Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cos strasznego

okropnie silny ból podbrzusza

Polecane posty

Gość cos strasznego

cos strasznego taki ból, wracalam z lekcji do domu i juz pod drodze zaczal narastac. przydarzylo mi sie to juz 3 raz w ciagu ok roku, zawsze pod koniec miesiaczki :( czy ktos tak miał. myslalam,ze umieram.

Gość cos strasznego
dodadm, ze pojawia sie i znika sam, po prostu odchodzi stopniowo, jakgdyby nigdy nic. i czuje sie potem normalnie, a wrecz swietnie, bo go nie ma.

Gość rfdg
a moze jajniki czy cos innego

Gość lornetka
idź do ginekologa. to może jajniki

Gość cos strasznego
nie mam pojecia. ból obejmuje cale podbrzusze. jakby skurcz jakis. może powinnam isc moze do lekarza, ale wizyty sa okropnie drogie :(

Gość lornetka
w przychodni jest za darmo

Gość Gosssienka
To pewnie jajniki... albo skurcze macicy

Gość cos strasznego
w przychodni ponoć lekarze traktuja na odwal sie czytam wlasnie na necie - ze moze to endometrioza :( załamala bym sie. ból jest taki, ze jakby nie przeszlo, to mozna umrzec. bo ani usiasc ani sie położyc. ogolnie jestem bardzo zdrowa, ale ze zdarzylo sie to juz 3 raz to juz mnie niepokoi. ostatnio w lutym, a za pierwszym razem chyba w lipcu zeszlego roku.

Gość cos strasznego
a jesli to jajniki to co to znaczy? co moze byc nie tak

Gość dziewczyno
takich rzeczy nie można ignorować, zwłaszcza jeśli kiedys planujesz dzieci. nasze narządy sa bardzo wrażliwe i nie lekceważ takich objawów, może to jakaś torbiel, czy inne dziadostwo, a może nic. najlepiej się przekonaj jak najszybciej. wizyta droga, ale ewentualnie leczenie w przyszłości, byłoby 100x droższe

Gość lornetka
może niektórzy lekarze w przychodni traktują pacjentów na odwal się, ale przecież to nie reguła. popyatj znajomych, niech ci kogos polecą

Gość cos strasznego
tak, dziewczyny, mowicie bardzo rozsadnie. trzeba sie zebrac i pojsc, zeby nie robic z siebie ciemnogrodu, ale jak pomysle o 100 za wizyte, co za zdzierstwo.

Gość wikitra
ja tez mam takie bole(skorcze) podbrzusza ostatnio nawet codziennie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie idzie w tym czasie sie ruszac!!!!!!! myslicie ze to skurcze macicy???jajniki???czytalam na necie ze to moze byc od nazderki tez:( (bo ja mam od paru lat) zaraz dzwonie do ginekologa sie umowic na wizyte tylko ze pewnie poczekam miesiac:(

jeju, dziewczyny gdzie wy mieszkacie,że na wizytę u gina tzreba czekać miesiąc albo traktują z buta?? w każdym mieście jest kilka przychodni i tam czeka się góra tydzień- a jak jest nagły przypadek to od razu przyjmują! jeśli bóle są częste i silne to wybierz się do szpitala po zamknięciu przychodni....muszą Cię przyjąć i zbadać!

Gość wikitra
w mojjej przychodni idzesz w dany dzien o 7 rano i cie przyjmuje ale babsko jest wredne i do niej nie bede chodzic:( na prywatna wizyte mnie nie stac obecnie:(a moj ginekolog przyjmuje w takiej przychodni ze czeka sie do niego miesiac tyle ma ludzi:)ale przyjmuje tez raz w tygodniu:(((((((((((((((((((((((>>>>przyjmuje tez w sowim miescie czesciej niz u mnie

Gość bladolica
to mogą też być jelita, ja mam takie własnie bóle. Jeśli okaże sie, że ginekologicznie wszystko ok, to radzę wybrać sie do gastrologa.

Gość wikitra
hmmm no pod koniec stycznia mialam grype jelitowa moze to jakies powiklania w takim razie sa

Gość nfz
dziewczyny poszukajcie gabinetu, który ma umowę z nfz wtedy nie płacicie za wizytę tylko za ewentualne usg, ale wizyta i badanie jest za darmo. Dostaniecie się szybciej niż w szpitalu lub poradni K. A nie będzie tak drogo.

