Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swedzi mnie glowa

mam gigantyczny problem....

Polecane posty

Gość paolka9
Sluchaj Muchozol to sprawdzony sposob na wszy spryskaj glowe obwiaz chustka na 3 godz. umyj glowe i po klopocie . Nic sie nei stanie z twoimi wlosami ani z twoja skora

Gość mozeeeeeeeeeeeee
ktos juz to pisal-jakis szampon dla psow albo takie krople na pchly -frontlain czy jakos tak sie to pisze

Gość paolka9
Albo idz do apteki i kup sobie cos na wszy i spryskaj glowe i potem umyj glowe i sobie kup jeszcze Grzebien taki szuply bo nie wiem jak to ujac :) i ty lub twoja mama ci by wyczesala to wsyzstko

moja rada jest taka Nałuż na włosy bardzo dużą ilość odżywki do włosów i je wyczesz

Gość paolka9
nie muchozol napewno

moja rada jest taka Nałuż na włosy bardzo dużą ilość odżywki do włosów i je wyczesz

Gość ja jego mać
Ja też dostałam wszy...;(( mam strasznie grube i długie włosy... mamuśka powiedziała,że jeszcze tylu gnid nie widziala!! ;( Dajcie jakiś sprawdzony sposób .Kupiłam jakiś preparat na wszy w aptece i grzebień,ale nic nie pomaga... Nie wiem co robić.. a nie moge opuszczac szkoly dla jakis choler.

Gość Spanikowana z lekka...
Jeju... Nie miałam pojęcia że aż tyle osób cierpi na tę "tuptająco-gryzącą" chorobę:) Uczę się na fryzjerkę, mam 20 lat... przez trzy lata jeździłam autobusami do szkoły i nic... Główka czysta, bez skazy. Aż tu zachciało się na fryzjerstwo, też dojeżdżam autobusem do tego MPK'i. Po pierwszym zjezdzie zaczęła mnie swędzić głowa. Nie zwracałam na to uwagi bo miałam w tym czasie remont w domu. Wszędzie pełno kurzu, wodę to zakręcają, to znów dają... Myślałam że to od tego, ogólnego brudu w pomieszczeniach i niepewnej wody. Teraz na kolejnym zjeździe nauczyycielka wzięła mnie na stronę i co się okazało? Że mam te paskudy jedne! W pierwszej chwili nie wierzyłam, no bo niby jakim cudem?? Teraz myślę że złapałam te cholery w MPK'u.... Wiecie, różni ludzie nimi jeżdżą... Jutro polecę do apteki po jakiś dobry środek. Myślę o PIPI, tyle o nim słyszałam... Ciekawe tylko czy będzie, no i czy nie kupię pszypadkiem jakiegoś gówna... Walkę ze "zmotoryzowanym łupieżem" czas zacząć... Jeszcze jestem w szoku....

Tak , prostownica to idealny sposob na popalenie gnid . Potem wystarczy je wyczesac (trwa to kilka dni , bo niestety nie ma taka latwo ;) ) i po problemie .

Gość mam wszyPOMOCY
kupilam ostatnio sobie MUCHOZOL CZY TO MI POMOZE???

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuppp

Gość Pomocy..
Hej. Ostatnio zaczęła mnie swędzieć strasznie głowa.. na głowie mam przyczepione coś takie białe tzn do włosa . a rczej prawie do końcówki. dziś mama mi to wyciągała i dało się to wyciągnąć z włosow .. tylko właśnie nie jestem pewna czy to gnidy ;( aa wszów tez nie mam !! a dodam że głowa mnie swedzi od kilku miesięcy .. :( czy to mogą być gnidy? ;/

Gość weż na palec i zgnieć między
paznokciami, jak strzeli to są to gnidy. Gnidy są mocnoprzyklejone do włosów i ciężko je ściągnąć

Gość ana221
witam ja ruwniez mialam ten sam problem robactwami zarazilam sie w pracy w zyciu bym nie pomyslala ze to moze dotyczyc rowniez mnie .aptekarka poradzila mi PARANIX .kuracja ktura zawiera spraj ,grzebyk oraz szampon z balsamem.nalezy naniesc spraj na glowe i pozostawic na 15 minut ,nastepnie splukac oraz umyc wlosy szamponem .odczekac chwile az wlosy podeschna i wyczesac dolonczonym grzebykiem i po klopocie.nastepnie dla pewnosci nalezy kuracje powturzyc za 7 dni.ja juz po pierwszym razie nic nie mialam .pozdrawiam

Gość candy;P
hmm mówicie prostownica?No wiec spróbuję bo mam te cholerstwa. Na szczęście mam taka fajna mała prostownicę;P

Gość MATKO KOCHANAAAA
AZ MNIE WSZYSTKO ZASWEDZIALO !!!! :(

Gość siostraKateriny
Hej. Chce Wam, dziewczynki podziękować :) Moja siostra dostała, a że moja mama zmarła dawno temuu, więc ja się zajmuje 9-letnią siostrą... :( Co prawda prostownica nie podziałała, ocet troche, ale jeszcze jedno Wam podpowiem... SZARE MYDŁO... Najpierw umyć nim głowe i spłukać octem... Po tygodniu nie ma po nich śladu, no oczywiście trzeba je wyczesywać, czego bardzo nie lubię, bo to czasochłonne, ale czego się nie robi dla dziecka :)

Gość gość
Moje dziecko też miało z tym problem. :( Wszy to paskudna sprawa, bardzo trudno się ich pozbyć. Myłam mu głowę szamponem http://wszawica-sora.pl/ i na szczęście szybko pomógł. W takich przypadkach zdecydowanie polecam to rozwiązanie.

Gość ukaszzz
Tani i skuteczny jest Pedicul Hermal. Ja zapłaciłam u siebie w aptece lekko ponad 20 złotych za 100 ml. Zużyłam z tego raptem 25 ml, więc jeszcze mam w zapasie, jakby wszy wróciły. Więcej o jest na portalu wszopedia.pl. Warto sobie też tutaj poczytać fakty i mity o wszach. Fajny jest też komiks, można pokazać dzieciom, żeby trochę oswoić z tematem.