Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia2502

zanik glosu spowodowany chrypą

Polecane posty

Gość kasia2502

co zrobić ? od paru dni jestem chora, mam ciągły katar i kaszel tym spowodowany, a dzis poprostu ledwo chrypie, pare razy chciałam cos powiedziec i zaden dzwiek nie wydobyl sie z mych ust. Sa jakies domowe sposoby na powrót w miare normalnego mowienia ?

Gość masz zapalenie krtani

Gość kasia2502
jakieś dwa tyg. temu skończyłam brac antybiotyki na ta moja dolegliwość, ledwo co przestał mnie bolec zołądek to dziś znowu dostałm tego okropnego bólu w gardle. Kłuje mnie w gardle- nie kaszle ani nic ale jak połykam sline to mnie boli jakbym tam miała cos rozcięte :( co robic ? boje sie isc do lekarki bo pewnie znowu zpaisze antybiotyki....

Gość idź do laryngologa

Gość brzoskwinia_marakuja
idz do lekarza, moze masz angine. bez leków ani rusz. ja kiedyś w LIPCU mialam zapalenie gardła tchawicy i strun głosowych. nie moglam mowic, oddychac, przelykac wszystko baaardzo bolało. idz jak najszybciej do lekarza bo serio samo ci nie przejdzie

powiedz lekarce o problemach z antybiotykiem albo idź do innego lekarza a jesli bys przestala mowic albo co to mozesz nawet na pogotowie sie zglosic

Gość hm hmmm
ba chrypke- Homeovox na bol gardla- Septolete Plus (pomaga :) ) no i plukaj gardlo woda z sola albo z soda

Gość albo zapalenie krtani
:(

Gość hm hmmm
i do laryngologa pojsc nie zaszkodzi, to pewnie nic strasznego, laryngolog podejrzewam przepisze inne leki niz antybiotyk :) don't panic :D

Gość hm hmmm
nawet jesli to zapalenie krtani to najczesciej bywa wirusowe a nie bakteryjne a ostatnio strasznie duzo ludzi na to choruje (przynajmniej u mnie w miescie) i sie zarazaja... na wirusa antybiotyk nic nie da, jak moja lekraka mowi-przejdzie samo po 3 tygodniach :D leczenie objawowe tylko

Gość nick nick
Ja pije syrop mucosolvan, tabletki emskie i nacieram sie olejkiem kamforowym.Też miałam dosyc antybiotyków. Powoli przechodzi. Gorzej,ze gardło az tak masz załatwione.

ja brałam też na ból gardła lek HOMEOGENE 9 na chrypkę, w aptece bez recepty ok 10 zl ma chyba z 60 tabletek, tylko trzeba je czesto ssac

Gość okamyk
ja stracilam glos, tez sama sie leczyłam i mam za swoje, zapalenie krtani i antybiotyki a może wcześniej można było tego uniknąć, więć idż do lekarza najlepiej

jeszcze mi sie przypomnialo ze kiedys sie pochorowałam na sylwestra i bralam tabletki STREPFEN nie mylic ze sterpsils i mi w 2 dni przeszledl bol gardla

Gość hm hmmm
ale jesli to wirusowe to antybiotyk nic nie da, zreszta pisala ze antybiotyk brala ostatnio, wiecie jak antybiotyk wyniszcza organizm? powinni zrobic wymaz a potem dopiero zapisywac leki

byc moze to,ze na wirusowa chorobe dala ci antybiotyk spowodowalo nadkazenien bakteriami :O i tera masz chorobe bakteryjną :O

Gość gość
na chrypę polecam isla jest super skuteczna, w aptece czerwonej sprzedają po 60 tabl, u mnie w aptekach na osiedlu po 30 tabl. Mam zawsze listek w torebce, wydaje mi sie, że mniej tyeż po niej choruję na infekcję gardła

Mnie to wygląda na zapalenie krtani. Pij herbatki z cytryną, sokiem malinowym i miodem. Jednak to trzeba wyleczyć antybiotykiem. Aaa możesz też na noc posmarować szyję amolem i owinąć delikatnie bawełnianym szalikiem.

Gość Krk2000
Domowy sposób wygląda tak: 1. gotujemy gorącą wodę 2. zaparzamy herbatę 3. pijemy 4. Ubieramy się i wychodzimy do lekarza Metoda sprawdzona od lat. Prawie zawsze działa ;)

Gość gość
pileerka,a gdzie tam antybiotykiem,jeszcze powiedz syntetycznym :)