Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PROLAKTYNKA25

Bromergon, wysoka prolaktyna a ciąża !?!?!?!?

Polecane posty

Natie ja robiła w katedrze mikrobiologi Uniwersytetu Jagielonskiego bo ja mam gina z Krakowa i on mnie tam wysłął,to jest normalny wymaz pochwowy.W czasie tego badania nie powinno sie zażywac antybiotyków bo psuje wynik Ja własnie miałam takie objawy czesto oddawałam mocz,ciągłe zapalenia i wieczna grzybica i czasem podczas seksu bol oraz suchośc pochwy,teraz wszystko znikneło:) jest to do wyleczenia antybiotykami zrób sobie badanie bo warto aha beta całkiem całkiem:):):):):):):) bylismy dzis odwołąc wakacje:( buuu smutno mi troche,ale jestem spokojniejsza co tam kasa co moze byc ważniejsze od zdrowia własnego dziecka:)

bella wiem ze szkoda kasy, ale napewno nie darowalabys sobie jakby cos sie stalo. Najgorsze jest latanie na samym poczatku ciazy, pozniej nie ma az takich wielkich przeciwskazan. Nie mozna bylo przesunac wycieczki na inny termin ?? ?

Justa mozna bylo ale ja posiedze jednak na pupie w domu bede podrozowac poziej w wiekszym skladzie;) Teraz jest wazne ze beta wyszla dobrze ze jest fasolka na ekranie monitora Wyspy Kanaryjskie nie rusza sie z miejsca przez nastepne tysiace lat wiec zdaze tam dojechac;) Jakby sie troche uspokoilam bo juz wszystko zalatwione

Justa mozna bylo ale ja posiedze jednak na pupie w domu bede podrozowac poziej w wiekszym skladzie;) Teraz jest wazne ze beta wyszla dobrze ze jest fasolka na ekranie monitora Wyspy Kanaryjskie nie rusza sie z miejsca przez nastepne tysiace lat wiec zdaze tam dojechac;) Jakby sie troche uspokoilam bo juz wszystko zalatwione

Gość natie75
Bella a płaciłaś za to badanie czy tylko skierowanie? A Twój m też robił i leczył? Bo wyczytałam że faceci też to mogą mieć..... Chce przebadać zeby w czerwcu spokojnie zacząć staranka....

Natie ja robiłam prywatnie ,płaciłam za cały komplet badan około 250pln i w tym było kilka badan wiec nie wiem dokładnie ile kosztowała ureaplasma Moj ginekolog stwierdził ze m nie musi byc badany bo on jest na sto procent zarażony ,ta choroba przenosi sie drogą płciowa wiec nie ma upros,złapał ode mnie. Dostaliśmy ten sam zestaw leków: antybiotyk i potem jeszcze flumycon i jeszcze jakies dwa inne i bralismy obydwoje choc m juz marudził pod koniec w drugim czy trzecim tygodniu chyba miał dość hahaha ale ja byłam nieugięta potem jak skończyliśmy juz brac cały arsenał leków mieliśmy odczekac 2 tyg i obydwoje na wymaz sprawdzic czy sie pozbyliśmy cholery no i udało sie:):) Wiec Natie warto sprawdzic ,może wyjdzie ze nie masz a jak masz to łatwo wyleczysz:)

Witam przedswiatecznie moje Panie wiecie co mnie martwi ze czuje taki bol w podbrzuszu to niby troche w jajnikach albo w macocy jest bardzo delikatny i nie wiem czy on ma byc czy nie myslicie zeby isc go gina????

bella jajniki i macica maja prawo troche bolec z naciskiem na troche bo jajniki produkuja wiecej hormonow a macica sie rozciaga

Bella!! Też tak miałam. Jajniki pobolewały i macica też. Tak jak napisała mycha. A u mnie snieżyca teraz. Siedzę w pracy a właściwie stoje w oknie i nie wierzę własnym oczom. Ja jutro rano testuje, ale podświadomie czuję, że nici:(

To moze nawet nie jest bol pi prostu je czuje ze sa i cos sie tam dzieje ja jeszcze dzis w pracy a po pracy pojde do kosciola i zaczynam swieta;);)

Gość stokrotka201
Bezpiecznie możesz wizac nospe ......mi lekarz mówił że jak będę czuć kucie czy ból podbrzusza nawet lekki to mam wziąć nospe. Nio i tak bralam i pomagało. Mnie jajniki bolały tak jakby ktoś mi za nie ciągnął lub ściskał więc spokojnie :-D. A beta ładnie przyrosla?

