy dziennie a nie oszczędzajcie. wychowałam dwoje dzieci starsza ma 3,5 roku i przez pól roku uzywalismy tylko tetry bo mialy odparzenia własnie po jednorazowych.zwracac trzeba uwage żeby pokryte były bawełna nie folią, a nawet te tańsze bez nazwy maja juz bawełne wiec nie ma problemu.nie mówie że jednorazowe są złe, są wygodne ale tetra tez nie jest taka zupełnie zła. nie namawiam nikogo na jedne czy drugie to wybór każdej mamy, wazne żeby dziecko było zdrowe i zadowolone. powodzenia wszystkim mamom obecnym i przyszłym

Gość 30-40
30-40 zł na miesiąc? jakbym sie nie starała to u mnie i tak zawsze w miesiącu wychodzi 100-120.

pewno, trzeba samemu wypróbować najlepiej. pampersy wychodzą w sumie tak samo cenowo, tylko te paki takie wielkie trzeba kupować. Dada nie są na ceratce - są bawełniane, tak samo jak te z Lidla. Nie wie ktoś może ile kosztują te pampersa pieluchy wciągane jak majteczki? I czy się sprawdzają? Bo Rafał nie da się przewinąć, zaraz spierdziela i chyba dla dobra swoich nerwów będę musiała mu coś takiego zapodać...

właśnie dada są na ceratce a ja na wyjezdzie w awaryjnej sytuacji kupiłam i były bawełniane, zapierałam się jak ognia kupowania tych dada ale okazały się bardzo fajne tyle że później juz nigdzie nie spotkałam bawełnianych dada, może nie miałam szczęscia. używałam hagies i te najlepiej się sprawdziły u mnie teraz Happy i tez u nas zdaja egzamin.

hej My od samego początku byliśmy na jednorazówkach. Były to między innym Pampersy - ogromnie polecam Huggisy - mały sie przelewał w nocy :( Happy - rewelacja ale największy rozmiar juz go uczula niestety Cień - są OK koszt na miesiąc ok 100, 120 zł mały ma 14 miesięcy

teraz to nie wiem ile kosztuja te majtkowe ale jak dla starszej kupowałam to za 12 sztuk płaciłam 25 zł, bardzo wygodne i rzeczywiscie się sprawdzaja.

ja polecam Huggies używamy ich od urodzenia małego:)i do tej pory nie miał żadnych odparzeń jak narazie nie mam do nich żadnych zastrzeżeń... pozdrawiam

O właśnie, te z Lidla Cień się nazywają. U mnie w Biedronce dada są tylko bawełniane, bo czasem kupuje. Kurde, to drogie te majteczki, tak po 3 dziennie to prawie 7 zyta wychodzi, licząc jeszcze na noc zwykłą...

Gość niebieskaaa
Naprawdę wychodzi wam 30-40zl miesiecznie za jednorazowe pieluchy? Ja uzywam Pampersów 1, tygodniowo schodzi mi paczka, w której jest 40 pieluch. A paczka kosztuje 23zł. Czyli miesięcznie płace znacznie więcej niż 40 zł. Mimo wszystko w życiu nie przeszłabym na tetrę. Pozdrawiam

Gość 30 - 40
No dokladnie, jakby nie patrzył wychodzi min. 100 zł na miesiac. Srednio zuzywamy okolo 200 pieluch w miesiacu.

No trochę więcej, z reguły używam 4 dziennie, paczka 16 sztuk za 7 zł na 4 dni czyli dziennie = 1,75 zł dziennie x 30 dni = 52,50 zł. Plus na nieprzewidziane kupy czyli koło 60 zł na miesiąc. Taniej już się chyba nie da. Bo nawet ceratowe badziewie niewiele tańsze jest. Oczywiście noworodki więcej, czasem 8-10 pieluch dziennie potrafią zużyć, muj synek w rekordowym dniu całą paczkę (16 sztuk) przefajdolił...