Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NAsturcja mala myszka

OD KIEDY widac juz BRZUSZEK w ciąży???

Polecane posty

Gość u mnie do konca 4 miesiaca
brzuch nie byl płaski ale tez nie wygladal na ciąze, teraz jest 5 miesiac i zaczyna rosnac

Gość najęli
Witam :) Ja mam 18 lat i chyba jestem jakimś ewenementem, bo brzuch mi urósł już w 2 miesiącu, teraz jestem w 3cim i widać na kilometr , że jestem w ciąży. Nie mieszczę się w żadne moje spodnie, staniki też przyciasne... Całe szczęście, że jest lato, cały czas śmigam w sukienkach :) Lekarka powiedziała, że to macica mi bardzo urosła, ale nie ma się czym matwić :) Tak na zapas polecam wszystkim 'pozytywnym" od razu wizytę u lekarza. Zbada, zaleci badania krwi i moczu, przepisze kwas foliowy ( szczególnie ważny we wszesnej ciąży!), zweryfikuje ewentualne przyjomwane przez Ciebie leki. Nic nie stracicie na takiej wizycie. Bardzo ważne jest też określenie, czy ciąża nie jest pozamaciczna, ale to już badanie USG tylko może wykazać. Pozdrawiam i życzę wszystkiego naj:)

Ja wcale nie jestem w ciązy a brzuszek widać i to jak! ;) Moja Pani twierdzi że to od tego że piję zbyt wiele piwa - ale to chyba jakaś feministyczna propaganda :D

Gość Aluńka
Ja jestem co prawda dopiero w 7 tyg i nic nie widać kompletnie hehe waże tyle samo byłam u lekarza jakoś w 1 miesiącu i nie mógł nic powiedzieć jeszcze bo za wczesnie ale odrazu przepisał kwas foliowy bo jest bardzo ważny niedługo ide na drugą wizytę i nie moge sie doczekać keidy zobacze usg . Moja koleżanka jest teraz w 15 tyg i u niej też kompletnie jeszcze nic nie widać podrawiam :)

ja jestem w 14 tyg i juz cos tam widac. wiadomo nie jest on taki duży ani nic, ale od doły jest juz zaokrąglony:) pozatym tez pewnie dlatego ze przestałam sie pilnowac z jedzieniem i dlatego tez pewnie przytyłam 3 kg, ale nie ma tragedi, w spodnie nie wchodze bo miala wszystkie \"dopasowane\" ehhh ale co zrobić. Pozdrawiam wszystkie brzuchatki:)

Gość oalalala_
mi sie wydaje,ze wielkosc brzucha podczas ciazy jest tez uwarunkowana genetycznie?np.moja mama w 9 mies ciazy miala brzuch ledwo widoczny.ja jak bylam w 9 mies ciazy to mialam taki brzuch jak niektore w 6 mies?wiec niema na to regoly

Gość klukla
ja teraz 14 tydzień a brzucha nie ma no może trochę wygląda jakbym sie najadła...a szkoda bo już bym chciała trochę poparadować :P

Gość ula_la
ja jestem w 6 tygodniu i mieszcze się w 2 pary spodni. Wyglądam, jakbym najadła się czereśni, ale to może dlatego, że mam drobną budowę i nigdy nie miałam nawet fałdki na brzuchu. Kupiłam już 2 bluzki ciążow, żeby zamaskować się w pracy, bo w zwykłych, obcisłych sweterkach wyglądam jak dziecko z Etiopii ( bez urazy)

Gość Agata24
Ja jestem w 16 tygodniu i jak jestem najedzona to brzuch dla mnie jest widoczny, ale ogólnie dla tych co nie wiedzą nie widać brzucha. Denerwują mnie zdziwienia osób którym mówię że to już 4ty mc a oni z nie do wierzaniem patrzą na mnie. Podobno wielkość brzucha to sprawa indywidualna. Ja do tej pory schudłam 5 kg(wymioty, brak apetytu) więc to pewnie też ma wpływ że mój mały groszek jeszcze nie jest widoczny dla innych-choć bym już chciała.

Gość patiti
ja także jestem w 16 tyg ciązy i u mnie brzucha nie wida tylko alusienkie uwypuklenie nad włosami lonowymi.Może to dlatego,ze zawsze mialam brzuch jakbym byla w ciąży.Czyli nic nie widać

Gość aneczka2238
Ja jestem obecnie w 20 tyg i nawet jak ktoś nie wie że jestem w ciąży to nie problem sie tego domyślić:) a zaczęło być widoczne dla otoczenia w 18 tygodniu, w 2 tygodnie wystrzelił jak głupi:) dla mnie widoczne było już gdzieś tak od 14, ale z reguły wieczorem a rano się chował;p

Gość pentelka1102
ja mam 19 lat i jestem w pierwszym miesiącu.Obecnie waże 55kg i nie wiem kiedy będzie widoczny brzuszek?

