Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ParKan

Podoba mi się jasna karnacja.

Polecane posty

Ja też jestem blada :(:( :/ a jestem brunetką i mam brązowe oczy . Opalam się bardzo trudno, tzn naprawdę siedzę na słoncu i nic ... Jestem chyba tak blada, ze odbijam słońce:|:|

Gość Paulina Kuleczka
Jestem Paulina i mam 14 lat :) Jestem szczupłą dziewczyną o długich prostych brązowych włosach,zielonych oczach i długich nogach. Jedyne co zawsze mi przeszkadza to moja jasna karnacja. Trudno mi się opalić. W szkole wyzywają mnie od bledzioków i śmierci :/ Nie wiem co mam z tym robić:( Byłam 5 razy na solarium na 12 min i nic :( Nic nie mogę zrobić :( HELP !!!!!!!

Gość Kein
Mnie podobją się własnie dziewczyny z jasną karnacją, ciemnymi(czarnymi) włosami i ciemnymi oczami. Jakoś nie przepadam za opalonymi.

Gość Paulincia-
A ja mam ciemna karnacje ciemne blond włosy (chyba juz brazowe) i..........NIEBIESKIE OCZY! pasuja niebieskie oczy do ciemnej karnacji??? aaa i jeszcze dlaczego tutaj kazdy pisze ze bardziej lubia dziewcczyny co maja jasna karnacje? przeciez ciemna jest ładna! mnie sie bardzo moja ciemna karnacja podoba. Ja mam taki kolor skory jak np. kawa z mleczkiem!! i fajnie!!

Gość w.w.w.
jasna skóra jest po prostu trudniejsza w pielęgnacji, dlatego babeczki jej nie lubią opalenizne wybaczy, jasna cera żeby wyglądała ładnie wymaga starannej pielęgnacji - przede wszystkim oczyszczania!! i przymatowienia. jasna cera, ciemne włosy, ciemne rzęsy i brwi, niebieskie oczy - i jest uroczo :) taka Królewna Śnieżka :) i niesztampowo, trzy czwarte polskich nastolatek to strzaskane na mahoń pseudo-blondyny... i po co?...

Gość prisie
no ja mam czarne wlosy bardzo jasna cere, piegi!!! i niebieskie oczy...jakos dziwacznie to wyglada

pisalam juz tu nieraz na ten temat - od lat OLEWAM glupia mode na opalenizne i chronie swoja jasna skore przed dzialaniem slonca - kremy z najwyzszymi filtrami, chowanie sie w cieniu itd. promienie UV opalaja, ale oprocz tego przyspieszaja starzenie skory, nie mowiac juz o tym, ze zwiekszaja ryzyko raka skory. w opaleniznie nie widze nic ladnego, opalona twarz wyglada starzej i niedelikatnie. przez cale wieki opalenizna byla kojarzona z najnizszymi warstwami spolecznymi, chlopstwem, praca w polu i ubostwem - jeszcze na poczatku XX wieku w modzie byly parasolki przeciwsloneczne, kazda elegancka kobieta chronila sie wtedy przed opalaniem. dopiero druga polowa XX wieku przyniosla mode na opalenizne, ale jestem pewna, ze to tylko fanaberia dzisiejszych czasow, ktora nie potrwa dluzej, jak moze jeszcze 2 - 3 pokolenia. nasze praprawnuczki beda unikac slonca tak samo, jak praprababcie, zwlaszcza ze medycyna dostarcza niezbitych dowodow na to, ze opalanie szkodzi skorze.

Gość Paulncia
ojeeejj ! ja mam ciemna karnacje i nie musze sie opalac. Wyjde troche na słonce i juz jestem opalona a pod koniec wakacji to brązowiutka! jak ktos ma naturalna ciemna karnacje to niebedzie staro wyglądal w wieku 30 lat. i mnie sie ciemna karnacja baardzo podoba i nie zmieniłabym jej na zadna inna! i nie piszcie juz ze jasna jest ładniejsza

Gość Siwus
JA mam jasną karnacje o niebieskich oczach i blond włosach ... Lubie tez chłopców o tym kolorze i jasnej karnacij mój nr gg 10926195 Pzdr

ja mam jasną karnację, piwne oczy i brązowe włosy. Kiedyś byłam zła, że \"strzaskać się na mahoń\" nie potrafię:D Teraz już mi to nie przeszkadza i lubię swoją skórę, zwłaszcza w zimie;)

