Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PROLAKTYNKA25

Bromergon, wysoka prolaktyna a ciąża !?!?!?!?

Polecane posty

Gość stokrotka201
Nio to bella oproznij żołądek aby było ci lepiej i lec do szefa nie czkeja długo bo jak jaczekalam to myślałam że zemdleje jak szlam do jej drzwi:-D. A tak strasznie nie było:-D. Miej to za sobą :-D. Nio u mnie już rozpoczęło się liczenie od 10 bo dziś zaczynam 30 tc :-D. Już tak niedługo.:-D. Rodzinka jak mnie zobaczyła wczoraj to mówi że już niedługo bo brzuchol znizyl mi się ale ja tłumacze sobie tym że dzidzia się źle ułożyła :-D. Justa to już na wylocie jest :-D:-D:-D:-D

Dzieki ze jestescie ze mna bo mam stracha ,musze czekac do 11:30 i wyedy isc do biura aaaaaaaa jestem fit mam nadzieje ze dzidzia sie pokaze;) jekku ja tez bym chciala juz 17tc a tu narazie musze czekac no zobaczymy

Dzieki ze jestescie ze mna bo mam stracha ,musze czekac do 11:30 i wyedy isc do biura aaaaaaaa jestem fit mam nadzieje ze dzidzia sie pokaze;) jekku ja tez bym chciala juz 17tc a tu narazie musze czekac no zobaczymy

Gość stokrotka201
Zleci bellus naprawdę......te pierwsze 12 tyg to ją prawie przespalam a potem to z górki :-D. Wyczuwanie ruchów itp zmęczenie itp fajne uczucie .....już tęsknię za moim bebzonkiem :-(. Mąż mówi że cytuje jak zrobiłem dziurawca czyli dziewczynkę to odczekamy chwilę żeby z gondoli wyrosła i chłopaka trza robić :-D. Więc wózek neutralny wybieramy np zielono szary ciuszki też takie stsramy się neutralne :-D. Smialam się do niego że jeżeli z drugim nam tyle czasu się zejdzie to będzie z 2 lata różnicy :-D

Bravo stokrotka i to mi sie podoba!!!!!! robcie chlopaka niech sie m cieszy!!!!! Ja po prostu boje sie tych 12tyg i narazie to wiecej sie martwie niz ciesze,boje sie przyzywczajac do mysli ze bede miala to dziecko ale jak juz przejda te pierwsze tyg i wszystko bedzie ok to zaszaleje z radosci

Bravo stokrotka i to mi sie podoba!!!!!! robcie chlopaka niech sie m cieszy!!!!! Ja po prostu boje sie tych 12tyg i narazie to wiecej sie martwie niz ciesze,boje sie przyzywczajac do mysli ze bede miala to dziecko ale jak juz przejda te pierwsze tyg i wszystko bedzie ok to zaszaleje z radosci

Stokrotka 2 latka roznicy do supper roznica. dzieci pozniej razem sie bawią i nawet jak masz ubranka nie sa one juz "niemodne" ;)) U mnie juz dzis zaczyna sie 35 tydzien a niedawno za Wasza namowa robilam test ;)) i nie dowierzałam 2 kreseczką ... a tu juz prawie koniec ... Chociaz jest juz ciezko- szczegolnie spac - to i tak trzeba zapamietac te chwile do konca zycia bo raczej juz nie planujemy wiecej dzieciaczkow- no ale zycie lubi platac psikusa ;)) jak to mowią jak sie nie chce to sie ma .... ;). Ja raczej te poczatkowe ubranka tez mialam nautralne a z czasem stały sie bardziej chlopskie ( stwierdzilam ze kupowanie jest super wiec czemu mam sobie odmawiac tej przyjemnosci przy drugim dziecku ;))) Bella przeciez inaczej byc nie moze- musi byc dobrze. ciesz sie Malenstwem i urokami ciązy ;)) ( wymiotami i mdlosciami tez bo przynajmniej wiesz ze wszystko jest ok) i tym ze poki co miescisz sie w ubrania i ze Fasolka grzecznie siedzi i nie kopie ;)). Ktory juz u Ciebie tydzien??? Jestemfit ale ten czas leci.. niedawno tez cieszylas sie z pozytywnego testu a tu juz prawie polowa- dla pocieszenia powiem Ci tak ta druga leci jeszcze szybciej ;))Jak czujesz bedzie dziewczynka czy chlopczyk ??

