Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

yogazone

duphaston we wczesnej ciazy

Polecane posty

Dziewczyny, robilam dzisiaj rano test i.... wyszly 2 kreski ;) choc ta druga troche bledsza, powtorze go za 2 dni i mam nadzieje, ze wynik sie potwierdzi. Dzisiaj jest dopiero 32 d.c., a ostatnio moje @ nie byly regularne, wiec jeszcze sie nie ciesze. No ale poszlam do lekarza, powiedzialam mu o tym i kazal mi brac \"duphaston\". Zaczelam o nim czytac i.... tu zaczyna sie problem... w internecie jest mnostwo informacji na temat \"duphastonu\" ale sa tak rozne, ze juz sie zakrecilam... Jedne biora na wywolanie @ inne na podtrzymanie ciazy - czy moze ktoras z Was to ogarnia? Domyslam sie, ze inaczej dzial gdy kobieta jest w ciazy i inaczej gdy nie jest, ale czy ktoras z Was brala go zaraz po stwierdzeniu ciazy?

Witaj! Ja też brałam duphaston od początku ciąży na podtrzymanie, miałam duże problemy z ciążą, brak hormonów podtrzymujących ciąże. Moja gin zapisała mi ten lek i brałam go do przez prawie 4mies. Dzięki temu utrzymałam mojego skarba do dziś. Nie martw się, ten lek na pewno nie zaszkodzi Tobie ani maleństwu, może jedynie bardzo Wam pomuc! Gratuluje 2 kreseczek!!! :)

Agatka 20, strasznie Ci dziekuje za odpowiedz ;) to dla mnie bardzo wazne, bo juz od zmyslow odchodzilam. Gratuluje coraz wiekszego malenstwa, ja nie chce sie jeszcze cieszyc, bo moze test splatal mi figla, poczekam jeszcze kilka dni. Dzieki raz jeszcze ;)

Gość prawda boli
poronisz...

Gość ANA-matka
Nie martw sie ja rowniez bralam duphaston na poczatku ciazy mialam bolesne skurcze ginekolog przepisala mi ten lek.Dziecko urodzilo sie barrrdzo dorodne.

ja w 6 tygodniu ciązy zaczełam palmić i mój gin właśnie zapisał mi duphaston i brałam go do zeszłego tygodnia własnie na podtrzymanie ciąży bo to jest hormon progesteron a ja go niestety miałam za mało. Teraz juz go nie biore bo już jest wykształcone łozysko i mój gin mówi że nie ma potrzeby, ale wiem że niektóre kobiety biora go nawet do 20 tygodnia ciązy. Powodzenia zycze:)

Powiem Ci, że duphaston też uratował mi dzieciątko! Polecam go bardzo! aha i nie ma żadnego negatywnego skutku na płód. Gratuluje małej radości!

Brałam go praktycznie od początku ciąży aż do 18tc 2x2 dziennie! Miałam za mało hormonów podtrzymujących płód, teraz jest już wszystko ok. Zresztą Twój gin napewno wie co robi :)

Gość ANA-matka
Jezeli masz jakies watpiwosci nie zadreczaj sie.Pytaj o wszystko lekarza w koncu po to jest,mamy prawo nie wiedziec.To oni sie ucza medycyny.

Gość uuuuuuuuuu
w dwu szczęśliwie zakończonych urodzeniem zdrowych maluszków ciążach zażywałam duphaston w pierwszym trymestrze, jeśli lekarz Ci przepisał, to pewnie należy brać... mi jeden lekarz zapisał, drugi mówił, że niepotrzebnie :o w dwóch pozostałych ciążąch nie brałam, jedna zakończyła się szczęśliwym porodem, drugą utraciłam... nie wiem czy duphaston by pomógł, w każdym razie, ja bym się nie wahała i łykała :) powodzenia!!!

dziewczyny, jestescie kochane :) bardzo dziekuje za Wasze wpisy ;)

bez duphastonu nie iałabym szans na utrzymanie ciąży. Ten lek Ci nie zaszkodzi, może tylko pomóc. Skoro lekarz Ci go zapisał to zapewne dla bezpieczeństwa maluszka.