Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hannach

Jestem w 2 miesiącu ciązy i zostawił mnie chłopak...

Polecane posty

Gość Hannach

Gość marta2222
a z jakiego powodu cie zostawil????

Gość ppplllll
o, przykra sprawa. I co zrobisz?

Gość jedna takaa
a ja zostawiłam chłopaka jak byłam w 4 miesiacu i uwazan ze to była jedna z najlepszych i najsłuszniejszych decyzji w moim zyciu nieboj sie bedzie dobrze, czasem warto cos skonczyc wczesniej niz potem wplatac sie w cos latami cierpiec i nie miec potem wyjscia samemu wychowywac dziecko nie znaczy GORZEJ !!!!!!!!!!! zobaczysz ile szczescia cie spotka za 2 miechy jak malenstwo bedzie kopac :) tera masz doła, taka sprawa a w dodatku hormony podwajaja tego doła ale bedzie dobrze uwierz, ja tez tak miałam ale to jest do przezycia pa 🌼

Gość foxylady
nie trzeba miec dziecka za wszelką cenę

Gość elenor
obecnie jestem pod koniec Piątego miesiąca ciąży.Ojciec dziecka nie przyznaje sie do ojcostwa.Jestem załamana.Chciałabym załozyć sprawę w sądzie o ustalenie ojcostwa ale nie znam sie na tym i niewiem jak to zrobić.Nigdzie nie pracuje i nie mam pieniędzy.Ojciec dziecka chodzi sobie z kolegami i zachowuje sie tak choćby mnie nie znał,nawet po tylu latach znajomosci nie umie powiedzieć krótkie "czesć".Co powinam zrobić?

Gość i h
im w tyłek!!! O!!! Taki ojciec (jeden z drugim) to żaden ojciec!! niech spadają!!

Gość szanuj sie dziewczyno
dziewczyny dlaczego wymyslicie dupą a nie głową??? nie wiecie z kim sie zadajecie??? musialyscie od razu sie puszczac? i to jeszcze bez dobrego zabezpieczenia? żenada, naprawde!!!!!

Gość taka sobie duza ja
elenor - wytacza sie chyab sprawe w sadzie, a jak on sie bedzie wypieral, to sam musi zaplacic za badanie ktore kosztuje ponad 1500 zl i zaraz mu sie prawdopodbnie odechce Zasadza ci alimety Dowiedz sie gdzies w poradni dla samotnych kobiet

Gość chyba najpierw zakłada się
rodzine a potem płodzi dzieci. Jakby odmawiano prawa do alimentów takim panienkom to może trochę by myślały o antykoncepcji i nie rujnowały życia sobie , facetom i co najgorsze tym dzieciom.

Gość też Aśka
Przepraszam, ale dlaczego obrażasz te dziewczyny? Jakim prawem? Czy mało jest takich sytuacji kiedy niby kochający facet nagle się wycofuje bo na ojcostwo jeszcze za młody? (ale na seks nie był za młody). Nie znasz ich sytuacji, nie wiesz ile byli razem, na jakim etapie był ich związek a od razu osądzasz.

Gość chyba najpierw sie mysli
a potem pisze, kazdy postepuje wedle wlasnego uznania i sam ponosi konsekwencje swoich zyciowych wyborow, to ze niektore z was sa ozieble nie znaczy ze kazdy musi taki byc, troszczcie sie o swoja cnote i sypialnie i pilnujcie wlasnych dzieci. a wy dziewczyny sie nie dolujcie;) jeszcze sie wszystko ulozy;)

Gość mysle ze mam prawo
osadzac bo cholera troche za duzo rozwiazlosci na tym swiecie!!!!!! tak facet na sex nigdy nie jest za mlody, ale dziewczyna powinna sie szanowac a nie byc latwa... normalny, porzadny, odpowiedzialny facet nie zostawi koniety, ktora kocha, a juz napewno nie w ciazy.... jezeli zas wiazaly sie z kims nieodpowiedzialnym to godne sa potepienia..... brak odpowiedzialnosci, rowniez za to malenstwo, ktore bedzie mialo smutne zycie.....

nie o cnote tu chodzi tylko o rozum i odpowiedzialne podejście do życia zwłaszcza, ze w tym przypadku nie tylko swojego.

