Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadzieja1234

Plamienia w ciązy

Polecane posty

Gość nadzieja1234

Dziewczyny pomóżcie. Podejrzewam, że jestem w ciąży. Dzisiaj ostatni dzień w którym się mogę spodziewać miesiączki. Od piątku mam plamienia koloru kawy z mlekiem. Czy któraś z was miała takie plamienia będąc w ciąży? Chciałabym , żeby to była ciąża. Nigdy przed miesiączką nie miałam takich plamień.

Gość hb
koniecznie test

Gość nadzieja1234
Niestety dopiero jutro najwcześniej. Dzisiaj nie mam gdzie kupić.

Gość derka.we
Lepiej kup, sa apteki całodobowe.. Plamienia w ciąży mogą być bardzo niebezpieczne

Gość nadzieja1234
hb a jakiego koloru miałaś te plamienia?

Gość hb
brunatnego na poczatku byly kolory kawy z mlekiem potem brunatne

Gość nadzieja1234
U mnie wystepują w terminie miesiączki.

bo ja nie jestem pewna czy jestem ale ja dostałam 5 dni po spodziewanej miesiączce

Gość nadzieja1234
Mnie dodatkowo bolą piersi i delikatnie pobolewa brzuch.

Gość mala_mala
Cześć.Ja tez chyba jestm w ciazy (3 miesiac), mam taka nadzieje ;) bo mam objawy (bolace piersi, i od niedawna wymioty), ale od 2 miesciecy mam normalny okres, i nie wiem czy isc z tym do lekarza, zeby nie wyjsc na przewrazliwioną. Wiecie moze czy w takim przypadku, (okres w ciazy) test wychodzi pozytywnie czy negatywnie? Zrobilam juz 3, (raz wyszlo ze jestem, a 2 razy, ze nie) wiec nic juz nie wiem...

Gość nadzieja1234
Wydaje mi się, że jeśli jesteś w ciąży to test powinien wyjść pozytywnie mimo okresu.

( do mala mala)Jesli 1 test wyszedl pozytywny a reszta negatywna, to prawdopodobnie doszlo do poronienia :( Zamiast gdybac po prostu idz do lekarza. Podziwiam Twoja beztroske

Gość ewelina B.
ja robiłam testy i wyszły mi pozytywne, wszystkie, nie miałam okresu, ani plamień, ale jeśli faktycznie dziewczyny macie podejrzenia do lekarza, nie ma z tym żartów.. moja znajoma też tak sobie folgowała i teraz jest w 5 m-cu i musi tylko leżeć co i tak nie daje gwarancji że nie poroni, faszerują ją lekami, a winna jest sobie bo zbytnio nie przejmowała się tym że jest w ciąży lekceważyła różne niepokojące objawy.. Teraz żyje w świadomości że w tym miesiącu ciązy jak poroni bedzie zmuszona rodzić nawet martwe dziecko, to jest okrutne.... Kobietki uważajcie na siebie, jasne że ciąża to nie choroba ale nalezy tez podchodzić do tego poważnie, dla dobra obojga.. Trzymajcie się i pozdrawiam

Gość nadzieja1234
Jednak jestem w ciąży. Ależ się cieszę. Plamienia ustąpiły, trwały tylko 2 dni.Wystąpiły w terminie spodziewanej miesiączki.

często w pierwszym miesiącu ciąży, a nawet czasem przez trzy( w czaesie kiedy miała wystąpić miesiączka) mogą występować małe plamienia, to naturalne. Lecz jeśli w innym czasie pojawi się plamienie czystą krwią, albo na brązowo pędź do lekarza. A póki co życzę Ci wszystkiego dobrego i bezpiecznego donoszenia ciąży.

Gość nadzieja1234
Dzięki Jaagna. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.

Witam!Ja własnie wczoraj pytałam na założonym przez siebie topiku o plamienia,które (dosłownie ja po przetarciu buzi po wypici kakao)):) miałam przedwczoraj i wczoraj,zamiast planowo okresu i cóż,dzisiejszy test wykazał dwie tłuste krechy:)) Ostatni okres miałam 1 maja,dzisiaj wiec 25 dzien cyklu(w własciwie ciąży). Jedna córkę juz mam,teraz bedzie druga!!!(mam nadzieje) tak wiec nikłymi plamieniami na poczatku ciąży sie nie przejmujcie,aja przenosze sie do \"rodzimy na poczatku 2007\" Pozdrawiam serdecznie!!Pa!

Gość sialala
tez mam te plamienia ale takie ciemne boli mnie brzuch kluje 2 dni te objawy mam w terminie okresu hmm ale czy to ciaza niemozliwe ja mam dopiero 21 lat \:P

Gość sialala
jutro ide po test ale mam stresa\:)

Gość uuuuullllllaaaaaa28
tez staram sie o dziecko- drugie.Dzis wystapily u mnie plamienia.Okres przypada na jutro.Mam nadzieje ze jestem w ciazy.

Gość -ala-
ja takie plamienia mam co jakis czas przed @ i czasami po niej u mnie znacza ze za ok 2 dni dostane okres mam nadzieje ze u ciebie oznaczaja ciaze pozdrawiam

hej ja miałam takie plamienia w 6 tyg ciąży, oczywiście w te pędy poszłam do gina, bo u wielu kobiet włąsnie takie niepozorne plamienia skończyły sie poronieniem, a jak wiadomo każde plamienia są niebezpieczne. Zaznaczam ze u mnie tez wystąpiły w dzien spodziewanej miesiączki. Gin przepisał mi duphaston i plamienia minęły... radze jak najszybciej skontaktowac sie z ginem, mimo ze palamienia ustąpiły...

