Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 40 dzien

spoznia mi sie!!!

Polecane posty

Gość 40 dzien

boze dziewczyny juz 40 dni nie mam okresu miesiaczkuje 4 lata i nigdy ni sie to nie trafilo:( mam sie zaczac martwic? ciaza nie wchodzi w gre. moze ciepla kapiel pomoze? a moze w ogole mam sie nie przejmowac? wydaje mi sie ze juz za dlugo to trwa:/ powinnam byc juz po :(

a odchudzalas sie albo mialas duzy wysilek ostatnio?

Gość bardzo proszę
idź do lekarza...

Gość 40 dzien
hm no szczerze to sie niczym nie stresuje, szkola sie juz konczy, luzy itd. nawet mi paznokcie szybciej rosna, bo od stresu nigdy nie chcialy:/ no i mam jeszcze objaw tzn twarde piersi mi sie robia no i mialam wstretny humor ale 2 tygodnie temu. boze ja mam 16 lat i nie chce do lekarza :( jak do konca miesiaca nie dostane to chyba umre :(

Gość 40 dzien
nie odchudzam sie. czyli myslicie ze juz powinnam odwiedzic ginekologa?

moze juz czas :) 4 lata to nie dlugo, moze jeszcze nie czas, zebys miala regularne ;)

Gość 40 dzien
no ja nie wiem co mi sie stalo, nigdy nie mialam z tym problemu przez tyle czaus, zawsze co do dnia... do lekarza jeszcze nie ide, chyba umre jak on mnie bedzie badac przez odbyt.... :(

Gość mio
Jeszcze się nie musisz marwić, z tego co rozumiem jesteś młodą osóbką , a okres się normuje w wielu przypadkach "grubo" po 20r.ż Jeśli nie masz dodatkowych niepokojących objawóa to jest ok. a cykle trwaja przeróżnie. :) i nie ma w tym nic strasznego :)

Gość 40 dzien
mio dziekuje za pocieszenie, staram sie tym nie przejmowac, ale 40 dni... ja mam objawy jak przed okresem chyba juz z tydzien a nie krwawie. a jakie sa objawy tego ze cos zlego sie dzieje?

Gość mio
najczęściej upławy. Wydzielina na bieliźnie o nieprtzyjemnej konsystęcji i zapachu. Śluz nie ma zapachu, ale jest różnej konsystęcji. Jeśli będziesz obserwować śluz(wydziela go organizm każdej kobiety w różnych ilościach) będziesz mogła tez stwierdzić w jakiej fazie cyklu się znajdujesz. Poszukaj w internecie metody objawowo - trmicznej. Dotyczy ona co prawda naturalnego planowania poczęć. Ale o stanie własnego organizmu dostarcza wiele informacji. Oczywiście, że dla spokoju możesz iść do ginekologa. Jednak prosze poczekaj jeszcze kilka dni. To naprawde w twoim wieku zdarza się bardzo często.

Gość 40 dzien
o wlasnie! mam ten sluz co zawsze sie wydziela, jest normalny tylko zastanawie mnie to ze przed okresem zawsze kilka dni go nie bylo a tu mam go caly czas. a gdybym poszla do ginekologa i powiedzialabym mu ze w tym miesiacu nie dostalam oresu to na 100% by mnie badal?

Gość mio
Wiesz to jest jego obowiązek, ale powiem Ci może tak,postaram Ci się napisać w skrócie jak to jest z nami kobietami :)

Gość 40 dzien
ok to napisz

Gość mio
To jest tak :) pierwsza faza cyklu trwa u różnych kobiet bardzo rożnie,u niektórych nawet 40 dni i więcej (taka uroda, normy brak:)) Każda z nas wydziela śluz, on jest różnej jakości i w rożnej ilości. Ustalono , że najlepszej jakości jest ten, który wygladem przypomina białko jajka:) uważa się, że w tym czasie dochodzi do owulacji, czyli jestesmy płodne:) Dokładnie trudno ustalić ten czas, ale śluz w tym bardzo pomaga:)po tym czasie średnio 12-16 dni u zdrowych kobiet dochodzi do miesiączki. Jeśli jeszcze masz śluz prawdopodobnie dopiero wchodzisz w drugą fazę cyklu. Dlatego istotnejest określenie jkości sluz, który u większości obiet zanika na jakies 10 dni przed miesiączką. Jeżeli śluz utrzymuje sie bardzo długo powyżej 10 dni, to wtedy należałoby pójść do ginekologa.

Gość 40 dzien
aha :(

Gość mio
Jeszcze :) spróbuj :) 1. Mało cukru i białej mąki, dużo: chleb razowy, jarzyny , owoce mięso- raczej mniej niż więcej ale jest wskazane 2 Kup sobie magnez- koniecznie:) 4. Śpij w silnie zaciemnionym pokoju (szczegónie teraz gdy jest pełnia) :) on naprawde ma wpływ :))

Gość mio
najważniejsze :) nie stresuj się tym. Jesteś młodą kobietą i Twój organizm się rozwija:) Wiem, że to wszystko jest dosyć zawiłe na pierwszy rzut oka. Ja też nie jestem za dobra w takim pisaniu:) mam tego świadomośc:) Ale na tych sprawach akurat znam się więcej niż mniej :) pozdrawiam :)

Gość 40 dzien
ok, jutro jem kanapki... bo wstyd sie przyznac ale wcale chlebu nie jem. bardzo rzadko, jutro goraca kapiel, teraz pije ajerkoniak, chociaz chyba wino lepsze, osocow jem b.duzo no i dzisiaj sciagne rolety na noc. moze akurat cos pomoze. jak do konca miesiaca nie dostane okresu to powiem mamie:/

Gość 40 dzien
i dzieki jeszcze raz za wszystko, niestety magnezu nie mam, a kasy zeby go kupic tez nie, wiec daruje. wiesz jesli chdozi o mnie to moge w ogole nie miec okresu ale od razu nachodza mnie czarne mysli ze jestem na cos chora...

Gość mio
:) oj :) żadnego alkoholu, raczej szkodzi niż pomaga:) a magnez najzwyklejszy bez dodatków - najlepszy, powinnaś się zmieścić w 5zł za opakowanie. :)

Gość 40 dzien
wczoraj tak nad tym myslalam i wydaje mi sie ze jedna stres zwiazany z egzaminami gimnazjalnymi pod koniec kwietnia i ten stres przed tym gdzie mnie przyjma do szkoly mogl troche zaszkodzic