Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hannach

Jestem w 2 miesiącu ciązy i zostawił mnie chłopak...

Polecane posty

Gość OBRZYDLIWE
Ło cho cho!!! Tak.. tak... Panie zPartii moherowych \Beretów reagują bardzo .... hmmm.... impulsywnie... a może chamsko....

Gość chyba najpierw sie mysli
caly problem polega na tym, ze wy demonizujecie ten caly seks, jakby to bylo niewiadomo co, a zakazany owoc kusi... powiedziec wprost, seks sluzy do rozmnazania sie, a reszte niech juz odkryja sobie sami:)

seks służy nie tylko do rozmnażania- i to też trzeba dzieciom wpajać- ja nie wyobrażam sobie, żebym mogła powiedzieć coś takiego swojej 11 letniej córce. Seks jest zwieńczeniem miłości, jest piękny dla dwojga kochających się ludzi- i ja tak mówię do swojej córki

Gość spadajcie
wariatki z tego topiku. Nikt w takiej chwili nie potrzebuje dodatkowego upokorzenia. Nie bądźcie do konca przekonane co do własnej nieomylności. Życie niesie wiele niespodzianek i doświadcza wszystkich bez wyjatku, nie w ten to w inny sposób. Dziewczyno, będzie ci cieżko, bardzo ciężko ale to minie a kiedys zaprocentuje, przeciez nie żyjemy chwilą tylko przyszłościa. Trzymaj się jeszcze będzie dobrze!

Gość bedzie bardzo dobrze
twoje dziecko bedzie bekartem bez ojca ale bedzie szczesliwe napewno bo ty mu to zapewnisz

Gość chyba najpierw zakłada się
nie oceniam ich jako matek , nie mogę pojąc głupoty. Oczywiście, że nie czekałam do ślubu, mam 37 lat za sobą 20 lat aktywnego życia seksualnego i jakoś nigdy nie zaszłam w niechcianą ciążę. szesnastolatka w ciaży bo ogląda reklamy? A gdzie są rodzice? Pewnie czekają aż szkoła ich wyręczy. To powodzenia. Moja córka ma 15 lat i od dawna wie skąd biorą się dzieci. Nie czekalam z uświadamianiem jej aż przyjdzie z nieplanowaną ciążą. Mam pewność że rozpocznie swoje życie seksualne wiedząc co robi. Zreszta nie ma co zasłaniac się rodzicami, biologia jest od 4 klasy szkoły podstawowej, nawet jak nie przekazują wiedzy o życiu seksualnym i antykoncepcji to przeciętnie inteligentna młoda osoba powinna chyba wiedzieć co nieco o fizjologii kobiety bo to jest w programie.

Gość spadajcie
a ty z jakiej wiochy i z którego wieku?

Gość bedzie bardzo dobrze
no ja jestem zacofana, natomiast te dziewczyny porzucone przez facetow sa bardzo postepowe buahaha :D a poza tym jak oceniasz ludzi na podstawie tego skad kto pochodzi to naprawde nie mamy o czym ze soba rozmawiac..........

no tak, tylko ze 16 latka nie wie co to prawdziwa milosc:O i tu caly problem, jak jej tak powiesz to pierwsza "wielka milosc" moze zakonczyc sie tragicznie. ja zawsze, choc sie tego nie trzymalam;), bylam zdania, ze seks powinien byc dopiero po slubie, wlasnie ze wzgledu na niechciane ciaze:) co nie znaczy, ze kogos za to potepiam, kazdy sam decyduje co jest dla niego dobre... niektore mnoza sie jak glupie juz po slubie, wiec nie wiem kto gorzej postepuje, matka samotnie wychowujaca jedno dziecko, czy rodzina z 10 dzieci ktorych nie jest w stanie utrzymac, bo bozia daje...

