Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wlascicielka miniaturki

powazny problem dotyczacy krolika

Polecane posty

Mam kroliczka miniaturke, mieszkam w bloku na 2 pietrze. Moja matka upiera sie ze takie gryzonie powinny w lecie byc caly czas na swiezym powietrzu, czyli na balkonie w moim przypadku. Czy to jest takie wazne i konieczne? Prosze o powazna odpowiedz.

Gość bvvb
pod warunkiem ,ze na jego klatke nie pada cały czas słońce.Musi być w cieniu .

jest w cieniu. pytam dlatego ze mam mlodsza siostre (10 lat), ktora go kocha ALE... w ogole mnie nie slucha jak jej nie pozwalam w jakiejs sytuacji go wypuscic z klatki w domu, i znajc ja wiem, ze bedzie otwierac mu klatke na balkonie i glaskac go. boje sie ze wteyd on moze wyskoczyc jej z klatki a jak wyskoczy z klatki to moze spac z balkonu.... po prostu sie o niego boje... moge go zabrac do akademika, ale tam nie bedzie na swiezym powietrzu w ogole... chyba ze mu kupie smycz i bede po ogrodku wyprowadzac... bardzo sie boje ze mi wyskoczy z tego balkonu..

Króliki rzeczywiście potrafią wysoko skakać... Osobną kwestią jest zagrożenie chorobą przenoszoną przez komary - niestety śmiertelną - i tu konieczne szczepienia. Teraz niestety nie mam czasu, żeby kopać w literaturze , a króliczki hodowałam dość dawno i już nie pamiętam nazwy tego choróbska, ale myślę, że na tej stronie ww ją znajdziesz... Więc jeśli królik ma być wypuszczany na balkon, to niezbędna siatka, ale metalowa, bo plastik przegryzie, no i ta szczepionka! Szelki do nabycia w sklepach. Jak masz ogródek, to mozna królikowi zbudować taki przestawiany kojec bez dna - pasie sie wtedy codziennie na świeżej trawce :) . Pozdrawiam!

Farmerka bardzo Ci dziekuje za odpowiedz! Mi chodzi glownie o to, ze znam moja sisotre i nie wierze ze ona nie bedzie mu otwierac klatki, mieszkamy an 2 pietrze jesli on nieoczekiwanie wyskoczy z klatki to mzoe tez skoczyc z balkonu... (tak na marginesie, mam go od roku, i od samego poczatku, kiedy nawet nikomu nie przyszlo do glowy zeby go wystawiac na balkon, snilo mi sie, ze on spadl z balkonu i zabil sie :( wiem ze to glupie ale snilo mi sie to ju zbardzo bardzo wiele razy, tym bardziej sie boje :) ) Zapytam o ta szczepionke, nie mam niestety ogrodka zeby, mam kolo akadmeika, chyba ze tam bym z nim wychodzila i z tym kojcem... z zcego ma byc taki kojec? jak wysoki? szczepionke zrobi weterynarz ? z tych sazlek na penwo sie nie wymknie? boje sie ze ucieknie, ogrodek nie jest specjalnie ogrodzony :|

Gość dfsdfs
królik raczej przezyje skok z balkonu.Gorzej z człowiekiem

z 2 pietra? (parter plus dwa) ??? watpie