Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz mi sie nie chce

czy ktos mial Gastroskopie i Kolonoskopie?

Polecane posty

Gość juz mi sie nie chce

czesc, musze zrobic jak w temacie... troche jestem wystraszona...czy ktos moze opisac mi swoje wrazenia...mysle ze sa to wspomnienia niemile... jak sie przygotowac? co zrobic po? ogolnie wskazowki za odpowiedzi dziekuje

Gość juz mi sie nie chce
czy ktos to mial, albo slyszal o tym

Hej ja mialam gastoskopie wprawdzie jakies 5 lat temu ale do teraz wspominam okropnie! uczucie straszne, bolące gardło i ten wężyk który czuć w brzuchu nie wiem co było gorsze chyba odruch wymiotny i łzy, szczerze to jakbym miała iść 2 raz to bym nie poszła, nie chciałam Cię straszyć, napewno jestes silniejsza psychicznie niż ja, bo ja każdy zabieg wspominam strasznie, ale między nami to dentysta jest chyba gorszy:-) pozdrawiam dasz rade 🌼

wskazówki do gastro- wczesniej nic nie jedz i nastaw sie pozytywnie,

Gość juz mi sie nie chce
dzieki za odpowiedz nie mysle zebym byla strasznie silna psychicznie , ale przezyc musze

Gość roadrunner
odruch wymiotny,łzy,obojętność i to uczucie obcego wewnątrz...bleee

Gość klopssss
nie straszcie Dziewczyny!!! Ja miałam gastroskopię i tak źle nie było. Faktycznie odruch wymiotny jest w tym zabiegu najgorszy... i tylko tyle, ale jest się naczczo toteż nic się nie wymiotuje. Później trochę przełyk boli. Ja przed badaniem byłam straszona a jak wyszłam z badania byłam zdziwiona że tak strasznie to nie jest

Gość juz mi sie nie chce
dzieki ja i tak sie bardziej boje tej kolonoskopii... a chyba najbardziej , ze moga cos tam znalezc i bedzie wtedy zle

Gość Ja mialam gastroskopie
w wieku 17 lat. O dziwo nie balam sie jej i nawet nie bylo tak zle. teraz stosuje sie znieczulenie gardla, ale ja tego nie mialam bo nie chcialam bo ma to okropny smak. balam sie ze ten smak spowoduje u mnie zaraz odruch wymiotny. Nie bylo tak zle, byly odruchy wymiotne ale ustepowaly jak sie gleboko oddychalo wiec pamietaj:oddychaj głeboko i nie paikuj, badz spokojna. Co do kolonoskopii moge ci powiedziec ze strony pielegniarki(jako studentka pielegniarstwa bylam przy kilku takich badaniach). No wiec nie jest to przyjemne, momentami moze bolec ale mozna przezyc, gorzej z przeczyszczeniem przed badaniem dzien przed. Te wszystkie doustne srodki przeczyszczajace w postaci plynow sa strasze. Ja mialam robiony wlew kontrastowy do jelita grubego, wiec mniej wiecej wiem co cie czeka. Ty bedzieszx miala wlozona rurke a ja mialam kontrast. Nic przyjemnego. Trzymam kciuki.

Gość juz mi sie nie chce
dzieki za wszystkie odpowiedzi...

Gość juz mi sie nie chce
czy jeszcze jest ktos co chce dodac to tego tematu dzieki

Miałam gastro.Okropne uczucie. Ptem dobry dzień czujesz rurę w gardle. Ale da się przeżyć. Ja musiałam dwa razy...

Gość ja tez mialam niedawno
JA mialam gastroskopie kilka dni temu.O dziwo nie balam sie choc slyszalam ze jest to okropne. I bylo okropne. Niestety dlugo trwalo bo pobrali mi 6 odcinkow, lekarz byl bardzo niedelikatny, wpychal rure i wyjmowal,wpychal i wyjmowal (nie calkiem ale tak o 15 cm), patrzyl tylko w ekran a jak mnie ciaglo na wymioty to mowil: no prosze sie uspokoic!!.kurde tego sie nie da uspokoic,przynajmniej ja nie umialam, jak rura sie nie ruszala to jakos sie powstrzymywalam.No ale idzie przezyc, podobno sa rury grubsze i ciensze.Moja znajoma miala to 2 razy, pierwszym razem wrazenia okropne, drugim - az byla zaskoczona, rura duzo ciensza,lekarz uspokajal,przyjemny....wiec wszystko zalezy od lekarza i gabinetu. Acha, po zabiegu mialam silny bol w gardle,nei moglam mowic ani przelykac,caly dzien. Mozna zazyczyc sobie z uspieniem,ale to kosztuje. Powodzenia

Gość juz mi sie nie chce
dzieki serdeczne za odpowiedzi...