Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sbink

zdrowe włosy

Polecane posty

Gość Sbink

Czy ktoś może mi poradzić, jak szybko doprowadzić włosy do normalnego stanu? Zniszczyłam sobie włosy prostowaniem, suszeniem i nadmierną stylizacją. Mam teraz strasznie zniszczone, bez połysku i objętości włosy, mam ich baaardzo mało. Może ktoś zna jakieś domowe sposoby lub kosmetyki, odżywki do kupienia w sklepie. Może jakieś witaminki? Poradźcie! Jestem w stanie wydać wszelkie możliwe pieniądze, by moje włosy były takie jak dawniej. Puszyste, grubie i zdrowe...Proszę o rady!

Gość podwawelska
po pierwsze: daj im spokojnie odrosnąć. Żadne super-ekstra specyfiki nie pomogą, jesli będziesz ciągle nękać włosy a to prostowaniem,a to skręcaniem; po drugie: właściwie powinnam zaznaczyć na początku, że nie naprawisz zdrowia włosów tak od razu, czeka Cię długa praca i codzienne dbanie. Swoją drogą, dziwne, że stosując tę "nadmierną stylizację" nie myślałas o jednoczesnym odżywianiu. Ale do rzeczy: zacznij wreszcie normalnie o nie dbać, czyli np chronić przed wiatrem, regularnie podcinać końcówki, jak najmniej używac suszarki i innych sprzętów tego typu, jeśli są bardzo dlugie, to spać w lekko związanych. Ogólnie - stosowac się do miliona rad, które możesz znaleźć również na kafeterii. po trzecie: jeśli są dość długie i baardzo zniszczone, to skrócić i dopiero dać odrosnąć po któreś: co do konkretnych rad, dotyczących witamin i skadników mineralnych, odżywek i tp, szukaj w necie, choćby tu, na kafe, jest tego mnóstwo:) Wcale sie nie dziwię, że przede mną nikt nie odpowiedział, dbałość o zdrowie włosów to codzienna "praca u podstaw", której nie da sie załatwić jednorazowo :)

Gość upikupik u

Oprócz odpwiednich kosmetyków i pielęgnacji bardzo waśne jest także zdrowe odżywianie.Wtedy włosy na pewno będą śliczne:-)Mozesz tez zazywac gotowe zestawy witamin,choć wiadomo,że witaminy zawarte w zdrowym pożywieniu sa najskuteczniejsze:-)

Gość i co jeszcze

Jedz dużo sałatek, aby przywrócić wlosom blask możesz stosować preparat Biosilk możesz go dostać na allegro, zapomnij o suszarce i prostownicy. Mozesz robić maseczki z żółtka, nafty, cytryny, olejku rycynowego,oliwy z oliwek, pić skrzyp i pokrzywę lub przyjmować odpowiednie witaminy na piękne włosy i paznokcie. Polesam Silice bo jest chyba najtańsza i w sumie daje takie same efety co droższe specyfiki. Do kupienia w aptece jest tez maseczka WAX ktora troche pomaga zregenerować włosy ale na cuda nie licz. Podcinaj je regularnie. Sprawdz w jakis ziołach mozesz je płukac, np.do blond dobey jest rumianek a dla ciemnych liscie orzecha i liscie brzozy. Uważaj na słońce, jeśli chodzisz na solarium zakładaj czepek, bo włosy strasznie sie wysuszaja. Niestety widoczna poprawa nastąpi gdy Ci odrosną włosy

Gość olllllla
ja zniszczylam sobie doszczetnie wlosy comiesiecznym rozjasnianiem i trwalo to ponad rok zanim doprowadzilam je do przyzwoitego stanu, podcinalam, nie suszylam, odrzywialam wszystkim czym sie dalo, bralam tabletki silica ale teraz wiem ze warto bylo polecam wax naprawde warto no i oczywiscie regularne podcinanie conajmniej 1cm na 2 miesiace a najlepiej przed rozpoczecien kuracji solidnie podciac bo na leczenie tzw. suszkow naprawde szkoda zachodu. pozdrawiam

Gość olllllla
i zdecydowanie odradzam farbowanie i rozjasnianie w domu przy pomocy kolezanki zaoszczedzisz 100 zl a potem znacznie wiecej wydasz na doprowadzenie sie do porzadku i bedziesz wygladac tragicznie sama jestem najlepszym przykladem ze na fryzjerze nie ma co oszczedzac :)

Gość i co jeszcze
czarna i ola chyba nie czytały tego, co napisała podwalska, powtarzacie niektore rzeczy po niej

heh my przyjnajmniej pisałyśmy na temat:) i staralysmy sie pomoc:P

a ty i moze czytalas ale z duzymi lukami bo Ona nie nazywa sie podwalska tylko podwawelska:P

Gość gora

Gość gora

Gość gora

Gość monika b
zoltko oliwe i cytryne wymieszac i na glowe naloz na 1 godzine.owin palstikowa to rebka glowe i naloz recznik potem umyj normalnie szamponem.i tak rob raz w tygodniu.bardzo wzmacnia wlosy.a po za tym pantene pro v jest super maska kup sobie.

Gość podwawelska
faktycznie, nick sie komuś pomylił, ale jak to, że ja nie na temat? wydaje mi się, że jak najbardziej:) czaaarna, dlaczego masz inne zdanie?

Gość Blondiii21
Hej dziewczyny , tez mam problem z wlosami tzn z ich okropnym wygladem , sa jak siano i placza sie uzywalam maseczek itd , podcinam je bardzo czesto mialam do pasa a teraz do ramienia i mysle ze nic im juz nie pomoze i to taki okropny bol bo ja uwielbiam dlugie wlosy ale totalnie je zniszczylam rozjasnianiem i musialam je na sile obcinac asz staly sie krotkie . Ciagle mam nadzieje ze sie zrenegeruja ale to jest nie osiagalne :(((