Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

konfitura wiśniowa

pomyliłam pigułki, help!!!

Polecane posty

Przez swoje roztargnienie pomyliłam pigułki i wzięłam zamiast pigułki oznaczonej napisem wtorek tę z środy, czy to ma jakieś znaczenie? Moze to glupie pytanie ale chce sie upewnic. Wydaje mi się ze to nie ma żadnego znaczenia, bo przeciez kazda pigułka zawiera taki sam skład,czy mam rację?

Gość medicus in spe
a jakie tabletki bierzesz?? Diannne 35 czy cos innego?

biorę Logest, na ulotce jest napisane: \'wszystkie tabletki w opakowaniu zawierają te same hormony w stałej dawce, preparat nalezy do grupy zlozonych jednofazowych środkow antykoncepcyjnych....\'

Gość medicus in spe
to nie ma znaczenia ze wzielas z innego dnia, na pewno wszystko jest w porzadku!!:)

skoro jednofazowe (wszystkie tabletki mają ten sam kolor), to nic się nie stało

Gość no way...............
Jak mozna nie wiedziec co sie bierze????

now way... -> Każdy moze sie czasem pomylić, w koncu jestesmy ludźmi, a ja bylam po prostu zamyslona swoimi problemami i się pomyliłam, a ty się tak nie czepiaj, bo nikt nie jest idealny i ty także popełniasz błędy. Pozdrawiam i chodź wcześniej spać, bo się szybciej zestarzejesz.

Gość lemke
ja tez kiedys wziełam dwie tabletki dwaie soboty bo sa koło siebie:p ja normalnie zrobilam przerwe 7dni.z tego co pamietam to okres z wtorku przesunął sie na srode i nic pozaty wszysko ok..:)

dididi ---> bierz dalej. bedziesz je brala 20 dni a nie 21 ale to nie ma znaczenia jesli chodzi o skutecznośc. normalnie zrób przerwę i po krzyku:) zdarza się co drugiej:)

przy okazji dididi... kurwa na 100% na mnie wsiądą po tym co napisze ale w sumie i tak mnie tu nie lubicie ;P zgadzam sie z no way, jak juz cos pchasz do gęby to wypadałoby wiedziec co. nie chodzi o to ze sie pomyliłas- kazdemu sie moze zdarzyc, ale żeby nie wiedziec jaki jest skład? od zawsze mowiłam że jak sie zaczyna zabawe z tabletkami to trzeba podstawowe rzeczy wiedziec (wyczytac w ulotce, wypytać lekarza) żeby nie było potem problemów. jakis czas temu byl post w ktorym laska pytała czy moze zrobic 10 dni przerwy... ona nie widziała w tym chyba zadnego problemu O_o a potem takie wypisują na forach ze zaszły w ciąze przy pigułach siejac panike.

zgadzam sie z tym ze trzeba wiedziec co sie bierze . Chodzilo mi tylko o to co mam zrobic bo na ulotce pisza o zapomnianej a nie o wzietej dwa razy :)

Gość kundrie
o ile nie bierze sie trójfazowych to "pomylenie" tabletki nie jest zadnym pomyleniem. w pigułkach jednofazowych każda ma ten sam skład (niezależnie oid tego czy opisana jest wtorkiem, środą czy czym tam jeszcze). jednofazowe to min. logest, jeanine, yasmine, harmonet, cilest, diane, steridil, marvelon, mercilon, regulon (wymieniłam chyba tge z najpopularnijeszych, tak mi się wydaje)

na kazdej ulotce pisza o wzietej 2 razy:) trzeba czytac ulotke. jak sie wezmie 2 w jeden dzien, bo kazdy sie pomuylic moze, to nic sie nie dzieje, ale nei zwalnia to z obowiazku wziecia na nastepny dzien, MONIAK! hello:) ja Cie nie zjade:) bo masz 100% racji w tym co piszesz

cześć. ja na swojej ulotce sie nie doszukalam info o 2 tabsach wziętych jednego dnia... wiec widac nie na każdej jest to napisane