Gość taratsrata
ale wydaje mi sie ze dzieci z rodziny wielodzietnej dsa bardziej szczesliwe niz dziecko wychowujace sie tylko z matka... to drugie jest po prostu samotne, bez rodzenstwa i wniepelnej rodzinie. i kwita!!!!

to drugie podejście jest równie nieodpowiedzialne. Jest XXI wiek - jak ktos myśli mózgiem a nie... to takie pojęcie jak "nieplanowana ciąża" powinno zniknąc z jego słownika - nie ma racji bytu.

a te dzieci z rodziny wielodzietnej są razem z rodzicami podopiecznymi opieki społecznej...też samo szczęście i przejaw odpowiedzialności.

ale czego wy im bronicie, urodzic i wychowac te dzieci jesli maja taka ochote??? nie wy bedziecie chowac "bekarty", nawet pewnie na ulicy ich nie miniecie wiec nie wiem w czym macie taki problem i musicie je atakowac. to z waszym mysleniem jest cos nie tak, bo zaszla to glupia i co z tego, zaszla, chce urodzic i wychowac, jej sprawa, gorzej jak konsekwencja tego jest kolejna skrobanka:O

Gość buahahahahaaaaaaaaaaaa
ja nie potepiam tego, ze chce urodzic. ale gardze babami myslacymi dupa a nie glowa i tyle........ nawet faceci je zostawili jak zobaczyli jakie sa "madre". tak naprawde unieszczesliwily tylko te dzieci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i co, uwazasz ze cos by to zmienilo gdyby faceci ich nie zostawili, albo zaszly by po slubie i faceci by sie zmyli??? rusz glowa, bo to nie boli. faceci nie sa idealni, wiele obiecuja, mamia... a potem biora nogi za pas, bo to nie ich czas. mozesz byc nie wiem jak madra, a trafic na nieodpowiedzialnego dupka, mozesz byc kompletna idiotka i trafic na wzor cnot, to zalezy od szczescia nie wiedzy, madrosci. 100% metody nigdy nie ma. zrozum to, ze jednym w zyciu sie uklada a inni maja pod gorke. lepiej zeby dziecko od malego chowalo sie bez taty niz go pozniej mialo stracic, kiedy rodzice nie beda mogli sie dogadac...

Gość tabletki do kosza
Myślicie, że tabletki to takie cudowne 100% zabezpieczenie?? To czemu na forum antykoncepcja jest topic, na którym wpisują się setki kobiet, które właśnie wpadły biorąc tabsy i zażywały je prawidłowo??

Gość czarnao
do fidji : matko usunelas ciaze pod koniec 4 miesiaca!!!!???????????? dziewczyno czy ty sumienia nie masz!!???????? wejdz na onet 4 miesiac ciazy zobacz w jakim duzym malenstwem juz jest wtedy dziecko!! chryste zobaczysz, ze kiedys w przyszlosci dopadna cie wyrzuty sumienia i nie dasz sobie rady z nimi..mozna ciaze usunac do miesiaca (chodz tez tego nie popieram) ale w tak zaawansowanej ciazy! nie to straszne...

Gość do czarnao
ty pusta kurwo! mi usuneli ciaze z powodu wady plodu w 7 miesiacu, byl bol ale szybko sie podnioslam bo nie lubie sie katowac. wyrzuty sumienia- owszem, ale wez pod uwage pustaku, ze sa tacy ktorzy beda przezywac zbita szklanke miesiac czasu. jej decyzja-jej prawo-jej psychika! znawczyni kurwa sie znalazla, won szmaciaro!!!!!

Gość trawiasta malpa
spierdalaj, wstretne babsko nie ma prawa usuwac ciazy!!!!!!!!!!!!!!!!! co z tego ze to jej zafajdana dupa? ale dziecko jest odrebna zyjaca istota ktorej bije serce..podle suki morderczynie bez sumienia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ta co napisala do mnie czyli
czarnejo: to ty jestes szmaciara i to do potego 7!! jesli usunelas dziwko ciaze w 7 mcu z powodu wady plodu, gdzie w 7 miesiacu moja kolezanka juz urodzila coreczke i nie byla nawet nazwana wczesniakiem!!! mam nadzieje ze ty szmaciaro zaplacisz kiedys za to morderstwo!!! brzydze sie taba i nie tylko ja!!!!!!!!!!!

Gość ta co napisala do mnie czyli
i jeszcze jedno, moglas zamiast usuwac (nawety nie chce mi sie wierzyc w to co piszesz) w 7 mcu??!! gdzie ty znalazlas lekarza co to zrobil???!! ale jesli to prawda mordercza szmato to zamiast TO zrobic moglas oddac dziecko do adopcji, jest wiele ludzi co zaopiekowaloby sie chorya kruszynka bo to jest ich powolanie!!! nie nie zreszta ja w to nie wierze...

