Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eweelaa

Jaki wózek dla maleństwa z września???POMOCY

Polecane posty

Gość Eweelaa

Ostatnio zaczęłam się rozglądac za wózkiem dla swojej dzidzi, która ma przyjść na świat początkiem września. Nie będzie to nowość jak napiszę, że można oszaleć przy wyborze tego najodpowiedniejszego. Może odezwą się mamy, które rozpoczynały swoją przygodę z wózkiem we wrześniu lub póżniej. Napiszcie prosze jakie wózki polecacie a jakie nie. I na co zwracać uwagę przy wyborze wózka "na zimę".

Zależy, czy potrzebujesz go nosić. Jeśli tak, to najlepiej duży głęboki, zimę dzidzia przejeździ cieplutko, a na wiosnę leciutką spaceróweczke sobie kupisz jak będzie już siedziała.

Gość AniaD.
Moja cóeczka urodziłą się pod koniec września, kupiliśmy jej Tako City voyager (ok.1000 zł), na zimę jest super bo ma nosidełko, więc wózek możesz zostwić na dworze, lub na dole klatki schodowej a dzidzie zabierasz w nosidełku, ma więc ciągle cieplutko, jest solidny, dobre amortyzatory, cały materiał możesz zdjąć i wyprać, jest głęboki, więc dzidzia jest w nim bezpieczna, ja właśnie niedawno rozłożyłąm go na spacerówkę, ma pasy, kilka poziomów oparcia, ogólnie ok; wadą jest to że jest cięzki waży chyba 21 kg, a to dużo jeżeli chcesz np. chować go do bagażnika samochodu (u nas zawsze robi to mąż bo ja bym nie dałą rady) i zajmuje też dużo miejsca więc najpierw trzeba sobie kupić combi. Ale jest dużo podobnych wózków tylko LŻEJSZYCH.

Gość Eweelaa
dzięki dziewczyny :) ja w sumie mam windę w bloku, ale w włożeniem ciężkiego wózka do samochodu może byc kłopot...Ania czy mogłabyś mi napisać do jakiego czasu posłuzy takie nosdło z wózka dla niemowlaka???Ja się zastanawiam nad kupnem takiej sztywnej gondoli ze stelarzem do którego potem mozna dopiąć spacerówkę, ale to dlatego że boję sie że jak dzidzia podrośnie to mi się w lutym do tego nosidła nie zmieści już...No bo przeciez jeszcze pewnie trzeba dać jakiś kocyk dodatkowy...jeju, jaka ja jestem zielona!!!

tylko pamiętaj, że to właśnie ten stelaż dużo waży. A windę masz z samego wejścia? Bo u nas do windy jest 6 schodków i one mnie rozwalały...mieszkam na parterze a i tak nosić musiałam...Może to niedużo, ale ciężki wózek z zakupami i ciężkie dziecko w nim wziąć pod pachę.... na wiosnę kupiłam leciutką parasolkę i bardzo sobie chwalę.

i bardzo mądrze zrobiliście, ja też miałam używany uniwersal (mały jest z końca czerwca) zimę przejeździł, a miesiąc temu go wypieprzyłam i kupiłam leciutką parasolkę rozkładaną do spania. Sprawdza się na medal.

wrzucaj póki możesz, to takie przyjemne...Cholera, ja jestem teraz na etapie zrzucania po tym wrzucaniu :( pozdrówka :)

Gość Eweelaa
Dziweczyny starsznie jestem Wam wdzięczna za rady. Pomysł z tym wielofunkcyjnym wózkiem na zime jest, godny skopiowania :D Liczyła na takie samo rozwiązanie tylko z tą gondolą odpinaną i zeby pózniej była spacerówka, ale chyba rozwiązanie z dwoma wózkami jest ok. Jeżeli któraś trafiła na ten temat a ma jakies spostrzezenia to będe niezmiernie wdzięczna :)

Gość Eweelaa
Dziewczyny starsznie jestem Wam wdzięczna za rady. Pomysł z tym wielofunkcyjnym wózkiem na zime jest godny skopiowania :D Liczyłam na takie samo rozwiązanie tylko z tą gondolą odpinaną i zeby pózniej była spacerówka, ale chyba rozwiązanie z dwoma wózkami jest ok. Jeżeli któraś trafiła na ten temat a ma jakies spostrzezenia to będe niezmiernie wdzięczna :)

Jeśli chodzi o rozmiar gondoli to sie nie martw do wiosny starczy. Mój syn urodził sie na początku września i na początku kwietnia przerobilismy dwufunkcyjnego Tutka na spcerówkę. A chłopak jest naprawdę duży :D. Natomiast jeśli chodzi o rodzaj wózka, to ja uważam że nalepsza jest opcja Rafinki, my teraz kupujemy parasolke - wózek, jako drugi, bo z tą ciężką landarą gdziekolwiek do miasta czy w podróż to sie nie da.

Ewela, możesz spokojnie kupić głęboki, z gondolą odpinaną, bo jak maleństwo we wrześniu się urodzi, to w lutym-marcu będzie miało 5-6 m-cy, wtedy przesadzasz w lekką spacerówkę ze śpiworkiem, który i tak musisz mieć do głębokiego wózka. Nie wiem skąd jesteś i jakie tam są zimy, ale u nas w Szczecinie luty już jest ciepły, a gondolka jest dosyć wygodna jak gdzieś jedziesz, bo nosidła już nie potrzebujesz. Wtedy lepiej jest już zainwestować w tą spacerówkę, bo będzie służyć dość długo, niż w ten pierwszy wózek, aby zimę przejeździć.

Gość teutonia wozek

Gość mutsy mutsy

Gość jaki musty

z tych teutonii co wuidzialam wszystkie makabycznie ciezkie byly..a mutsy..fajny, ale i tak kolo 15 kg ma i drogi niestety..

Gość Eweelaa
dziękuję Wam dziewczyny za pomoc. mam jeszcze pare watpliwości, ale już coraz mniej. Byłam wczoraj w sklepach oglądać wózki i mam swoje dwa typy. Muszę jeszcze męża wyciagnąc do oglądania :)

Gość Eweelaa
kurcze zastanawiam sie nad Implastem Driverem3Xl albo nad Graco Quattro Deluxe...

Gość Mamuniaaaaa
a ja kupiłam tako jumper jest trochę lżejszy od tych tako, starej generacji (chyba z 14kg) i przybajerzony :D podobny trochę do coneco V3, tylko dla mnie lepszy, bo ma wszystkie koła pompowane, a nie piankowe, które po kilku mieiącach użytkowania robią hałasu co nie miara poza tym ma małe rozmiary po złożeniu i w ogóle jest bardzo ładny :D cena razem z fotelikiem 1300zł

Gość elvisia11234
Najlepsza bedzie dobrej firmy spacerówka. Rozejrzyj sie po sklepach internetowych,ja kupowałam na amko.com.pl i ni emam do tej pory probemów z wózeczkiem.

ja rodze we wrzesniu i wybralam JEDO VEDI, ma odpinana, bardzo duza gondole, zwrotne przednie kola, tylne sa pompowane, ma przekladana raczke, cicho skladajaca budke i same pozytywne opinie :) a spacerowa rozklada sie na plasko :)

Gość pani parasolkaa
ja mieszkam w warszawie i jak babcie kocham nie widze na ulicach tych wózków po kilka tysięcy złotych :) Tylko na kafe się takie kupuje ? ;)