Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abcdefghijk

króliki....zbieranie się kału?

Polecane posty

Gość abcdefghijk

mam problem ze swoim zwierzem....od dwóch dni zauwazyłam że pod ogonkiem zbiera sie królikowi kupka myslę że to jakas biegunka poprostu ale czemu tak się dzieje?przez ostatni tydziemn królik dostawł tylko sianko oraz suchą karmę i nie wiem skąd ta kupka.. Zastanawiam się jak to zlikwidować,moja królica jest mało dostępna jesli chodzi o noszenie na rekach tak więc nie wiem jak mam ta kupke usunąc.... może ktos ma króliki albo spotkał sie z podobnym probleme..?

Gość idz z chorym zwierzem
do weterynarza

Gość abcdefghijk
była u weterynarza i tylko oczyscił zadek króliczkowi i dietke kazał zastosowac i tyle.... a to sie znowu powtórzyło bleh ;-/

Gość a ja polecam
niestety moja świnka morska miała to samo, a poza tym jeszcze paraliż tylnich łapek. Weterynarz stwierdził raka okrężnicy. Ale mam nadzieje, że to nic tak groźnego. Może dajesz mu np. za dużo sałaty, kapusty itd. Ale jeśli twierdzisz ,że raczej suchą karmę, to może ma za mało ruchu? Po zachowaniu zwierzątka powinno być widać czy nic go nie boli. Mój weterynarz niestety musiał uśpić zwierzątko. Poszukaj w literaturze o królikach, wybacz jeśli cię wystraszyłam.

ja co prawda nie mam juz kroliczka. ale warto bys przyciela mu siersc przy dupci w celach higienicznych i moze dawaj mu wiecej ziarna niz swiezych warzyw czy owocow. mam nadzieje, ze wsystko bedzie ok.pozdrawiam;)

Gość kiedy miałam kroliczka
robiło mu sie podobnie,ale moj był pieszczoch i nie było problemu zeby go tam oczyscic .. czasami zdarzało mu sie miec rozwolnienie,moze cos zjadł...jakis kwiatek z doniczki nadgryzł albo cos;) ...korliki maja to do siebie,ze sama dbaja o swoja higiene, takze tam ... kał zawiera jakies mikroelementy ktore sa im potrzebne,wiec nie pomagaj mu w czyszczeniu za bardzo,a na tyle,zeby brzydko nie pachniał .. powinno nie długo przejsc,a co do diety to karm go sucha karma, sianko moze byc i duzo zmienianej dwa razy dziennie wody do a ja polecam -- moj kroliczek tez miał paraliż tylnich łapek ..a co do raka to nie mam pojecia... meczył sie długo,ale nie maiałam sumienia go uspic...szybko schudł,coraz mniej jadł,a co najgorsze w ogole nie kicał ... cały czas lezał ...biedactwo moje..juz prawie rok jak go ze mna nie ma :((((

Gość abcdefgh
ojej w ogóle jak patrze sobie na mojego kicka króla to nie wyobrazam sobie żeby miał raka czy jakis paraliż jejaa takie zwinne radosne zwierzątko a ma juz 5 lat....... ile Wasze króle żyły?? stosuje diete czyli sucha karma i sianko powiem wam że część się odkleiła ale jeszcze coś tam jest.. nie chce zabardzo jej stresować ale chyba będe musiała ja niebawem pomęczyć i ją wymyć. dziękuje za wpisy!!