Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwrqrerqr

Płyn do soczewek Renu Bausch i Lomb szkodliwy!!wiadomości przed chwilą,ktos oglą

Polecane posty

Gość niuniaczek
DZiewczyny!!! ja też używam tego płynu i już od miesiąca mam problem z oczami i powiekami. Powieki oraz okolice oka mnie piekły a oczy miałam zaczerwienione.Sądziłam że to wina mleczka do demakijażu, zaczęłam uzywac innego( z woda kojącą termalną) no i w sumie jest ok ale nadal muszę obchodzic sie z nimi bardzo wrażliwe ( kiedys szorowałam wacikiem i było ok) .Poza tym odczuwam ostatnio dyskomfort nosząc soczewki, ale wydaje mi sie ze to wina zmiany soczewek na inna firme i jeszcze zejscie z mocy.Ale tak czy siak chyba sie przejde do okulisty i wiecej tego płynu nie kupię. Tak sie zastanawiam zostało mi ok1/4 butelki - myslicie ze mi wymienia na jaąs malutka innej firmy?

Gość wylej to co jest w butelce a
oni ci wymienia na taka sama pojemnośc, ale inny albo renu multiplus albo innej firmy

Gość niuniaczek
Fakt, nie piomyslałam o tej opcji !

Gość Basia_24
Kupiłam płyn ReNu MoistureLoc jakieś dwa miesiące temu. Oto symptomy po jego użyciu... założylam soczewki i wyszłam na zakupy.Po jakiś 15-20 min oczy zaczęły mnie potwornie piec i łzawić, jak mi wiatr w oczy zawiał to myślałam że mi oczy "wypali". Pędem wróciłam do domu (oczy miałam załzawione i jak królik czerwone) no i zdjęłam soczewki. Wcześniej miałam jakąś miesięczną przerwę w noszeniu i myślałam że to właśnie tym było spowodowane. Potem spróbowałam powtórnie użyć i znowu to samo, tyle że z mniejszym nasileniu bo testowałam w domu. I tak płyn poszedł w odstawkę...wczoraj się dowiadziałam dopiero że można wymienić ten płyn. Stąd mam pytanie Czy w każdej aptece i u każdego optyka można wymienić ?

Gość laura_90
Napewno można wymienić w Vission Express. Wiesz dobra jesteś, bo ot tej pory w Europie jeszcze dla nikogo ten plyn nie okazał sie szkodliwy... Takie przypakdi były tylko w USA i Azji. Ja też kiedyś, przez miesiac, uzywałam tego plynu.

Gość Basia_24
Wiesz szkód to on mi strasznych nie wyrządził, bo użyłam go dosłownie 2 razy, stwierdziłam że mam pewnie jakieś ekstra wrażliwe oczy i płyn jest dla mnie zbyt mocny. Dodam jeszcze że dałam ten płyn przetestować koleżance i ona nie miała takich "dolegliwości", na początku ją trochę szczypało w oczy ale potem było ok. Ps. Plyn ten polecił mi pan optyk, twierdząc że ma świetne właściwości nawilżające. Pozdrawiam i dzieki za odp. :)

Gość niuniaczek
Pytałam się w Optic'u i pani mi powiedziała ze tez beda wymieniac ale za tydzień, a jak narazie tylko w vision.Sama wymieniłam wczoraj :)

Gość i co i co i jak...

Gość londa77
A ja mam pytanko Czy nowootwarte soczewki po tyg używania z Moistureloc można wypłukac w innym płynie np Solo care Aqua i kontynoowac noszenie czy lepiej je wyrzucić?

Ja bym nie wyrzuciła, sprobuj uzywac dalej tych soczewek, a jesli cos bedzie nie tak to wtedy wyrzucisz. Ja zuzyłam 3/4 butli tego niby szkodliwego plynu i nie odczulam zadnych dyskomfortowych dolegliwosci, potem wymienilam na nowy.

a ja nosze soczewki od dwoch tygodni i okulistka poradzila mi wlasnie ten plyn, powiedziala,ze byla niedawno afera w zwiazku z tym, ale podobno przebadano cale laboratorium i to gdzie go produkuja i nic nie znalezli. No i ta moja okulistka uwaza,ze ludzie pewnie nie dbali nalezycie o higiene i poprostu dostali grzyba a ze przy okazji tego wszyscy uzywali tego plynu to zbieg okolicznosci... aha, i podobno juz wycofja go ze sprzedazy, mi dala darmowa buteleczke 60 ml

Gość heeeeeeeeeej
kurcze używam tego płynu i soczewki softlens soczewki 1 miesięczne wiem napewno że razem z wymianą płynu trzeba wymienić soczewki raz miałam taką sytuacje brakło mi płynu renu i kupiłam inny nie pamiętam jaki na drugi dzień nie mogłam wytrzymać pieczenia jak by coś wpadło do oka wróciłam do optyka i mówie co się dzieje gostek mi odpowiada że nie można zmieniać płynów bo mają różne właściwości i nogą nie nawilżyć i nie odbiałczyć soczewki. kur*a zawsześ coś wymyślą