Gość natie75
Dziekuje Bella zbadam napewno tylko musze dowiedzieć sie gdzie u mnie moge zrobic takie badanie ale to juz po świętach A tak jak dziewczyny piszą to że czujesz jajniki itp to normalne w końcu fasolka się tam lokuje na dobre:-) a nospe możesz wziąś spokojnie w razie co:-) A że teraz wszystkim się martwisz to całkiem Ci się nie dziwie uspokoisz się dop jak dzieciątko będzie już na świecie choć z drugiej strony dopiero wtedy się zacznie hehe ale dasz rade :D U mnie też śnieżyca masakra....

Gość stokrotka201
Nio to super :-D. Ja się rano przerazilam jak wstalam ......wstalam i sciagam koszulkę od spania a tu taka plamą mokra .....a co się okazało moja mleczarnia zaczyna produkcję :-D. Mam nadzieję że to nie przepowie mi wcześniejszego porodu :-) Choć mąż mi mówi że już nie może się doczekac........ Śmiać mi się chciało z niego wczoraj w sklepie wziął położył body 56 na rękę sobie i taki przerażony mówi ....przecież Blanka jak moja ręką będzie i jak ją jej krzywdy mam nie zrobić :-D. Ją mowie spokojnie dasz radę ....przecież to tatus po porodzie jest przy dziecku :-D

Gość stokrotka201
Albo jego tekst mówił że nie będzie że mną przy porodzie bo zemdleje bo jest chłop wrażliwy a ostatnio mówi że będzie że mną ale tylko do momentu wyjścia małej bo jak zobaczy to fiknie i woli już przyjsc jak będzie po wszystkim :-D. Ale myślę że jak wejdzie to nie będzie czasu miał wyjść :-D To juz tylko 80 parę dni :-D

Gość natie75
Dziewczynki smacznego jajka bogatego zająca i Wesołych Świąt!:-)

My rownież chcialibyśmy Wam wszystkim życzyć wszystkiego dobrego, chwili zapomnienia o problemach i przede wszystkim przyszłym mamuśkom by maleństwa zdrowo rosły i sie rozwijały a pozostałym dziewczynom by szybko dołączyły do grona zafasolkowanych

Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego "Alleluja" :)

KOCHANE MOJE jesteście moimi koleżankami on line i choć nie widziałyśmy sie nigdy jesteście bardzo bliskie mojemu sercu,bo pomagacie mi w zdrowiu i chorobie :) ,bo macie podobne przejścia ,bo mnie rozumiecie.Własnie dlatego składam na wasze ręce najlepsze życzenie Wielkiejnocy ,radości zdrowia,wytrwałości ,dobrych ludzi wokół!!! Tym z fasolkami zdrowych pociech i rewelacyjnej ciąży a tym oczekującym aby jak najszyciej mogły krzyknąć : hura stało sie,mały cód sie pojawił. Alleluja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość storkotka201
Wszystkiego dobrego .......i niech robaczki waszych partnerów pobawią się w zabawe znajdz jajeczko i wygra najlepszy :):):) a co za tym idzie wy staniecie się chodzącymi pisankami :)

dziewczyny juz niestety po swietach..... prosze meldować sie tu kolejno i pisać co u której słychać... Ja wczoraj widziałąm pierwszego bociana w tą snieżną pogodę więc oczekuję jakiś pozytywnych testów od WAS ;)) Blondi jak tam tescik ??? Bella jak tam samopoczucie ciązowe?? Rodzinka poinformowana ???Gocha jak zdrowko ?? Stokrotka jak Malenstwo?? bo u mnie przez swieta chyba z radości na swiąteczne jedzonko ciagle szalalo i szalało .... no u mnie wkroczylismy w etam

