Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jelonka...

nigdy w zyciu nie nosilam szpitek, ani wysokich obcasow

Polecane posty

Gość jelonka...

a marza mi sie szpilki. Mam 23 lata :) od jakiej wysokosci najlepiej zaczac? gdzie trenowac (w domu, czy wyjsc "na miasto")? jak sie chodzi w szpilkach, zeby nie zginac? :P

Gość dsds
po co ci szpilki ?

Gość jelonka...
stwierdzilam, ze to ladnie wyglada, jak kobieta zalozy cos takiego na jakas odpowiednia okazje... :)

ja je mialam pierwszy raz na studniowce:) teraz na matury zakladam, ale ide do szkoly 10 minut dluzej :P nie pasuja do stylu mojego, ale podobaja mi sie na innych kobietach :) jak trudno byc kobieta :D

Zacznij od francuskich mają ok 3 cm;) potem przejdź do większych wzywać;)a

Gość jelonka...
a jak nalezy chodzic, zeby nie wygladac pokracznie? stawiac stope od palcow, czy od piety? kolana raczej ugiete, czy proste? plecy to wiadomo, ze proste... lepiej poczatkujaca kobieta w spodniach wyglada, czy w spodnicy, gdy zaklada szpilki? w czym mniej pokracznie? ;)

Gość paradoksalnie
zawsze jak mam nowe buty na obcasie to najlepiej mi sie w nie wczuc na imprezie kiedy mam troche wypite :D jak cwicze w domu to ledwo chodze a na imprezie moge przetanczyc cala noc!:)

Gość jelonka...
a czy wypada na imprezy, spotkania itp chodzic w ten pososb, ze w plaskich butach docieram ma niejsce, a potem zmieniam w kibelku na przyklad na szpilki? :)

Gość paradoksalnie
jak zaczynasz chodzic na obcasach to stawiaj małe kroczki:) ja robiłam takie wojskowe i az mama sie ze mnie smiala :P ale jak zaczelam zmniejszac to naprawde bylo latwiej i mama powiedziala ze w koncu chodze jak kobieta :D

Ja właśnie mam ten sam problem:) od niedawna zaczełam chodzic w szpilkach i że tak powiem jeszcze \"lekko sie chwieje\" :P Z przyjemnością poczytam ten topic :D

Gość paradoksalnie
pewnie ze wypada!!! jesli tylko masz gdzie je zmienic to nie ma problemu! na swojej 18 mialam 3 pary butow :D (wysoka szpilka, troche nizsza i adidasy - wszystkie sie przydaly :D:D:D)

Gość jelonka...
dziekuje za pomoc :) tylko wyplata przyjdzie - rusze na lowy i cos fajnego sobie kupioe :)

ale macie fajnie :) ja jestem za wysoka :( a noga tak pięknie sie w nich prezentuje :)

tz potencjalna noga- moja raczej nie zaznała tego i tak jest krzywa :P

Gość szpilki mojej siostry
W naszym domu nic nie może się zmarnować , nie przelewa się . Nauczyłem się chodzić w szpilkach mojej starszej siostry , kiedy miałem 17 lat ( teraz mam 23 lata ) . Kiedy siostra już buty zdarła lub fason się zmieniał to szpilki odstawiała na półkę . Mnie dobrych butów było szkoda , więc zakładałem buty siostry do ostatecznego zdarcia . Początkowo ludzie byli zdziwieni, że w szpilkach chodzę ale teraz już się przyzwyczaili , więc nikogo to nie drażni, że idę do sklepu w szpilkach lub przy domu coś robię , czasem w warsztacie pracuję i zdzieram te szpilki siosty . Sześć centymetrów szpilki nie stanowi dla mnie żadnego problemu , przyzwyczaiłem się . Białe kozaczki siostry też mam :) Studiuję prawo i nigdzie nie znalazłem w przepisach, że facetowi nie wolno chodzić butach na szpilkach :)

Gość brunet102
W szpilkach zle sie po jachcie chodzi....

Gość kick
w tym roku upadłam na głowę i zachorowałam na ładne, proste, subtelne szpilki.... tylko, że fasony z klasą, które mi się szalenie podobają mają obcas ok 8-10 cm. dla mnie to chyba za dużo, przypuszczalnie wyjście na miasto kończyłoby sie przeklinaniem w myslach mojej durnej osoby... :] Jak Wy to robicie, że obcas 10 cm nie stanowi problemu? Jak Wy w tym wytrzymujecie cały dzień? Jak to zrobić by nosić szpilki z klasą a nie wyglądać jak nieporadne źrebię ? pozdrawiam.

Gość brunet102
W szpilkach tez na plazy nie jest wygodnie.

Gość newwewe
up

Gość jak się chce to się da.
jak się chce to się da i nie tzreba trenować :D fakt topik srtary, ale można odświeżyć:) Ja pierwsze moje szpilki które ubrałam to ponad 10 cm i dałam rade( a wcześniej to tylko w glanach biegałam - niewazne czy 20 stopni mrozu czy 30 na plus:D i tak w sumie glany uwielbiam iod zcasu do czasu, zwłaszcza jakieś festiwale wyjazdy itp ale jednak szpilkki najlepiej z platformą to jest coś super. Eh szkoda tylko że większosc jest tak niewygodnych, że podbicie stóp obcierają:/ a 3 cm to jest nic jak ktoiś doradzał, aby od tego zaczac, przecież więkscosc teoretycznie płaskich butów ma podeszwę ok 2-3 cm nawet.

Gość bele de jour
ech mi tez sie marza szpilki ale boje sie, ze sobie nogi polamie

Gość ddd123
ja noszę od 11cm wzwyż... ale max 15cm miałam na sobie na mieście, i ok było, kwestia wprawy