Gość blada Maj
Ja kiedys przeprowadziłam test wsród swoich znajomych jakie dziewczyny sa ładniejsze czy z jasa karnacją czy te po solarium to tylko jedna osoba na mniej wiecej 20 odp że te posolarium.Ja równiez mam bardzo jasna karacje, i nie żadko słysze że wygladam jak trup ale że jestem pewnie osłabiona czy cos bo jestem tak blada ale wystarczy odrobina różu na policzkach i podobno jst super.aha i dla jasności tez mam ciemna włosy(ciemny brąz) i niebieskie oczy a do tego buzia okradła jak księżyc i kilka piegów ale staram sie to wyeksponowac na kazdy mozliwy sposób.

Gość Kaaaaasiaaaa
ja mam jasną karnację, brązowe włosy i piwne oczy :) Na buzi nie przeszkadza mi moja karnacja, ale nogi są okropne. Chciałabym zacząć chodzić w szortach ale wstydzę się. Opalić też się nie mogę, bo po prostu moja skóra nie toleruje słońca, mam okropne poparzenia i chodzę cała czerwona :/ Jak rak ... zastanawiam się nad łykaniem Beta-karotenu, bo na solarium chodzić nie będę

Gość Emmay
A ja mam biala (w dosłownym tego slowa znaczeniu) cerę, czarne oczy i wlosy ciemny braz w slońcu wpadajacy w rudawy ;d Opalenie sie jest niemożliwe nawet jakbym siedziala z 10 h xD Jestem zadowolona ze swojej cery, mimo,ze nazywają mnie śmiercia ;dd Tylko sie śmieje z tego, ale dziękuje Bogu i samej sobie,że nikt mi mózgu nie wyprał, zeby zmieniac to co naturalne w sztuczne, mam na mysli kolor skory przede wszystkim. Pozdrawia blada twarz! ;dd

Ja tez jestem zwolenniczka jasnej cery. Sama unikam slonca, nigdy sie nie opalam a jak juz to nakladam 40 krem . Opalenizna moze jest i ladna ale ta z umiarem chociaz ja i tak wole swoja porcelanowa buzie.

Gość Biała P
Hej Ja Też Jestem Blada i mówią na mnie Biała hehe trochę mam niebieskie oczy i NORMLANIE BIAŁE WŁOSY jasny bląd yy.. chyba naj jasniejszy nie mogę się opalać wogóle . . . ale podoba mi się moja cera jest superrr bo taka szysta i wgoółe :) jak ktoś chce popisać to moje gg 769764

Gość Sratatatatatatatatata
a ja jestem naturalnie popielata blondynka o zielono-szaro-niebieskich oczach,unikam slonca bo uwielbiam blada skore.A mam ja naturalnie bardzo jasna,taka jakby lekko bezowa ale dla mnie jest za ciemna dlatego twarz maluje najjasniejszym podkladem nr1 i dzieki temu moja twarz jest wrecz biala!:D dodatkowo farbuje sie na czern:)moj braciszek twierdzi zebym sie troche opalila bo paskudnie wygladam gdyz mam za ciemne wlosy do "bialej mordy" a mi takie gotyckie akcenty zajebiscie sie podobaja i mam w dupie opinie innych :D paskudnie wg mnie wygladaja baby chude,z garbatymi nosami,z gestymi brwiami,czarne ktore regularnie maszeruja na solare:-O wtedy wygladaja jak transwestyci:-O

Gość medsien
ha, to ja się poprzechwalam, co mi tam :P jasna cera, kruczoczarne włosy oraz ciemna oprawa oczu (zielonych), chodząc po ulicy czuję się jak święty graal!! ciemna karnacja jest ładna, ale naturalna, blond włosy są ładne, ale naturalne, a nie na siłę odbarwiane chemią, dlaczego nie możecie zaakceptować swojego typu urody i być najlepszą wersją SIEBIE? przez to wszystkie wyglądacie tak samo. wyrzućcie te głupie gazety, które wmawiają wam, że będziecie piękne i szczęśliwe, jak zmienicie swój wygląd. liczycie się WY!

