Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rezonansiczka

Drogie mamusie..

Polecane posty

Gość rezonansiczka

Kobitki nie chce Was urazic.. ale.. czemu jestescie takie strasznie sztywne.. i monotematyczne? tez jestem mamusia( mam 1,5 roczna corcie).. ale swiat nie kreci sie wokol niej..nie stalam sie powazna matka polka ,ktora nie potrafi zniesc krytyki.. dla mnie pieluchy to nie wszystko..dziecko to nie wszystko.. temat jest o ciazy maciezynstwie i wychowywaniu dzieci.. ale te 3 sprawy to nie tylko dziecko! to tez my! Wy! nie zapominajcie o sobie.. nie badzcie takie sztywne jakbyscie kija polknely.. na Wasz temat krazyc zaczely legendy juz.. tez niechetnie przez to tu wchodza.. wole byc na ogolnym.. udajecie ze jestescie przeszczesliwe.. bo macie dzieci.. ale tak naprawde majac dziecko.. kiedy swiat kreci sie wokol niego kobieta nie moze byc szczesliwa.. nastawcie sie inaczej na krytyke.. na innosc.. to ze ktos zaklnie nie oznacza ze jest zly.. to ze kobieta chce cesarki bo nie chce szerokiej pochwy tez nie oznacza ze jest zla.. natomiast hipokryzja jak najbardziej jest zla.. a Wy niestety jestescie nia przesiakniete:(

Gość awera100
wracaj na ogólne i powodzenia.. gratuluje jestes kolejna ktora, prowokuje (dałam się podpuścić)

Gość poprzedni wpis
pieknie pokazuje ze to co napisala autorka jest prawda :classic_cool: przynajmniej potwierdzilas ze krytyki sie boisz kolezanko jak diabel swieconej wody:P

Gość awera100
czemu mam sie bac krytyki, a co to za krytyka, piszcie sobie, mozecie nawet napisac ze jestem gruba, zyje na utrzymaniu meza, ze jestem egoistka, mysle tylko o sobie itd...

Rezonansiczko=> może dlatego jesteśmy monotematyczne, bo to jest określone w tematyce forum- \"CIĄŻA, PORÓD, MACIERZYŃSTWO I WYCHOWANIE DZIECI\" :) Proste, prawda?

Gość hm hmmm
oceniasz ludzi po tym co pisza na forum? moze i to jest sluszne.. ale moze byc i tak ze calkiem inaczej wyglada zycie tych kobiet niz sobie wyobrazasz... ja bym byla ostrozna z krytyka na podstawie forum

Gość awera100
o i tu sie zgadzam, oceniac po wypowiedziach, a o czym mam pisac na forum tematycznym, a zreszta na moim topiku pisze sie o wszystkim, ale to fakt najwiecej o ciazy.... glupia to jestem ze odpowiadam na kolejna zaczepke znudzonej osoby....

Gość rezonansiczka
ja rozumiem ze to jest tematem forum.. ale jak juz napisalam ciaza, porod, macierzynstwo to nie sa tylko nasze dzieci.. to odnosi sie tez do nas, jako kobiet.. a Wy chyba o tym zapominacie! Tak strasznie celebrujecie fakt, ze jestescie matkami, ze zapominacie chyba o byciu kobietami.. a z reszta.. faktycznie wole siedziec na ogolnym.. ;) szczerze mowiac to nie chce mi sie wyprowadac Was zbledu i przeswiadczenia o wlasnej nieomylnosci..;)

Gość hm hmmm
mysle ze autorka nie chciala zle.. moze po prostu nie zastanowila sie zbyt gleboko... :)

Gość hm hmmm
no ale pozwol byc kobietom takimi jakie chca byc :D to ze ty myslisz inaczej nie znaczy ze lepiej

Gość awera100
jeszcze matka nie jestem, nawet o porodzie nie mysle, sama ganiałam laski że sobie zdjęcia z porodów przesyłają bo dla mnie to bezsens, pewnie ze niektore przesadzaja, ja podchodze do macierzynstwa jako normalnej koleji zycia, nie ja pierwsza i nie ostatnia,nie czuje sie z tego powodu wyjatkowa... zadnych zakupów ani imion nie wybieram, bo mam setki ciekawszych rzeczy do robienia....

Gość rezonansiczka
i jeszcze jedno:) szkoda ze na inne posty nie ma takiego odezwu;) prawda w oczy kole? nie mozecie zniesc krytyki czy poprostu Wam sie nudzi?;) a teraz powaznie- temat nie mial byc zaczepka- daje slowo;) no ale to chyba przez to ze nie potfafie sie gleboko nad niczym zastanowic:P nie to co Wy;) myslicielki ok, pozdrawiam- koncze nasza mini klotnie papa 🌼

Gość hm hmmm
roznice zdan nazywasz klotnia? :)

Gość a ja uważam...
że tego typu opinie wynikają z niezagłębienia się. Bo mozna przeczytać jeden czy drugi topik o jakichś problemach typu-czy to ciąża (które mnie akurat irytują), nawał mleka czy jakie rozmiary pieluszek i dojść do wniosku, ze matki polki tylko o zupkach, kupkach itp.:O Idź na topik, gdzie dziewczyny razem rodziły, a teraz towarzyszą sobie w pierwszych krokach macierzyństwa. NIGDZIE nie gada się tam tylko o dzieciach, ale o wszystkim, co dotyczy kobiet-matek, żon, pracownic itp. Jestem tu cały czas z boku, z doskoku i wciąż nie moge zrozumieć, w czym ta zaściankowosc, to ograniczenie horyzontów i przekonanie o własnej nieomylności dziewczyn z tego forum sie przejawia. Moze wkoncu jakieś przykłady, nie tylko slogany??? Pozdrawiam