Gość kaska_mikk
a moj gin jest na kase chorych, jest przemily, zawsze porozmawia ze mna przed badaniam jak i po, moge go o wszystko zapytac jest dobrym lekarzem, tyle,ze nie panikuje i nie zaleca milionu badan z powodu np jednorazowego bolu jajnika jest fajny,jak trzeba to da skierowanie na badania,jak nie to nie i to w nim lubie

Gość Margeuritte
ja mialam takie bole z boku brzucha pulsujace okazalo sie ze mam 3 cm torbiel na jajniku , dodatkowo ta torbiel obrosla jajnik zaciskajac sie na nim. Musisz isc do lekarza ja mialam takie ataki tez kilka razy az mnie polprzytomna zawiezli do szpitala. Leczenie pewnie laparoskopowo wiec nic nie boli zazabieg szybki., blizny malutkie. IDz koniecznie do lekarza na usg nim bedzie gorzej...

Gość wikitra
usg mialam w grudniu ale bylo ok,to mozliwe ze tak szybko sie rozwinal??

Gość wikitra
up

Gość gdzieMM
czy przy torbielu bolec moga tez plecy?

Gość jjjjjjjjjakboliiiiiiiiiiiiiii
a co pomaga na zapalenie przydatkow ja dostalam antybiotyk,ale watpie ze pozmoze, ten bol brzucha mnie wykancza!!!

Gość mysia26
Ja mam ten sam problem. Przyczyną są napewno janiki i torbiele na nich. Ból pojawia się podczas owólacji w momencie pęknięcia pęcherzyka. Jest silny, narastający i pojawia się niespodziewanie, najlepiej odrazu wziąć tabletkę przeciwbólową. Ulgę przynosi podkurczenie nóg. Lekceważenie może prowadzić do problemów z zajściem w ciążę. Najczęściej leczy się przyjmująć tabletki chormonalne (ja brałam Diane 35). Podobno po urodzeniu dziecka wszystko mija :) Oczywiście opisałam swój przypadek ale każdą dolegliwość należy konsultować z lekarzem i radzę nie odwlekać. Pozdrawiam.

Gość mysia26
Bóle pleców podczas miesiaczki mogą być spowodowane tylnym położeniem macicy (jest to normalne ale rzadko występujące połozenie macicy). Tak mi powiedział lekarz i to jest naturalne, ze boli podczas okresu. Nie wiem co to bedzie jak przyjdzie mi rodzić :(

Gość kasya
czesc, nie wiem czy to sa jajniki....???? ja mam bole podbrzusza od 4 lat:-( bylam na wielu badaniach i nic...bol przychodzi sam i sam odchodzi. w nocy i w dzien. dretwieja mi nogi i mam wrazenie jakby ktos wbijal mi gwozdzie. to nie jajniki, nie nerki i nic zwiazanego z macica...:-( zostala mi jeszcze gastroskopia i kolonoskopia...:-( slyszalam, ze takie bole moga powodowac polipy na jelitach albo piasek na nerkach, ale chyba ja juz niczego nie jestem pewna...:-( jak cos wiecie na ten temat to prosze dajcie mi znac..... kasya

Gość kasya
wiem, ale mnie dalej boli:-(

Gość Pattri
ja tez mam podobne bole.. to znaczy lapie mnie w podbrzuszu taki straszny skurcz na kilka sekund a potem przestaje .. ja wtedy nawet oddechu wziac nie moge tak strasnzie boli.. bylam u ginekologa robilam wszelakie badania u lekarzy u neurologa u gastrologa i nic mi nie wykazalo a mam je czasami a czasami na dlugo przestaja. nie wiem co to moz ebyc :(

Gość boliiii
Od jakiegoś tygodnia też mam takie bóle, myślałam, że może jestem w ciąży, ale zrobiłam2 testy na wszelki wypadek i wyszły ujemne, wczoraj miałam troszkę stresu i od tamtego jak wykonuję jakąś czynność np głupie wstawanie z łóżka to okropnie mnie boli... Myślę żeby po świętach zapisać się do ginekologa jeśli nie minie... Co o tym myślicie?