Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żarłoczna

uzależniona od słodyczy,czy ktoś tak ma?

Polecane posty

Gość lukrowana
jest dieta pomagająca odzwyczaić się od słodyczy-mam ten sam problem i dzisiaj zaczynam.u mnie jest jak u alkoholika -okresy abstynencji ale zawsze jednak ulegam.

Gość lukrowana
należy ograniczyć do minimum węglowodany proste-słodycze,białe pieczywo,mąka makarony itp.nie należy też łączyć w jednym posiłku węglowodanów z tłuszczami.Po jakimś czasie organizm odzwyczai się od cukru i zaczyna czerpać energię z zapasów tłuszczowych w organiżmie a nie z dostarczanych na bieżąco węglowodanów

Gość moja mama ma cukrzycę
babcia miała, dziadek miał, ciotka ma, więc staram się jak mogę ograniczać słodycze, bo wiem, że grozi i mnie ta choroba. ale u mnie jest tak: albo wszystko, albo nic. dlatego mam teraz okres abstynencji i od połowy lutego nie jem słodyczy wcale. niestety, nie potrafię jak normalny cywilizowany człowiek zjeść cukierka i resztę czekoladek dawkować po trochu. zawsze żrę aż się skończą albo aż się całkiem zamulę i pochoruję.:P a niby jestem wykształconą myślącą osobą... yhy... :P jak tak podietkuję od słodyczy przez pół roku, to potem nie mam na nie aż takiego apetytu - dopiero rośnie w miarę jedzenia.;) taką akcję antysłodyczową wykonuję po raz trzeci w życiu. tylko odstawiłam swoje przysmaki a bez specjalnego wysiłku straciłam już 5 kg. jeszcze z pięć i będę laska.:P

Gość Selte
Witajcie. Ja tez mam duży problem ze słodyczami. Mam pco i przez hormony słodycze są dla mnie wszystkim. Cholernie mi źle jak się tak na obżeram w chwili słabości. Może ktoś ma jakąś dietę na zwalczenie apetytu na słodycze?

Gość Witam w clubie
ja też jestem uzależniona od słodyczy. Moze nie uzależniona ale jak zobacze z że ktoś coś je albo widze reklame w telewizji to odrazu musze co ś zjeśc.Nie chodzi o mięso , nabiał takie rzeczy ale o słodycze. Czasami uda mi sie przezwyciężyć to siłe która mowi mi jedz,jedz!Ale potem nie potrafie o tym potem nie myśleć i tak coś zjem i tak.... Słyszałam że ten bio chrom to jest dobry, tylko nie wiem ile on kosztuje? Nie wiecie przypadkiem ? Z g.óry dziękuje Dodam jeszcze że jestem młodo,bardzo młóodą osobą mam x2 lat

Gość elwirka77
Ja tak mialam ale to powstrzymalam:) lykam sobie zurawine w tabletkach

Gość ANECIORA
tabletki proponuje morwę białą przed jedzeniem lub jakieś ziółka takie jedzenie dużej ilości może doprowadzić do rożnych chorób szybciej się starzejemy np

Gość pewnie masz drozdzyce
pewnie masz drozdzyce przewodu pokarmowego(candide albicans),wtedy slodycze sie je nalogowo i jest sie wiecznie zmeczonym

Gość pani kara :))))
Podnoszę temat1 Czy ma ktoś dobry sposób na pozbycie się dzikiej chcicy na słodycze?

Gość iva97
nalezy spozywac weglowodany zlozone, bez tluszczu i bialka. np. ryz lub makaron z owocami, kanapke z miodem i bananem. Po 90min posilek bialkowy bez tluszczu i weglowodanow np ser bialy i pomidor , ogorek, Po 90 min znowu posilek weglowodanowy ale z wegl.zlozonych. jak wyzej. Gwarantuje po 2 - 3 dniach spada ochota nie tylko na slodycze ale w ogole na jedzenie i szybko sie chudnie. Jest szybsza przemiana materii.

Gość SłdyczoHolik
Ja niestety też jestem uzależniona od słodyczy... Pracuje na wysepce w centrum handlowym niestety najczęściej po 12h i szczerze powiedziawszy może z tych 12 h przez 3 mam co robić więc się objadam... Na moje nieszczęście zaraz obok mojej wysepki jest Carrefour i z nudów idę kupić coś do chrupania, próbowałam zamienić słodycze na owoce ,ale najczęściej kończyło to się siateczką pomarańczy a przy kasie dobierałam snikersa ... Sama nie wiem co mam zrobić z sobą do pracy nie mogę jeździć na rowerze bo to troszkę daleko godzinę pociągiem dojeżdżam.Nie mam też czasu iść na siłownie czy basen bo w dnie wolne się uczę;/

Gość jestem słodyczoholikiem
Właśnie wpieprzam ptasie mleczko, 3 opakowanie w tym tygodniu. W miniony weekend zjadłem 8 pączków i do wtorku jadłem ciasto drożdżowe. Jestem uzależniony :D

Cholera ostatnia kosteczka :( ale się nasyciłem :D

Gość a ja mam odwrotnie
kocham słodycze...niestety...ale szkodza mi...nie chodzi o zęby czy nawet wage ale po zjedzeniu słodkiego jestem hiperaktywna, rozdrażniona, szybko sie denerwuje i łatwo mnie wyprowadzic z równowagi...fakt lubie slodycze ale jak je jem to z czasem pochlaniam ich wieksze ilosci...i wieksze i pozniej nie jem nic poza slodkim (moge nie zjesc sniadania, obiadu czy kolacji wazne zeby czekolada była) ale jak przezwycieze pierwsze kilka dni i nie jem nic slodkiego to potem zapominam a pozniej to mi juz nawet slodkie nie smakuje tak samo.

A mnie smakuje i smakuje i smakuje...