Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwrqrerqr

Płyn do soczewek Renu Bausch i Lomb szkodliwy!!wiadomości przed chwilą,ktos oglą

Polecane posty

Gość qwrqrerqr

Teraz mówili o tym w wiadomosciach,ale zalapałam sie tylko na koncowke,w necie nie moge nic znalezc,cos mowili zeby oddawac te plyny w Vision Express?? ktoś oglądał??

Gość ale renu czy moistureloc
??? ja tez jakiś czas temu słyszałam, ale chodziło o płuty z USA te z Włoch miały byc ok.

Gość a w których wiadomościach
to mówili na TVP1 na TVN czy jeszcez gdzies indziej??

Używam :( Jak ktoś wie coś na ten temat, też proszę o wiadomość.

Gość o 10h to była chyba
tylko Panorama i bedzie nasteona o 11h

Gość qwrqrerqr
własnie Renu with moistureloc! mowili cos zeby oddawac te plyny chyba do vision express i oni wymienia na inny,ale nie jestem pewna,a nie bede sie pchala jesli ci w vision nic nie wiedza:/ kur*a nie dosc ze mam slabe oczy to jeszcze grzyba dostane😡

Gość Ranu ma dwa płyny
Multiplus i Moistureloc, na pewno chodziło o ten drugi???

Gość qwrqrerqr
tak,na pewno

Gość qwrqrerqr
ja tego bauscha teraz pierdole,musze wymienic soczewki,teraz mam ich niestety,wzrok mi sie pogarsza z roku na rok,jeszcze sie okaze ze to przez nich, co za.....$%^^&^$%

Gość qwrqrerqr
no nic,to zajde do tego vision express,ale znajac zycie jakas panienka mi powie,ze pierwsze slyszy.....:/

Gość kauket
a na czym ta szkodliwosc polega?

Gość qwrqrerqr
moze sie tworzyc grzyb pod soczewka,jest w necie napisane,bo czytalam, ide do nich,wish me luck 🖐️

Gość dajcie linka

Gość no ale przecież tam
jest napisane, że chodzi o płyn produkowany w USA, a w Europie sprzedawane sa te produkowane we Włoszech

Pijawko wielkie dzięki :-) ale wiecie co, jak będziecie mieć więcej informacji to piszcie! plisss Mam ten płyn wyprodukowany we Włoszech, no lae już sama nie wiem

Gość wuell
Akcja dotyczy TYLKO płynu ReNu z MoisureLoc. Płyn MultiPlus jest bezpieczny. Na świecie potwierdzono 56 przypadków choroby (zakażenie grzybem Fusarium) w tym tylko 1 w Europie. MoisureLoc powodował, że oko stawało się bardziej podatne na zakażenie. Wg informacji Baush&Lomb jeśli masz płyn MoisureLoc trzeba go wylać, a z pustą butelką iść do punktu zakupu i tam wymienią na MultiPlus. Wszystkoi napisane na stronie www.baush.com Ja od kilku lat używam ich soczewek (Softlens) i ReNu MultiPlus i się nie boję.

Gość kcmhiduhiuh
ja byłam,panie od razu wymieniły mi na inny płyn,lepiej dmuchać na zimne.. :)

Gość xtina23
A czym sie objawia ta choroba? Ja mam często zaczerwienione oczy i mnie swędza ale zawsze myślałam że to od soczewek i do tego rozmyte widzenie ale to równiez wiąże z astygmatyzmem :o Juz sama niewiem do lat uzywam ten płyn

Gość pipi ok
OGLADALISCIE WCZORAJ O 19 FAKTY !!!!!!!!!!!!!

Gość pipi ok
Mozna wymienic ten plyn naprawde ? A trzeba miec paragon ?

w vision express wymieniają bez paragonu (przynajmniej w warszawie)

Dziś czytałam ogłoszenie Bausch i Lomb w Gazecie.Wycofują je bo są jakieś problemy w Stanach i Afryce. Nie są szkodliwe! Co za bzdura. Można je wymienić na inne , na koszt firmy. Chodzi o wymiaęe Renu Moistureloc.

Gość Kasiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
te "jakies" problemy to tworzenie grzyba pod soczewka... może i to nic,ale skoro mozna wymieniać,a oni chca to robic i stracić mnóstwo kasy,to jednak cos jest na rzeczy...ja wczoraj zaniosłam do Vision Express,kazali mi wylac resztke i wymienili na inny płyn, może i tych przypadków grzyba było mało,ale były,a nie chce byc tym pierwszym w Polsce:)

Ale to była infekcja miejscowa, w naszym klimacie ich nie ma.

Gość pipi ok
Czyli moge uzywac tego plynu ??? Kurcze sama juz nie wiem. Niedawno go kupilam mam cala butelke, szkoda mi wyrzucac jezeli nie wymienia.

wymienia ci

Pierwszy przypadek w Polsce to zdaje się już był - wczoraj w w faktach rozmawiali z dziewczyną, u której skończyło się pobytem w szpitalu, wykryto właśnie ten grzyb, używała moistureloc

W Polsce wyste puje Fusarium,nawet książke o nim kiedys napisali CHEŁKOWSKI J., DĄBROWSKA-PRAWDA E., KWAŚNA H. 1988. Występowanie grzybów rodzaju Fusarium w materiale siewnym pszenicy, żyta, jęczmienia, owsa i pszenżyta Pipi,jeskli chcesz na sobie eksperymentowac,to uzywaj do woli,ale skoro producent sie przyznaje i wycofuje to o czyms to swiadczy idz i wymien i przestan glupoty pisac, bo nikt z nas nie jest specjalista od Bauscha i nie powie ci dokladnie calej prawdy,znanej tylko ich naukowcom :)