Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam doła

ROZSTĘRY, rozstepy, rozstepy........!! pomocy

Polecane posty

Gość mam doła

chciałabym wiedziec w którym tyg ciazy zrobiły wam sie rozstepy i w jakich okolicach ja jestem w 36 tyg a dzis zauwazyłam ze mam rozstepy !!!!!!!!!!!! 😭 cały czas ich nie miałam, zrobiły sie na samym dole brzucha po lewej stronie :o prawdopodobnie dlatego ze mi sie brzuch opuscił jesli ktos tak miał to niech mi powie czy dalej bede mi sie robic ??? jestem cholernie zmartwiona bo jestem młoda, męża nie mam, a takie cos zostanie mi chyba na całe zycie no własnie powiedzcie czy sa jakies sposoby na usuniecie rozstepów, zlikwidowanie ich, uniewidocznienie błagam, no wnet sie rozbeczałam jak to zobaczyłam w lustrze :(

Smaruj się balsamami ile możesz,nwet po porodzie,bo mi właśnie po nim wyszły najgorsze.

Gość mam doła
nosz kurde chyba ktos miał rozstepy, przeciez nie jestem jedyna :) poradzcie mi bo przezywam zyciowa załamke

ja jeszcze rozstępów nie mam i nie chciałabym dostać, ale nawet gdyby to w końcu nie koniec świata :-) na pocieszenie napiszę, że czytałam, że po ciązy rozstępy stają się perłowe a nie sine, aż w końcu mogą zupełnie zblednąć i byc prawie niewidoczne. Ja używam kremu Gerber na rozstępy, na razie się sprawdza, ale wiem też, że jeśli ma się do rozstępów skłonności, to żaden krem przed nimi nie uchroni.

Rada Michelle to wystarczajaca rada.. podobno jesli sa czerwone, rozowe, w kazdym razie swieze, to mozna smarowac kremem dla k. w ciazy Mustela - intensywnie likwidujacym rozstepy - smarowalam bo zrobily mi sie 2 rozstepy na biuscie i po 2 tyg smarowania tym kremem zmniejszyly sie, ale spodziewalam sie lepszych efektow. Smaruj brzuch oliwka, do 3 miesiecy po porodzie - skora napewno poprawi swoj wyglad, a rozstepy za pare lat i tak zbledna... Meza nie masz ale to niewazne :-) Rozstepy to zadna przeszkoda w znalezieniu meza :-) Ale to dobrze ze o siebie dbasz :-) smaruj smaruj smaruj oliwka to nie powstana nowe

Kochana nie martw się na zapas :) Mi wyszły rozstępy dokładnie w 37 tygodniu ciąży i z dnia na dzień było ich więcej i więcej. Byłam załamana - ryczałam a brzuch po porodzie wyglądał jak poorany worek. Teraz jestem 8 miesięcy po porodzie, wróciłam już jakiś czas temu do wagi sprzed ciąży a przytyłam niebagatelnie bo 20 kg. Brzuch może nie wygląda \"nieskazitelnie\" ale jest z dnia na dzień lepiej. Smaruję brzuch balsamami i to wcale niedrogimi bo używałam takiej pomarańczowj galaretki na rozstępy Dax Cosmetics która kosztuje poniżej 20 PLN i naprawdę jest poprawa. Te rozstępy ciążowe jakoś tak ładnie znikają i jaśnieją. Spokojnie - będzie dobrze :)

Gość mam doła
ja własnie smarowałam sie Gerberem nie mam skłonnosci do rozstepów, fakt wyskoczyły na piersiach, ale sie nie dziwie o kilka rozmiarów urosły :P to miały prawo a na brzuchy z dnia na dzien :( a jak bedzie ich wiecej to oszalej moze rozstepy to nie koniec swiata, raczej poczatek konca :( przeciez nie ukrywajmy, to szpeci i to w tej najfajniejszej partii ciała która sie latem pokazuje na plazy na basenie itd juz nie mówie o tym ze na zadna impre sie fajnie nie ubiore kiedys 😭 załamka

A smarowałaś się w trakcie ciąży czymś? Jest dosyć drogi krem ale podobno dobry z serii Mustela na rozstępy. Kosztuje około 100 złoty i daje się go na powstałe już rozstępy.

nie chce się wymądrzać, czy uskuteczniać kampani umoralniającej, ale.... czy nie nazbyt dramatyzujesz...? Nosisz dziecko! ZDROWE - mam nadzieję. A kiedy już je będziesz tulić w ramionach żadne rozstępy nie mącą tej chwili szczęścia. Tak jak juz napisano - dobrze że o siebie dbasz, ale niech to Ci nie przysłoni świata. Ciąża i dziecko ( karmienie piersią ) to nie jest wyjście do pubu na jedno piwko - trochę przyjemności bez konsekwencji. Wkroczyłaś na zupełnie nową ścieżkę i... coż, dla własnego dobrego samopoczucia zaakceptuj pewne zmiany, które z tego wyniają. Nadmiernie przejmując się swoim wyglądem - do czasu rozwiązania unieszczęśliwisz się na amen! A potem dziecko... Rozstępy jedne mają, a inne nie. Kremy - to biznes dla koncernów, które je produkują. natomiast o ich skuteczności właściwie szkoda czasu dyskutować. I nie ma wcale znaczenia ile się przytyło. Dla przykładu - moja mama ( 47 kg przed ciążą ) - w ciąży przybyło jej 30 ( !!! ) Niemalże podwoiłą swoją wagę. ANI JEDNEGO ROZSTĘPU. Moja kuzynka - 11 kg przytyłą w ciąży - do dziś wygląda, jakby miała na skórze ślady po bieżnikach opon.. :( niestety. Ale ile kobiet zgodziłoby się na pooranie wzdłuż i wszerz przez rozstępy, żylaki i hemoroidy, żeby tylko ich ciężko chore dziecko mogło przyjść na świat zdrowe, albo... w ogóle żywe. Przeprasza, że tak przysmucam, ael to dlatego, że właśnie przerabiam \" temat\" Moja koleżanka jest prześliczna. Młodziutka, zgrabna, filigranowa, jak laleczka. I nosi dziecko, które umrze w dniu narodzin :( Lekarze są bezradni. Wiesz jak teraz wygląda jej uroda? Przepięna twarz z obliczem niewyobrażalnego bólu i cierpienia. Twoje rozstępy z czasem wyblakną i całkiem o nich zapomnisz. Jej rany w sercu pewnie nigdy się nie zagoją :(

- Odpowiednia dieta, zapewniająca wystarczające dawki witamin (gł. A, E, PP, B5) oraz mikroelementów (zwłaszcza cynku i krzemu), - Stosowanie kremów, żeli, olejków i preparatów na bazie roślinnej, elastyny, kolagenu, biostymoliny, witamin, preparatów łożyskowych, acetazolamidów, alfahydroksykwasów itd. W preparatach lokalnych obecne są także prekursory kolagenu, takie jak linoleat proliny, kompleks hydroksyproliny i inne. Rodzaj kremu nie jest tak istotny , ważniejsze jest nawilżenie/natłuszczenie skóry i masaż,

Gość Precision
Mi sie nie zrobily wcale!Jestem juz 4 miesiace po porodzie.Cala ciaze smarowalam brzuch,posladki,biodra i piersi 3 razy dziennie oliwkami i kremami na rozstepy no i duzo nie przytylam-niecale 10 kg.

Spokojnie. Proponuję kupić balsam intensywnie nawilżający. Musisz go stosować regularnie dwa razy dziennie i po jakimś czasie wszystkie rozstępy znikną. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam bardzo gorąco.