Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

weron

Alergia na słońce

Polecane posty

Hej już kolejne lato męczę się z alergia na słońce :( tak zdiagnozowała mnie pani dermatolog :( co za koszmar :( gorzej niż trądzik :( na twarzy robią mi się krostki bolące, swędzące lub boląco swędzące i to najczęściej na tych partiach twarzy, które w okresie dojrzewania wyglądały idealnie :) chodzi o policzki (głównie) czy znacie jakąś metodę jak z tym walczyć lub chociaż to ograniczyć :) będę wdzięczna za porady :D

Gość ojej8
Jakie filtru UV? Takiej osobie i sombrero nie wystarczy. Moja kuzynka to ma i chodzi ubrana po kostki, caluśka. Jak ją poparzyło to miała okropne ropne krosty i niestety jedynym lekarstwem jest - wstrzemięźliwość słoneczna:(

ja mam nadwrazliwosc na słonce ,dostaje takich plam i swędzi mnie skóra jakby mnie komar ugryzł i dermatologv kazała całą zimę łtkac beta-karoten,uodparnia na promienie UV,po za tym oczywiście wysokie filtry. Derma powiedziała mi jeszcze ze są takie lampy na które się chodzi zima,one przyzwyczajają skórę di słonca i wtedy da się latem wytrzymac.

Gość ewqa2
Ja tez mam od kilku lat alergie na slonce i nic z tym nie robie, bo po co? Moja znajoma na sile sie leczyla alergie sloneczna i probowala sie opalac a teraz leczy tradzik rozowaty, koszmar.