Gość stokrotka201
A u mnie wszystko ok :-D. Wczoraj cały dzień przelezelismy :-D. Nio i zaczynam odczuwać ciążę tzn nie mogę sobie pozycji do spanai znaleźć cały czas uciska mnie mała ....ręce i nogi jak balony a'e jeszcze 80 dni :-D

Hej!! Tak jak przeczuwałam test negatywny. Mało tego dziś @ już jest;( Jak mi się uda to wybiorę się do gina dziś. Bromek mi się kończy jeszcze 4 tabletki zostały. Może poproszę go też o te badania na ureaplazmę, no i poproszę o skontrolawanie tej cholernej prolaktyny. Może zleci. Chociaż pewnie jak się nastawiam to pewnie nie uda się do niego dostać. Miłego dzionka;)

Gość stokrotka201
Justa a masz taz zwane uderzenia gorąca? Bo ją mam masakra.....siedzę w pracy i leje się że mnie ......a siedzie w takim miejscy gdzie nie mam dostepu do okna i z każdej strony szybą.......a i dym tytoniowy leci z jedenj strony....... Do tego głową mnie boli w skroni .........masakra.......wczoraj znów miałam wysokie ciśnienie 161 na 54 puls 93........ Masakra :-( chyba w czwartek jak podje do lekarza to wyjde z kwitniek L4 :-(

Gość natie75
Witam gorąco po świętach choć za oknem zima w pełni brrrr U mnie powoli do przodu m coraz lepiej czekamy niecierpliwie do czerwca:-) Bella jak się czujesz kochana jak fasolka?:-) Madziusiek co u Ciebie??? Jestemfit a jak tam u Ciebie i Twojej fasolki?:-) Pozdrawiam Was wszystkie baardzo serdecznie

Witam witam czuje sie ok tylko mam straszna hustawke nastrojow;( RaZ sie ciesze raz placze ja jeszcze nikomu nie powiedzialam w rodzinie i tak piczekam do 12tyg bo po ostatnim razie juz sie boje poza tym wieczorami chodze spac bardzo wczesnie zasypiam doslownie haha co u Was piszcie

blondi przykro mi ze jedna kreska.... ;( stokrotka tym razem nie mam takich uderzen ale w pierwszej ciazy jak najbardziej mialam... wszystkim bylo zimno a mi goraco... teraz ogolnie jest mi cieplej niz zawsze ja chodze w jednej bluzce a tesciowa ubrana w trzy ;)) Bella hahh zacznij przyzwyczajac sie do tego no i M tez ;) wahania nastrojow ... az sama na siebie sie wkurzalam ze sie wkurzam na cos .... ;)) chociaz to kolo 30 tyg przechodzi ;)).. a spanie ciesz sie teraz bo jak pojawi sie brzuszek i kopniaki to tez to bedzie niemozliwe ... teraz juz sie przyzwyczailam do tego ale jeszcze z miesiac temu to marzylam o przespanej nocy

Gość antoninka27
u mnie po swietach smutno, znow masa pytan, kiedy u nas bedzie dzieciatko :( ja juz nie mam sil walczyc!!! Kolejne stracone cykle przede mna, laparo dopiero po weekendzie majowym, o ile mnie nie odesla z kwitkiem bo to bedzie kolo owulki :(, kto wie, ja juz nie wierze sluzbie zdrowia w szpitalach... sprobuje z innym lekarzem, tylko czekam na dostanie namiarow i czy bedzie dostepny bo czesto jest za granica :( w maju komunia wiec bedzie pewnie powtorka z rozrywki, zalamac sie mozna!

Hej Antoninka co to za marudzenie nie sluchaj gledzenia rodziny ,skup sie na znalezieniu szpitala zrobienie zabiegu a potem juz samo pojdzie Ja bylam pewna ze nie bede juz w ciazy ale pomimo wszystko zrobilam szczepienie na rozyczke i wyleczylam.ureaplasme i jak juz wszystko zrobilam co nalezy pomyslalam ze na co mi to wszystko ...a tu zaskoczenie takie uda sie Wiec przygotuj sie kochana bo nie znasz dnia ani godziny