Gość dla mnie to puszczalskie baby

Gość może to i lepiej
powodzenia- będzie dobrze

Gość fidji
rozumiem Cie bardzo dobrze, bo mnie też zostawił. żeby nie psuć mu ważnego wyjazdu powiedziłam mu dopiero w 8 tyg.najpierw było spoko, ale potem przestał sie odzywać...ale ja czekałam nie napierałam...myślałam musi sobie wszystko przemyśleć-też w końcu byłam w szoku jak zrobiłam test (nie planowaliśmy w najbliższym czasie dzieci). w końcu przyszedł i kazał usnunąć. zaśmiałam mu sie w twarz-nie jestem wierząca ale to dla mnie dziecko... mijały kolejne dni, chodziłam zgodnie z planem do gina, dbałam o siebie, chociaż nie wiedziałm co dalej będzie...nie powiedziąłam o tym nikomu...czekałam aż przyjdzie i powie, że ok, damy radę wkońcu sie tak kochamy...ale on nie przyszedł, ja sie załamałam zadzwoniłam do niego żeby mnie zawiózł na zabieg :( (a był juz koniec 4 miesiąca :( :( :( )

Gość to nieodpowiedzianosc
nieodpowiedzialne dziewczyny.......................................

fdj.... a wystarczyło brac regularnie pigułki ...

a ty myslisz ze rozwiazlosci nigdy nie bylo? myslisz ze mi nie jest przykro ze dzieci 12 letnie zachodza w ciaze, ze tyle jest skrobanek, ze mlodzi ludzie umieraja na aids, ze pelno jest roznych zboczencow??? i co moge z tym zrobic??? co ty mozesz z tym zrobic??? myslisz ze twoja reakcja cos zmieni??? tylko zwiekszy nienawisc tej dziewczyny do siebie i dziecka... ale to twoj wybor i twoja moralnosc...

Gość fidji
nie moge brać hormonów-miałam zakrzepicę :(

no tak wmow mi teraz, ze jestem winna jej sytuacji... mam prawo wyglosic swoja opinie i nie zamierzam sie nad nikim litowac... bo teraz jest wlasnie takie niemoralne spoleczenstwo... Fakt reklamuje w TV swoj artykul: twoje dziecko jedzie na wakacje z chlopakiem? Porozmawiaj z nim o antykoncepcji" szkoda, ze nie proponuja rozmow o moralnosci, o tym, ze 16-latka powinna miec cos innego w glowie niz antykoncepcje i sex...

powtarzam : nie chodzi o cnotę, moralność, rozwiązłość - chodzi o MYŚLENIE i zdolność do przewidywania konsekwencji własnego postępowania. fid... są jeszcze prezerwatywy i środki plemnikobójcze.

Gość fidji
minęło już 2 lata...nie mam depresji, żadnych powikłań...tylko to cholerne pytanie, z którym sie budzę i z którym zasypiam? DLACZEGO ON MNIE ZOSTAWIŁ????????????? tyle nas łączyło...kochalismy się...planowalismy slub... kocham go nadal... z nikim sie już nie zwiążę... nikomu nie ufam...

szkoda ze niechodzi o moralnosc... bardzo szkoda, ze to slowo i postawa traca swoja wartosc w ogolnym mniemaniu... ale zapewniam cie, ze sa ludzie, ktorzy mysla inaczej i ktorzy znajduja w zyciu tez inne wartosci niz tylko maloletni sex i niechciana ciaża!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Gość OBRZYDLIWE
PRUDERYJNE DEWOTY!!!!!!!!!!!!!! Do kościoła!!! Rydzykowi tyłek lizać!!!!! :O DEWOTY ŚWIĘTOJEBLIWE tylko nie nadobne :P

spierdalaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! innych argumentow nie masz???????????????????????????????????????

też uważam, że to obrzydliwe- wszystkie te cnotki niewydymki- jesteście okropne, czy żadna nie spróbowała przed ślubem?!?!?!?!?!?

wiec powiedz mi co 16 latka ma miec w glowie ogladajac na codzien tv, czytajac gazety, niestety ale jak malpy nasladujemy wszystko co nam naokolo wtlaczaja, ty tez pewnie kupujesz chetniej reklamowane produkty. to od rodzicow nalezy, czego naucza swoje dziecko, ale tylko w niewielkim stopniu. czemu uwazasz z gory, ze kobieta ktora zostanie sama z dzieckiem ma byc od razu najgorsza matka, czemu oceniasz nie znajac sytuacji, czemu zachowujesz sie jak bog wszechwiedzacy??? tego zrozumiec nie potrafie. a swoja nieprzemyslana i ograniczona opinia mozesz tylko wyrzadzic komus krzywde. co zlego zrobily te dziewczyny??? uprawialy seks? powolaly nowe zycie? no naprawde, zasuguja na miejsce w piekle obok najwiekszych zbrodniarzy...