Gość Ilucha
Witam mamusie... jestem aktualnie w 12(właściwie koniec 12 t.c) i od miesiaca konkretnie widać , że brzusio mi "wysadziło". Spodziewamy sie bliźniąt, wiec może dlatego, tego nie wiem. Wiem jedno w żadne ciuchy nie wchodzę już od dawna...cała garderoba natychmiast poszła w odstawke z korzyścia dla mnie ;))) Czuję się jak dmuchany balon...z każda chwilką cieżej.. NIe wiem jak to bedzie dalej, nikt z mojego otoczenia nie miał bliźniąt i nawet nie mam kogo zapytać, bardzo sie boje, nieukrywam.... Może ktoś cos napisze... :))) pozdrawiam serdecznie Ilucha

Gość Ilucha
...rzeczywiści....bardzo szybko dziewczyny "decydują" się na dziecko... ja mam już 30!!!! więc chyba już pora... Musze się przyznać, że nie planowaliśmy jeszce dzidziusia ale los sam zadecydował i to podwójnie- spodziewamy się bliźniąt!!! Tylko się cieszyć, powoli dochodzi do mnie ten fakt... Tatus zadowolony i szczesliwy, dlatego mniej się boje... Ale wracając do brzuszka...to-rosnie w szybkim tempie. pozdrawiam mamusie przyszłe i te terażniejsze...

Gość palinka232
Hmmm.... jestem w 23 tygodniu i juz nikt nie ma watpliwosci ze mam dzidzie w brzuszku.zaczal sie zaokraglac pod koniec 20 tyg. i rósł, rósł....

obcy zauważali od16 tyg, natomiast ja juz twardszy wyczuwałam od 8-9tyg:)

Gość zuza_pak
aluńka witaj w klubie u mnie tez 7 tydzień ja jestem w 3 ciązy i niestety mam juz problem ze swoimi dotychczasowymi spodniami dopiąć sie dopne rano wieczorem ciężko i przy siadaniu mi przeszkadzają wiec śmigam w sukienkach mam nadzieje ze nie jest brzusio widoczny bo jest kilka osób którym nie chcemy mówić naszczepcie zawsze byłam przy sobie i po pierwszej i drugiej ciąży brzusio trochę został wiec to taka zmyłka dla innych ale mój mąż już widzi że brzuszek jakby uniósł sie ku górze pewnie sadełko się uniosło heh ehe pozdrawiam wszystkie ciężarne

Gość sylwka_kk
Witam wszystkie mamuski! mam 23 lata to moja pierwsza ciąża. jestem w 22 tyg. i zaczyna rosnac i byc widoczny. natomiast do tego momentu wszyscy sie mnie pytali gdzie mam brzuch az zaczynalam sie martwic czy wszystko ok. I jak na 5 miesiac nie jest jakos bardzo duzy :)

Ja jestem w 19 tygodniu i tylko Ci co wiedzą że jestem w ciąży zauważają zaokrąglenia :)

Gość ja jestem w 6tc
a brzuszek mam ciagle napuchniety rano nie jest taki duzy ale po poludniu wzdyma sie ,zreszta mam taka nature bo juz przed ciaza przed @ brzuch sie napinal i pytali mnie czy jestem w ciazy:Ppowoli spodnie w pasie gniota ale mysle,ze jeszcze dam rade:)

Gość sylwia 11

Gość sylwia 11
hej tez jestem tak zaciekawiona bo jestem w 3 miesiacu ciazy i tak niewiem czy mi ten brzyszek widac czy nie heheh no jak dlamnie to widac ale wydaje mi sie ze sobie to wmawiam heheh jaka jest prawda??????? od kturego tyg. zaczyna rosnac brzuszek????????????????

Gość lbasiek
hehee Ja pod koniec 4 miesiaca brałam słub i weszłam spokojnie w kiecke 34 czyli nic nieprzytyłam no ale pare dni po to jakby zaczoł wzrastac teraz jest 20 tydzien mam 86 wokół brzuszka a miałam 80 takze mysle ze to naprawde niewiele ...wsumie to mnie to martwi ze tak mało:( ehhh ..pozdrawiam przyszle mamy:) i obecne tez;)

Gość alusia1122
Ja jestem w 12 tygodniu i już wyraźnie widać brzuszek. Nie cieszę się z tego bardzo, bo boję się co będzie w kolejnych miesiącach. Nie mieszczę się już w większość spodni, a wszystkie bluzki zrobiły się obcisłe. Trochę to brzuszek ciążowy a trochę moje sadełko :( Wolałabym jednak żeby ten brzuszek pojawił się później, kiedy będzie na to pora. Pozdrawiam wszystkie mamy :)

Gość jaa się boje..
Pomozcie mi. Miałam już 4 miesiączki a nadal boje się,że jestem w ciązy... Czy to mozliwe,ze po tylu miesiączkach mooge byc w ciązy?? Odpiszcie.. PROSZE!! P.S. Od jakiego miesiąca widać brzuszek??

Gość zmartwiona młoda
Nie wiem jak tez miałam 2 miesiączki (to znaczy miałam okres spóżniony i tylko podplamianie) teraz mi sie okres spóżnia brzuch zaczął sie cos zaokrąglać test wyszedł negatywnie ale robiłam go 3 miechy temu a nie miałam juz stosunku sexualnego. w październiku juz nie dostałam okresu tez sie boje tym bardziej ze brzuch jest twardy. Jezeli nie dostabne okresu do tygodnia ide do ginekologa bo w otoczniu ludzie sie pytają czy nie jestem w ciaży to byłby 14 tyg.

Gość zmartwiona młoda
aaa dodaje że już czuje nawet dziewne odruchy w brzuchu kucie itp. Czy ja moge byc w ciaży??

Gość katharsisssss
Mi widac było naocznie dop ok 17 tyg ciazy... wczesniej tak jakbym sie objadla.. a ok 15 tyg zaczely mnie uwierac dawne spodnie dodam ze mam 22 lata to moja 1 ciaza...przytylam tylko 8 kg :)