Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurczakii

Czym różni się Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy od Poprawczaka?

Polecane posty

Gość kurczakii

Gość nazwą

Gość antyfanka janasa
teoretycznie różni się sporo ale praktycznie niczym :classic_cool:

Gość kurczakii
no wlkaśnie wiem. ale co powoduje, ze sąd kieruje młodocianych np. do Młodzieżowego Osrodka Wychowawczego, a nie np. do Poprawczaka?

Gość antyfanka janasa
entliczek pentliczek czerwony stoliczek ......... :classic_cool:

Gość kurczakii
:-).

Gość antyfanka janasa
cóz taka prawda :) a co wybierasz się do któregos z nich ???? :P :P

Gość kurczakii
nie:-). ale piszę pracę o nieletnich przestępacach i wybrałam sobie MOS, a promotorka zapytała mnie czym różni sie to od Poprawczka i tu się zaczęły schody......

Gość antyfanka janasa
ahaaa :) to weź jej róznice z jakiś fachowych książek zapodaj :) to nic że napiszesz nieprawde ale przynajmniej będziesz miała podkładkę :)

Gość kurczakii
no tak...ale skad te fachowe ksiażki mam brać? Jak nawet w necie nie ma takich informacji na temat różnic tych instytucji:-(

Gość antyfanka janasa
ej Słonko moja kolezanka ostatnio pisała dla kogoś pracę mgr własnie o ośrodkach wychowawczych i książek jest masaaaaaa trzeba iść do odpowiedniej biblioteki i szukać :D

Gość kurczakii
pewnie tak, tylko zaczęłam szukać nie od tej strony co powinnam:-)

Gość antyfanka janasa
to zacznij od tej dobrej a na pewno znajdziesz :) gdyby o takich rzeczach nie pisali żadnych ksiązek to podejrzewam, że promotorka nie wymagałaby tego od Ciebie no chyba że jej chodzi o Twoje osobiste zdanie ale nie sądze :) p.s ile masz czasu na napisanie ?

Gość kurczakii
Doipero saiadam do pisania i robie kwestionariusz wywiadu dla nieletnich. oczywiscie amm problem z hipotezą., haha. a dokładnie chce zbadac wpływ rodziny patologicznej na postępowania młodociany. a dopiero jestem na 4 roku, i teraz juz ruszyło sem.magisterskie. A mogę zapytać, czy pracujesz moze w takim ośrodku? I jeszcze jedno- czy dyrektorzy takich plaćówek chętnie zgadzają się na takie badani?

Gość antyfanka janasa
niestety nie pracuję ale myśle że jak pójdziesz i poprosisz to nie powinnas mieć problemów :D a na pewno Ci udzielą informacji jak przyniesiesz jakies zaswiadczenie (od promotorki lub z uczelni) ze tych informacji potrzebujesz do pracy mgr i nie bedziesz ich publikowac w innych miejscach :D jak pisalam licencjacka i chodzilam po roznych firmach to takie zaswiadczenie zawsze przynosilo dobre efekty :) jak chodzilam bez niego to wiekszosc robila mi jakies problemy :)

Gość kurczakii
No właśnie bo ja słyszałam, ze dyrektorzy nie cchą udzielać zgody. jednak nawiazałam już kontakt z jedną z takich placówek, ale dyrektorka chciała, abym przyszła już z gotowym kwestionariuszem, a ten dopiero " w drodze" :-)

Gość antyfanka janasa
ano widzisz także jedno źródło juz masz :) ale mówię Ci załatw sobie takie zaświadczenie - ono na prawde duzo pomaga bo bardziej wiarygodna się stajesz :)

Gość kurczakii
No nie pomyślałam o taki zaświadczeniu, rzeczywwiscie, moze się przydać Dzięki za podpowiedz;-)

Gość antyfanka janasa
nie za ma co :) a tak BTW ja też bronię mgr za niecały rok a nawet jeszcze tematu nie mam hehehhehe :O

Gość kurczakii
A może jednak ktoś zna istotną róznicę między tymi instytucjami?

Gość gość
Do poprawczaka trafiają dzieciaki za poważne przestępstwa, np zabójstwa, a do ośrodka wychowawczego za drobne przestępstwa. W ośrodku można dostawać normalnie przepustki a poprawczak to "więzienie" o zaostrzonym rygorze dla nieletnich i na przepustkę trzeba sobie zapracować.