Gość snupa
Najłatwiej jest wszystkich oceniać.Nawet mężowie zostawiają żony więc o czym wy pieprzycie.Kim jesteście że niby znacie każdą sytuację.Moje zdanie jest takie,że jak facet zostawia kobietę w ciąży to lepiej dla tego dziecka nie mieć ojca niż mieć TAKIEGO ojca.

boże!!!- kobiety- jak wy się zachowujecie!!! Dlaczego się tak wyzywacie!!! Zrozumcie, że wyrażanie własnego zdanie to nie to samo co ocenianie kogoś!!! Pomyślcie- kto wam dał prawo oceniać czyjeś postępowanie?!?!?!?! Czy nie potraficie kulturalnie dyskutować? I jeszcze jedno- wstydzicie się własnych opinii- dlaczego tak mało z was jest zalogowana? Bo boicie się pisać te obelgi pod własnym nikiem!

Gość czy naprawde
naprawde uwazacie że usunięcie dziecka pod koniec 4go miesiąca ciązy jest czyms normalnym??????????? Nie jestem ani ze szwadronu moherowych beretów ani nie czekałam z sexem do ślubu... Uczucia nie pozwalają mi uznać tego za coś zwyczajnego... dla mnie to okrucieństwo :(

Gość chciałam tylko powiedzieć że
Wy nie jesteście od osądów, tylko Ten na górze.... Oj Bigotki (to do co poniektórych....) A.. i jeszcze jedno... do Pani która ma 37 lat i 15 letnia córę. Hmmm.. powołujesz sie na świdomość sexualną i XXI wiek... a słyszałaś może o dzieciach z przypadku, mimo zabezpieczeń?? Z tego co wiem nie ma 100 % metody... Taaa... mimo wszystko ..życze Tobie i Twojej latorośli samych planowanych poczęć... Pozdrawiam

Gość Innka
Dziewczyny! nie nam osądzac postępowanie kogokolwiek dziewczyna ma problem i trzeba jej podsunąc kilka wyjśc z sytuacji.Po pierwsze nawet jeśli on wypsze się dziecka możesz domagac się w sądzie alimentów. Jeśli nie masz oparcia w rodzinie i nie masz gdzie się podziac możesz poszukac domu samotnej matki, przeważnie prowadzą je siostry zakonne. Możesz liczyc na pomoc z ich strony i nawet jeśli chciałabyś oddac dziecko nikt nie będzie cię krytykował a jeśli je zostawisz pomogą ci się usamodzielnic. usisz tylko uwieżyc że dasz sobie radę,

Gość sredniowiecze
o nie moge, ale się pieprzą bez zastanowienia się, bez zabezpieczania sie

Gość Kerri
Ludzie przestańcie krytykowac te młode dziewczyny bo z tego co wyczytałam macie mniej w głowach niz one!!!Co to was obchodzi ile miała lat jak zaszła w ciąze 16 czy 40!!!jest w ciązy i będzie dobrą matką...A i dla tych co takie glupoty piszą sami mogli byscie byc w takiej sytuacji tylko pewnie wam się fuksło.Chcecie pokrytykowac?Wejdzcie na strone KUby Wojewudzkiego BAŁWANY!!!

Gość gonia90
Żal mi ludzi którzy nazywają nie narodzone dzieci bękartami.. Moje dziecko też nie będzie miało ojca ale nie zniszczę mu tym życia. Czy to tylko kobiety wina że facet je zapłodnił i zostawił? Czy to nie wspaniałe, że mimo samotności i cierpienia postanawiają urodzić i nagle odkrywają że kochają? Moja mam zostawiła mojego ojca bo pił i co ja też jestem gorsza tak? Mimo że pracuje, studiuje i robię wszystko co mogę aby dziecko miało wszystko na co zasługuje. Potraficie tylko niszczyć opinią, według mnie jesteście po prostu sfrustrowane, bo może same nie możecie mieć dzieci. I dla waszej wiadomości, ja jakoś nigdy się nie " puszczałam ". A znam kobiety gdzie antykoncepcja zawiodła i i tak poczęły i tak.