Justa myślę, że będzie chłopak :) a jeśli będzie dziewczynka to też będę się mega cieszyć !

Gość stokrotka201
My z mężem jak byliśmy jeszcze na etapie chłopak dziewczyna to zgodziliśmy się w kwestii że chcemy 4:-D. 3 swoich a jeżeli będzie nas stać i spelnimy warunki to 4 chcemy adoptować podzielić się miłością. Tyle dzieciaczkow zdrowych itp w domu dziecka ląduje .....:-(

Dziewczynki moje szefu moj mnie milo zaskoczyl,byl w dupe uprzejmy mily i szarmancki pogratulowal ,ucieszyl sie powiedzial ze na pewno wszystko bedzie dobrze no luuuuzik doslownie a ja sie tak martwilam. Jedna rzecz tylko musze zrobic czyli isc na badanie do naszego lekarza ,bo my mamy prywatne wizyty i czytalam kontrakt rzeczywiscie tak mam zrobic.... on musi to potwierdzic wiec ide w srode na kolejne usg i mam nadzieje zobaczyc serduszko;)

a widzisz Bella szefowie to tez czasami ludzie ;))) i tez czasami mają odruchy ludzkie ;)))a z lekarzem to tez super rozwiazanie- przynajmniej popatrzysz sobie na fasolke ;))

Dr Justa no stres mi troche puscil jak zobaczylam podejscie szefa,malo tego on powiedzial ze mam dbac o siebie i od razu dal mi lzejsza prace i bez wylotow ,powiedzial ze nie wolno mi myslec negatywnie i ze czeka na dzidziusia;) W szoku bylam!!!! A co taka cisza na forum????? Halo Marysia Madzie Natie Monis co sie dzieje nikt nie pisze?????

widzę że nasze stare poczciwe forum " pomóżmy sobie nawzajem" zmieniło się na "pochwalny się swoim szczęściem". Nic dziwnego, że coraz bardziej tu pusto, jak starającym się jest najzwyczajniej na świecie przykro i wolą tu nie wchodzić, żeby się nie dołować... Moje kochane Panie rozumiem że się cieszycie, ale nie róbmy sobie pod górkę i wybierajmy forum adekwatne do naszych problemów. Nie zrozumcie mnie źle, chce znów zacząć tu wchodzić z przyjemnością :)

Gość justa27
zażenowana myślę ze troche nie jesteś fer wobec nas. Każda z nas byla kiedys w sytuacji ze mimo staran nic nie wychodzio aż do czasu. Mnie nigdy nie złościly ciąże dziewczyn z forum tylko wręcz przeciwnie dodawały otuchy do dalszej walki . Jesli sie mylę to dajcie znac dziewczyny, chodź nie wyobrażam sobie dnia bez was:)..

Gość justa27
zażenowana myślę ze troche nie jesteś fer wobec nas. Każda z nas byla kiedys w sytuacji ze mimo staran nic nie wychodzio aż do czasu. Mnie nigdy nie złościly ciąże dziewczyn z forum tylko wręcz przeciwnie dodawały otuchy do dalszej walki . Jesli sie mylę to dajcie znac dziewczyny, chodź nie wyobrażam sobie dnia bez was:)..

Gość magdzia 2
Uważam jak Justa. To ,że którejś sie udało daje nadzieję innym. Pozdrawiam.

Gość stokrotka201
Eh...... Żal mi czytać wypowiedź takich osob jak tym razem napisała zazenowana ........jeżeli komuś to nie pasuje jak my się wspieramy to niech nie wchodzi tu i tyle ... Ją cieszę się z każdej ciąży i nieraz było przykro ale przyszedł i czas na mnie więc wsparcie najważniejsze :-D. A temat prolaktyny i bromergonu przewija się co kilka stron więc nie wiem o co cho :-S. Olac i robić swoje :-D. Bellus to super i czekamy na wieści :-D. Ją dzis wolne mam bo idę na badania wymazy itp i szefowa kazała mi zostaac w domu odpocząć :-D. Odwiozlam męża o 6 na pociąg i zrobiłam pranko dla Blanki :-D torbę spakowalam itp. Więc w sumie jestem gotowa :-D:-D:-D