Gość do a ja uwazam
moze nie potrafisz dostrzec w czym to sie objawia bo nalezysz do tej grupy... wybacz ale jesli baby na bazarach nazwiesz wiesniarami.. to wszystkie sie na ciebie rzuca;) moze bardziej obrazowe porownanie( bo z tego co wiem macie powazne problemy z rozumieniem): OD BABY KTORA PRZED CHWILA DOILA KROWE SMIERDZI.(WIEM BO MIALAM BABCIE NA WSI). MOJA BABCIA NIE WIEDZIALA ZE OD NIEJ SMIERDZI. MOWILAM JEJ ALE ONA NIE CZULA..NIE WIERZYLA.. BO SKORO NIE CZULA TZN ZE OD NIEJ NIE SMIERDZIALO( DLA NIEJ TAK BYLO) I TY KOLEZANKO.. MASZ TAKIE POGLADY JAK MAMUSKI NA TYM FORUM.. DLATEGO NIE MOZESZ ZNALEZC TEGO CO AUTORKA TOPIKU WYTYKA PANIOM Z FORUM :p:p

Gość a ja uważam...
możliwe...nie twierdze ze nie. Ale jesli ktos chce naprawde otworzyć nam oczy, to prosze o przyklady, bo ja nie wiem, o co konkretnie chodzi. Jeśli ktoś robi to w dobrej wierze, to z pewnością zechce wytłumaczyć jak krowie na miedzy, o co mu biega..chyba że krytyka jest dla samej krytyki, zaraz sie o tym przekonamy:D

Gość hm hmmm
i dalej obracamy sie w swiecie uogolnien i stereotypow :o

Rezonansiczko=> a nie pomyślałaś o tym, że tak to macierzyństwo lub ciążę celebrujemy, bo to dla nas coś nowego? Raczej nie znajdziesz tu matek, które mają już dojrzałe dzieci. :P :)

Może dojrzałe matki są aktywne właśnie na forum ogółlnym :P :)

Gość weronika_be
ale głupi temat :) faktycznie ktoś z nudów wymyślił

Ja też, ale drugie malutkie. fakt, że zaczęłam tu wchodzić dopiero, jak się urodziło. Bo o dzieciach można tu najlepiej pogadać, tu po prostu wszyscy są tym tematem zainteresowani. Każdy ma jakieś hobby, jak się ktoś interesuje fotografią, to wchodzi na temat samochody? Nie bo po co niby, nikt go tam nie zrozumie i jeszcze go opieprzą, że nie na temat gada. Jak chcę pogadać na temat fotografi to szukam forum o fotografi. Jakim ograniczonym trzeba być, zeby myśleć, że żadna z nas nigdzie indziej nie bywa. Jak wymieniam doświadczenia i proszę o rady na temat podatków i zagadnień gospodarczych, bo jestem księgową, to przecież nie tutaj na Boga! Wchodzę tam gdzie są fachowcy. A tu są fachowcy od ciąży i dzieci, ot co. Co nie zmienia faktu , że wiele dziewczyn jest tu bardzo sympatycznych i można z nimi pogadać nie tylko o dzieciach. pozdrawiam

Nie zgadzam się opinią założycielki - na \"naszym\" topicu (którym się udzielam) rozmawiamy dosłownie o wszystkim :D Poza dziećmi rozmawiamy o: partnerach, seksie, miłości, ciuchach, imprezach, wyglądzie, gotowaniu, zmęczeniu, smutkach, problemach, dołkach i radościach... po prostu dzielimy się wszystkim i jestem dumna z tego:D:D:D A dla współtowarzyszek 🌻❤️ fajnie, że jesteście 👄:D Pewnie rozpętam burzę, ale co mi tam ;)

Gość ooooooo hm
to wasi mezowie chca jeszcze seksu z takimi rozepchanymi worami? kiedy za sciana drze sie niemowlak niemilosiernie? hmm, ciekawe.....

ooooo hm - tak, tak, a świstak siedzi i zawija je w te sreberka ;):)

Gość moje zdanie
ooooo hm a z tobą mężczyzna pewnie nie chce sexu mimo że rozpepchanego wora i dziecka wrzeszczącego za ścianą nie masz :-) a to dlatego ze jesteś prymitywem jakich mało :-)

Gość maaluutkaa
"droga" zalozycielko muszeci powiedziec ze jestem szczesliwa i to bardzo. niedlugo rodze i nie moge doczekac sie kiedy wreszcie zobacze moja coreczke. w pierwszej ciazy stracilam dwojke dzieci bo niestety ich serduszka przestaly bic przed 13 tygodniem ciazy. Teraz jest wszystko wporzaku, nie ma zadnego zagrozenia i pragne podzielic sie ze wszystkimi moim szczesciem. sa tacy ktorzy to czytaja, wiesz. jesli tobie i takim jak ty sie to nie podoba to nie czytaj tych "glupstw" nikt cie do tego nie zmusza. rozmowa i dzielenie sie doswiadczeniami nieraz dodalo mi otuchy i pomoglo rozwiac watpliwosci

a skad wniosek, ze nasz swiat zamknal sie na dzieciach???? co za bzdura. to ze akurat o nic rozmawaimy jeszcze chyba o tym nie swaidczy??? puknij sie kobieto w glowe zanim cos napiszesz. cisze sie dzieckiem, kocham je nad zycie, ale mam tez swoje zycie. pracuje, studiuje, uprawoem seks z mezem, jezdze na wczasy, ogladam tv. szkoda gadac!