Gość emi1984

Gość emi1984
słuchajcie ja tez mam takie plamienia, bola mnie piersi i lekko brzuch, ale test wykazuje ze nie jestem, ale tym sie zabardzonie sugeruje, bo jak byłam w pierwszej ciąży to test dopiero w 7 tygodniu mi prawidłowo wykazał że jestem w ciąży. tylko w pierwszej ciązy zaszłam 5 dni po miesiączce, a teraz z mężm szliśmy na całość 8 dni przed planową miesiączką, myślicie że w tym czasie miałam dni płodne???????? nie wiem co myśleć!, ale w sumie to czas na drugie dziecko.

Dziewczyny drogie, Plamienia nie zawsze mogą wskazywac na ciązę. Organizm kazdej kobiety jest indywidualny. Dla mnie palmienia powyżej dwóch dni przed okresem nie oznaczają nic dobrego. Nie wiem ile z was wie ze w wiekszości oznaczają niski poziom progesteronu w II fazie cyklu, a co za tym idzie mozliwość mikroporonienia nawet jesli doszlo do zapłodnienia. Zatem do okresu przeważnie dochodzi w terminie. Ja przez ostatnich kilka miesiecy takowe miewam, staram się o dzieciątko i teraz np. po kuracji zbijającej prolaktynę, dostaję w drugiej fazie cyklu Badz luteinę, badz duphaston (Czyli progesteron w tabletkach), po to oczywiście by w momencie ewentualnego zapłodnienia zarodek miał szansę sięzagnieżdzić bo poziom progesteronu bedzie prawidłowy. Oczywiście to teoria, bo zycie pokazuje , że z niewyjasnionych przyczyn fasolka czasem się pojawia mimo wszystko ;-) Zyczę wszystkim staraczkom I kreseczek na teście i pozdrawiam ;-) 🌻

czy ktos mi moze powiedziec co oznaczaja dwudniowe plamienia rozowawe z towarzyszacym pobolewaniem podbrzusza, tydzien do okresu teraz plamienia bialawe?

Gość plamienia
patrzcie co wynalazlam odsiwezam dla wszystkich ktorych mecza i niepokoja plamienia

Gość Sygita29
Czesc wszystkim! Jestem w 6 tc. Kilka dni temu mialam niewielkie brazowawe plamienia. Tego samego dnia mialam wizyte u gin. (juz "po" pierwszych plamieniach), ktory zbadal mnie i wykonak pierwsze usg. Wg gina moja macica jest mniejsza niz wiek mojej ciazy (termin ost. miesiaczki),potem na bad. usg widziala pecherzyk,ale nie mogla stwierdzic,czy w srodku jest zywy zarodek. Przepisala Duphaston 3x dziennie do ustapienia plamienia,potem 2x dziennie i po tygodniu wizyta kontrolna i kolejne usg. Szczerze mowiac troche sie martwie,czy to aby nie jest obumarly zarodek:( Niech dodam,ze z objawow mam tylko obrzmiale i bolesne piersi. Czy ktos cos wie na ten temat? Pomozcie!

Gość iwi kiwi
Mam pytanie, niewiem co myslec.moja ostatnia miesiaczka trwala od 8 i skaczyla sie 11twego pazdziernika ,trwala krocej niz zwykle ,byla ze sluzem przezroczystym i rozciqgliwym..ale po niej codziennie mnie mdli, bola krzyze i bol brzucha jak na okres.W ta sobote co byla wylal mi sie sluz wodnisty brazowy ,wczoraj nic niebylo a dzis w srodku mam jasne plamki krwi ..czyzbym byla w ciazy ? nigdy tych plamien niemialam, w maju mialam czyszczona macice i usuwane polipy ale po operacji az do tego cyklu nic takiego mi niedolegalo :( dzis temperatura jest wyzsza niz wczoraj wiec praktycznie jakby bylo pèo owulacji to przeciez niebyloby tych dziwnych plamien, spie na stojaco, piersi sa wieksze i wciaz mam jakby jkluske w gardle, w dodatku w ustach mam wicaz gorzko, podchodzi mi do gardla gorzkie ...co nigdy mnie niespotykalo.. Myslicie ze to ciaza? tak bardzo bym chciala..

Gość wiki_3
Ja jestem w 6 tyg ciąży (wg USG) wg ostatniego okresu byłby to 7 tydzień, już sama nie wiem jak to z tym jest. Moje plamienia rozpoczęły się od wizyty lekarskiej czyli od jakichś 2 tygodni. Czytałam na wielu forach, że to normalka na początku ciąży, więc sie troche uspokoiłam, ale postanowiłam sie upewnić. Dokładnie 3 dni temu byłam znowu u swego gina i on podczas badania wykrył u mnie polipy i powiedział, że to właśnie przez nie te plamienia. Ostrzegł, że po badaniu moga się nasilić i zalecił abstynencję seksualna na około 2 miesiące, he, he... Czasami pobolewa mnie brzuch i krzyż. Moje plamienia były jasno brązowe a czasami przyjmuja brunatny kolor. Polipy pojawiły sie podobno w wyniku zmian hormonalnych spowodowanych ciążą. Po przeczytaniu Waszych wypowiedzi juz sama nie wiem, co myśleć. Chyba po niedzieli wybiorę sie do innego gina. Boję się komplikacji, tych polipów i tak w ogóle pełna jestem obaw. Dodam, że to nie jest pierwsza moja ciąża, już rodziłam i nie miałam żadnych problemów.