Gość madziorkus
Hej, Dziękuje Bella za wiruski ciążowe, na pewno się przydadzą:-) A jak się czujesz? Ja niestety jeszcze złapałam jakiegoś zapalenia, więc leczę się maścią pimafucin, mam nadzieję że przejdzie, żeby od nowego cyklu ruszyć ze staraniami z clo... Okres powinnam dostać w sobotę ale jak nigdy nic mnie nie boli, ani podbrzusze ani piersi...Tylko tak troszkę kują w środku.. Coś ostatnio jakoś przycichło na naszym forum:-) Może to cisza przed pozytywnym testowaniem w tym miesiącu:-)

Madziorkus to ja zycze pozytywnych staranek,czuje sie dobrze tylko wciaz sie boje i tak mi pewnie pozostanie do 12tygodnia sciskam Cie mocno

Gość madziorkus
Takie obawy zawsze są jak kiedyś kobieta poroniła... Ja też poroniłam więc ja też pewnie jeżeli uda mi się zajść to będę się obawiać czy utrzymam ciąże... Może nie piszę tutaj często, ale za to czytam to forum codziennie...Chyba jestem od was uzależniona:-)Za każdym razem jak dowiaduję się że któreś z was się udaję..nabieram wiary że jednak i mi się kiedyś uda...I naprawdę widać po niektórych ciężarówkach że naprawdę czas szybko leci...Wiec Bella zobaczysz jak niedługo ty będziesz w bezpiecznym trymestrze:-)

Gość stokrotka201
Nio. Puki mam siłę to chce wszystko zrobić. Żeby potem mąż miał wszystko przyszykowane. Nio jakoś ucichlo....nikt nie testuje......madziusiek a ty gdzie się podzialas?

Gość gocha-04
cześć dziewczyny przez weekend w ogóle nie wchodziłam na neta i nawet zaspałam mierzenie temp :) przez zmianę pogody cały czas bym spała i spała i oczy mi się zamykają tuz po przebudzeniu. Zażenowana to nie jest tak, że staraczki nie piszą na forum, bo fasolki się cieszą. Myślę, że niektóre z nas już przeszły przez wszystkie (lub większość) możliwości leczenia i nie mają pomysłu co dalej albo po prostu potrzebują odpoczynku od tematu starań. Sama ostatnio stwierdziłam, że juz tyle czasu nam nie wychodzi i mam dosyć pisania o tym i czekania. Jakieś dopadło mnie zmęczenie tematem i to nie tematem kupowania ubranek czy wybierania wózków, tylko wiecznymi (dla mnie) staraniami z których i tak nic nie wychodzi.

stokrotka szybka jestes ;)) torby spakowanej to ja nawet nie mam ;)) szafka na ubranka malucha oprozniona , proszek kupiony ale jeszcze nie poprane ;)) Musze w koncu M zagonic na strych niech odkopie ubranka ( zakopane sa po naszej przeprowadzce do tesciow) dzis snilo mi sie ze urodzilam juz.... ale dziewczynkę ;)) a to by byla niespodzianka ;))) Moglby w polowie spelnic sie ten sen ;)) - oczywiscie wybieram dziewczynke ;))) A co do bezpiecznego trymestru to chyba nigdy nie jest bezpieczny- ciagle sa jakies obawy . Na poczatku ze sie porodni, pozniej ze porod zacznie sie za wczesnie a pozniej jak juz uda sie donosic ciazy to sa obawy czy dziecko bedzie zdrowe. ...itd przynajmniej do pięćdziesiątki ;)). A co do ciaz to naprawde ciaze znajomych, rodziny itp zawsze mnie zloscily a Wasze wrecz przeciwnie dodawaly otuchy i mobilizacji do dalszej walki. Zazenowana jak masz jakis problem to pisz o nim dziewczyny z forum napewno odpowiedzą Ci na dany temat, coś doradzą, podpowiedza. W kupie razniej jest pokonac problem no i przede wszystkim jest komu sie wyzalic... komus co napewno zrozumie....

Gość gocha-04
Stokrotka poszalała z pakowaniem, a może podświadomie czujesz, że może być nie w terminie? Justa to musisz chyba zacząć się przygotowywać pomału :) A testowanko chyba zacznie się w przyszłym tygodniu tak hurtowo.

Ja też ostatnio nie piszę bo zwyczajnie nie ma o czym ... konczę kurację przeciwgrzybiczną i czekam na @, wypisałam się z tabelki bo i tak się nie staram, czytam codziennie, pozdrawiam Was