Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biomedek

co można robić po biotechnologii???

Polecane posty

Gość biomedek

mam problem...nie wiem na jakie kierunki składać dokumenty. Jestem po biologicznie medycznej klasie.Na maturze zdawałam biologię i chemię rozszerzoną. Poszło mi nie najgorzej...tzn z biologii podst powinno być ok.75% z rozszerz 64%. Z chemii trochę lepiej bo z podst 86( w najlepszym wypadku)a z rozszerz 75%. Co wybrać??? Myslalam o farmacji ale z takim wynikiem nie mam szans:( Marzę o analityce medycznej, ale tam gdzie chcę studiować jest tylko 30 miejsc na tym kierunku...:(Po biotechnologii nie ma pracy(tak slyszałam) po biologii pewnie też nie...nie wiem co mogę robić.Proszę doradżcie mi coś....co o tym myślicie????

po biotechnoliogii jest praca!!!! tylko niestety niewiele osób ją kończy - tzn. dużo osób nie dociera nawet do 4-5 roku. no i bardzo dużo trzeba się uczyć - ale są i pozytywy- laborki są extra (czysta praktyka).

Gość biomedek
upupup

to powiedz mi gdziejest ta praca jako przedstawiciel ? wszytskie gazety rozpisuja sie, ze w Polsce praca dla biotechnologów bedzie około 2040 r. za granica owszem, jest bardzo duze zapotrzebowanie ja jestem po biotechnologii i nie pracuje w zawodzie choc bardzo lubie mój zawód i studia naprawde sa super- szczególnie laborki :)

Gość biomedek
to co mogę robić...biotechnologia odpada:( Po biologii jest pewni jeszcze trudniej o pracę???Jakie studia najlepiej wybrac w moim wypadku???

może chemia ... moze biotechnologia ale równocześnie podszkol angielski i za granica bedziesz kokosy zbijac a potem ewentualnie wrócisz :) nie ma sensu isc na studia tylko ze wzgledu na prace -trzeba tez lubic to, czego sie człowiek uczy no a w tym kraju mam nadz ze niedługo wszytsko sie zmieni

Gość biomedek
nie jestem dobra z chemii...tzn jak to określiła moja nauczycielka jestem "wyuczalna" ale nie mam w sobie jakiegoś zamiłowania do tego przedmiotu...gdybym bardziej lubiła chemię to moze poszłabym na chemię kosmetyczną...ale w tym wyopadku odpada:( Marzą o analityce medycznej...ale pewnie się nie dostanę bo tam jest tylko 30 miejsc.Spróbuję jeszcze na fizjoterapię...a po biologii naprawdę nie ma pracy?Proszę o rady....

Gość biomedek
no proszę ...napiszcie mi coś...

Gość ja jestem po biotechnologii
i robie doktorat za granica, a pani co sie chwali ze pracy jest duzo to niech mi palcem wskaze, bo moi koledzy (autentyczne przyklady) pracuja w salonie plusa, robia staz w dziekanacie, czy urzedzie miejskim, pracuja jako sekretarka, albo nic nie robia..

Gość ja jestem po biotechnologii
biomedek skoro marzysz o analityce medycznej to sie staraj zeby sie tam dostac, a drugi kierunek, taki ewentualny, wybierz biotechnologie lub fizjoterapie i ucz sie angielskiego bo za granica takich potrzebuja

Gość biomedek
odswiezam

Gość biomed
upup

Gość biomed
odswiezam

Gość onaa
Ja jestem po biotechnologii, skonczylam 4 lata temu i nauczam w szkole chemii.

co jest takiego porywajacego w analityce medycznej zwlaszcza jak nie ma kasy na sluzbe zdrowia? robisz pewnie ciagle to samo, chyba ze masz czyjes poparcie aby cos nowego uruchomic po biotechnologii mozesz znalezc ciekawa prace zagranica, ucz sie angielskiego jaki jest rynek pracy dla analitykow medycznych w kraju ??? teraz to masz coraz wiecej automatyzacji, wkladasz probke do maszyny ktora drukuje wynik i tyle, co w tym porywajacego ??? moze jakas praca na sorterze komorkowym gdzies na hematologii to tak, ale jakas rutynowka w szpitalu powiatowym ??? po biotechnologii masz wiekszy wybor zagranica, w krajach typu USA jest duzo kasy na biotechnologie, w kraju wciaz kiepski rynek z tego co slyszalem zwlaszcza jak jestes w jakims mniejszym miescie gdzie wzglednie malo dzieje sie na polu naukowym

Gość lulula
ja mam maleńki problemik, bo studiuje technologie chemiczną, ale będę też zdawałą na medycyne w tym roku i najgorsze jest to, że jednego dnia chciałabym być lekarzem a innego chemikiem, a w końcu to jaką decyzję podejmę będzie mnie zobowiązywało do końca życia

Gość
hej, powiem tak, z takim wynikiem dostaniesz się na pewno na analityke medyczną, nie wiele osob sklada dokumenty na ten kierunek gdyz jest bardzo wąski.... ja studiuje biologie i widze o wiele wiecej szans pracy nic po samej anailtyce medycznej, choc kiedy marzylam o tym, ale moja mama ktora jest analitykiem, skutecznie mi wytlumaczla ze po biologii są o wiele większe perspektywy, i mysle ze ma racje, bo w laboratoriumw ktorym mama pracuje na stanowisku analityka jest wiele osob ktore ukonczyly biologie. Zależy tez jaką uczelnie wybierzesz, bo na roznych są różne specjalizacje, np na UMCS-ie są 4: biologia ogolna, srodowiskowa, mikrobiologia i biochemia. Pozdrawiam :)

Gość tiitka
Moja kuzynka absolwentka chemii przez 3 lata nie mogła znaleźć pracy, nie chciała być nauczycielką, siedziała w domu i gapiła się w ścianę. Moja druga kuzynka absolwentka biologii do dzisiejszego dnia pracuje w sklepie spożywczym. Medycyna zawsze była i będzie opłacalna, ale to istna mordęga, mam w domu studentkę medycyny i jak czasem przeglądam te jej notatki to jestem przerażona:( Z biotechnologią jest pewnie podobnie jak z medycyną. Na pewno nie poleciłabym farmacji, moja koleżanka ryje i ryje, aż w końcu powiedziała sobie dość i przenosi się na stomatologię. Analityka medyczna ciekawy kierunek, ale rynek pracy raczej nie działa zachęcającą.

Gość ktokolwiek sie zna ha ha
a technologia żywności?? ja to studiuje i jestem bardzo zadowolona

Gość odświeżam_____________________
up

Gość gość
Ja po biotechnologii znalazłam dobrą pracę za pośrednictwem firmy IRS Poland. Polecam bardzo profesjonalny zespół, który tam pracuje.

Gość gość
Ja tez studiowalam technologie zywienia lecz moim marzeniem byla Farmacja...z reszta do tej pory jest ;).

Gość gość
Ja po biotechnologii od razu poszlam do pracy nie w zawodzie. A potem sie przekwalifikowalam na IT.