Gość M.Silue
hmm..zabawne, tutaj gdzie mieszkam jasna karnacja jest czymś okropnym, czymś co wytyka się palcami. Dla mnie to jest naprawdę bolesne - nawet rodzina ciągle mi powtarza, że mam się opalić. Co to ma być za świat, w którym nie akceptuję się nietypowej urody?? Nastała era solarium, taka prawda

Ja mam bardzo jasną karnacje wręcz anaboliczną :) Ale to sprawa genów :) Nie mogę się opalac, a podczas upalnych dni siedzę na plaży pod parasolem i mimo to "stękam" w nocy z bólu ;/ samo powietrze na mnie tak działa :( Smutne ale prawdziwe :( Zgadzam się z poprzedniczką że tera nastała era solarium każdy musi byc opalony... Ja sobie tłumaczę to tak jak kiedyś tłumaczono :DDDD JASNA KARNACJ - BURŻUAZJA ,CIEMNIEJSZA- OZNAKA BIEDOTY hehehe

Gość Monique222
ja mam raczej jasną karnację jeśli się nie opalam i jestem blondynką ,ale takim ciepłym typem bo mam złotawe włosy i taka jasno -brzoskwiniową karnację. ale uważam ,że lepiej wyglądam jak jestem opalona ( nie chodzi ,że spalona ;) ) wtedy jakoś zdrowiej wyglądam i piegi mam delikatne , a je lubie :p

Gość Monique222
a co do solarium.. czasem chodzę jak nie ma słońca to cóż poradzić ;) ale ,że podróżowałam trochę i się opaliłam bardzo za naturalnym słoncu to stwierdzam ,że naturalna opalenizna wyglada inaczej o wiele lepiej od tej z solarki. naturalna jest taka brzoskwiniowo złota ,a nie żółto pomaranczowa :p

Gość Monique222
i niektórym dziewczynom jest ładnie w bladej karnacji. ale to są typy ,,zimne" czyli lato i zima. ja jestem wiosna więc lepiej mi jak jestem troche opalona ;) tak samo u typu pani jesień

i ja sie nie opalam od lat, nie chodze na zadne solaria i chronie swoja biala skore przed sloncem ;-) to niszczy skore i nie poto sie biala urodzilam zeby jak mulatka wygladac:P

Gość fgtyrhgnsbadv
kolezanka wszkole byla biala ale miala cere jak dziecko, zero porow, wypryskow, matowa. wyglada super. a ja jestem blada ale cera mi sie przetluszcza, pojawiaja mi sie pryszcze ktore wygladaja na niej okropnie bo sa bardzo widoczne. jak sie opale to zaczerwienienia sa mniej widoczne. gdybym miala czysta skore to tez bym chodzila biala....

Gość Monique222
a ja mam dość ładną cerę nie mam wągrów , rozszerzonych porów itd ,ale w zimie jak mało sie opalam bo nie raz mi coś wyskoczy...więc uważam ,że generalnie u większości osob delikatna opalenizna lepiej wygląda . rzadko zdarzają się osoby typu liv taylor

Gość lilkamilka
A ja mam czarne włosy(naturalnie), orzechowe oczy i o ton ciemniejszą karnację niż większość w naszym kraju.Uważam ,że wyglądam ładnie i bardzo naturalnie. Na solarium nie chodzę bo to niezdrowe. Ale nie mówcie że ciemniejsza karnacja to ble ,bo tak naprawdę byście chciały byt ciut ciemniejsze-taka prawda. Zresztą mężczyznom podobają się naturalne,ciemne kobietki:) pozdrawiam.

Gość bladzia
Też mam jasną karnację. Wszyscy w rodzinie mają ciemną, a ja nie. Szatynka, z ciemnymi brwiami, o szaro-niebieskich oczach z piegami. Nie lubię mojej skóry. Chociaż próbuję sie opalić to efekty są marne. Najgorsze są nogi, wszyscy mają ładnie opalone nogi a ja ? Jak prześcieradło. Ech, straszne. Pozdrawiam Wszystkich ;)

Gość kokiii9856
Ja mam brązowe włosy, zielone oczy i jasną karnację i wolałabym być bardziej opalona..

Gość bladzia
nie ty jedna ;)