Annnka 0 Napisano Maj 18, 2006 Jadę do pracy do Holandi będę sprzątać domy .Zawodowo będę sprzątać poraz pierwszy .Czy są jakieś zasady i normy których powinnam przestrzegać , czego w żdanym wypadku nie mogę robić. Jak zaplanować prace domowe itp.? Pozdrawiam Ania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wawes Napisano Maj 20, 2006 Tez jestem wlasnie ciekawa. Piszcie dziewczyny! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 996858585 Napisano Maj 21, 2006 to wszystko zalezy od tego jakie ludzie maja wymagania- w niemczech np u wiekszosci sama sobie planujesz jak co robic tylko musicz sie w czasie wyrobic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tez sprzatalam w holandii Napisano Maj 23, 2006 wiec moge ci udzielic pare porad: - przewaznie to ty sama planujesz sobie prace tak, zeby wyrobic sie z wyznaczonym czasie (na poczatku oczywiscie, zanim sie nie przyzwyczaisz , to nic sie nie stanie jak sie nie wyrobisz) - oczywiscie zawsze sluchaj ich rad - jak cos stluczesz, badz zniszczysz to zawsze powiedz, i tak wyjdzie a tylko bedzie przykro, - zawsze jest przerwa na kawe/herbate, wiec nie odmawiaj - przede wszystkim nie lataj jak nakrecona, tylko sprzataj dokladnie i w normalnym tempie to chyba tyle, niby nie odkrylam ameryki, ale zawsze cos :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Annnia Napisano Maj 23, 2006 Bardzo dziękuję! każda chodz by najmniejsza pomoc jest mile widziana . Jeszcze mam jedno pytanie ,znam tylko trochę język niemiecki i nie wiem czy dogadam się z pracodawcą jak to wyglądało w Twoim wypadku ? Pozdrawiam Ania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annnka 0 Napisano Maj 23, 2006 Sorry pomyliłam pseudonim ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tez sprzatalam w holandii Napisano Maj 23, 2006 ja mowilam dobrze po angielsku, ale wiekszosc holendrow mowi tez po niemiecku, takze powinno byc spoko a gdzie bedziesz? chodzi mi o miasto:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach