Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniczka18

Jakie studia

Polecane posty

Gość aniczka18

jakie studia wybrać prawo czy psychologię co ma większą przyszłość

Gość co za różnica
i przestępców i psycholów nie brak ;)

Wiesz jeżeli lubisz pracę z ludzmi, masz łatwość słuchania i rozmowy wybierz psychologię. Jeżeli nie przeraża Cię wizja wkuwania na pamięć ustaw i kodeksów wybierz prawo. Ale do palestry ciężko się jest dostać bez znajomości.

Gość aniczka18
chyba sie wybiore na KROKODYLOLOGIE teraz na Florydzie robota gwarantowana.

Gość aniczka18
nie wybieram się na żadną krokodylogie kto się podemnie podszywa

Obawiam się ze i prawników i psychologów mamy już zbyt wielu... Nie jest teraz latwo dostać się na aplikację po prawie, dla psychologów też nie ma wielu miejsc pracy.

Gość aniczka18
musze gdzies isc na studia bo na lekkie zycie u boku bisnesmena nie mam co liczyc , piekna za bardzo nie jestem a i bisnesmenow coraz mniej za duza konkurencja.

Aniczka, wybierz to,co cie bardziej interesuje. Prawo jest na pewno trudniejsze do przebrniecia i trudno sie pozniej dostac na aplikacje. Natomiast psychologia jest zdecydowanie latwiejsza i chyba przyjemniejsza- ale to zalezy,co kto lubi. Mysle,ze i po jednym, i po drugim zawodzie pracy ci nie zabraknie (teraz kazda wieksza firma zatrudnia psychologa, np do przeprowadzania procesow rekrutacji, testow psychologicznych, itp). W kazdym razie nie popelniaj tego bledu,co ja. Ja wybralam studia,ktore mnie nie bardzo interesowaly,ale ktore byly przyszlosciowe. Nie dosyc,ze meczylam sie na nich przez 5 lat,bo kompletnie mnie nie interesowaly,to jeszcze teraz mam prace,ktorej nie lubie.

kto się podemnie podszywa może ty ładna nie jesteś ale o mnie sie nie wypowiadaj. witaminka 34 chyba pójdę na psychologie bo tak podpowiada mi serce