Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zxcvbnm

Czy w ciąży można farbować włosy?

Polecane posty

Gość zxcvbnm

chodzi mi o to czy chemia zawarta w farbie nie zaszkodzi dziecku?

Gość Agisek27
Rożne są opinie na ten temat, wiele moich ciężarnych kolezanek farbują, rozjasniają i robią cuda z włosami. Uwazam ze mozna, ale lepiej po I trymestrze ciązy, kiedy dzidzia jest ciutke większa i prawidłowo się rozwija. Teraz sa u fryzjerów takie preparaty, które są łagodne, nie mają brzydkiego zapachu i chyba są bardziej naturalne niz kiedys,zresztą nie wiem, lekarzem nie jestem, ale sama jestem w ciązy i wybieram sie rozjasniac włosy w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam.

A jak niby farba ma zaszkodzic dziecku? Przeciez jej nie jesz :o To tak jakby malowanie paznokci albo przekluwanie uszu mialo szkodzic :o

Karmazynowa - nie masz do konca racji - skóra glowy jest bardzo dobrze ukrwona - co latwo zaobserwowac przy skaleczeniu - mala ranka bardzo krwawi - i ta droga szkodliwe substancje - np.silne odzywki do wlosow, skladniki farb (tych starszych raczej) moga dostac sie do krwioobiegu a wraz z krwia do plodu:( Rowniez opary,ktore wdychasz poprzez pluca dostaja sie do krwi i wraz z nia moga miec wplyw na rozwijajace sie dziecko. Co do malowania paznokci tez zdania sa rozne. Nie ma co demonizowac jednak, wiele kobiet w ciazy farbuje wlosy i uwaza sie, ze wspolczesne, lagodniejsze farby sa bezpieczne. Ja mam podobne zdanie jak Agisek - w pierwszym trymestrze nie zaryzykowalabym, ale po organogezie jesli to poprawi Ci samopoczucie... - zglos tylko fryzjerce, ze jestes w ciazy, zeby odpowiedni preparat uzyla:)

Zależy od farb jakich używasz. Jeżeli znajdziesz farbę, która w swoim składzie chemicznym nie zawiera amoniaku to możesz bez żadnych obaw farbować włosy. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam bardzo gorąco.

Gość gość
Pytalam 2 dobrych lekarzy, obydwoje mowili ze spokojnie mozna farbowac normalnymi farbami w kazdym trymestrze. Ja farbowalam 3 razy w ciazy. Ostatni raz 2 tyg przed porodem. Jedyne na co zwracalam uwage to, zeby salon byl dobrze przewietrzony, nie chcialam wdychac oparow od farb.