Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mizera

Gravistat tabletki anty. któraś brała??

Polecane posty

Jak sie dziewczyny czułyście po tych tabletkach, mi dzis ginkolożka zapisła a jestem ciekawa jak na Was działały i ile moga kosztować?? dzieki

Gość lalalallala
ja o takich nawet nie slyszalam :o

Gość niestety brałam
być może teraz nie są takie same , ale mnie rozwaliły kompletnie , potem żadne inne bo okres miałam cały czas, bardzo silne są , były , bo ja jakieś 14 lat temu to g... łykałam - teraz może ulepszono je troszkę

Gość brałam
gravistat 250 bardzo silne przez pół roku - leczono nimi moja torbiel jajnika, nie pomogło - pozostała operacja :(

nie pomogły?? a mnie własnie w tym celu przepisano :( i co teraz bedzie :( a długo brałaś??

Gość brałam
hej Mizera - miałam swój wielki topic na zdrowiu i urodzie ale go usuneli:O był własnie o torbieli jajnika. Torbiel wykryto u mnie w marcu zeszłego roku, brałam gravistat przez pół roku - torbiel ani drgneła wrecz przeciwnie powiekszyła sie:( we wrześniu miałam operacje usunięcia 10 cm torbieli jajnika, miałam wtedy 24 lata:O trudno to było, ale dałam rade- pozdrowienia i nie martw sie, kazdy organizm reaguje inaczej byc moze twoja torbiel sie zmniejszy - pozdrawiam Magda

Gość tez go dostałam
jak sie po nim czułyście?????????/

Gość tez go dostałam
jakieś skutki uboczne?????/

Gość tez go dostałam
i jak się czułąś??

Gość hop hoppppppp

Gość bieganie

Gość ahhhhhaaaaaaa

Wlaśnie topic ktorego szukałam. Ja też dostałąm gravistat na torbielki na jajniku. I chyba zle zrobilam ze zaczełam o tym czytać bo sie wystraszyłam, mysłałam ze torbielki na ogół znikają a tu widać ze duża cząść dziewczyn boryka sie z nimi długo :/ no i ponoć dziewczyny źle sie czują po tych tabl., bóle głowy, tyja i totalnie spada libido :/ Wczesniej bralam mikrogynon i cilest, bylo w sumie ok. Aha a tez tak macie je smiesznie zaczynac w 5 dniu od początku miesiączki?

hej :) ja zaczynałam normalnie , pierwszego dnia krwawienia i na ulotce tez jest tak napisane, dziwne że masz zacząć 5dnia :o

Gość mimi351
ja brałam przez 4 lata gravistat 125 jako antykoncepcje byłam zadowolona teraz odstawilam 2 miesiace temu staram sie o druga dzidzie.

Gość revelacja
Witam, właśnie odnalazłam ten topik :-) biorę gravistat 250 od dwóch lat, przepisała mi go moja pani ginekolog dla antykoncepcji. Ja te tabletki uwielbiam!!! mam 26lat. A dlaczego mam takie zdanie, bo wcześniej przepisala mi Harmony miałam plamienia w trekcie braniaoraz zawroty głowy, potem przepisała mi minulet(chyba tak to się pisze) moje libido spadło totalnie i również bóle głowy i mdłości. Azpięknego dnia gravistat 250 i jest extra i nawet wydaje mi się, że moje libido jest wyższe :-), trochę się tylko obawiam bo to sa mocne tabletki ale najwdoczniej mój organizm takich potrzebuje :-D o dzidziusia jeszcze się nie starałam, ale myślę, że wszystko będzie ok. Mój organizm skutków ubocznych nie odczuwa zadnych. BUUUUZIA :-)

Gość majafbi
A ja dostałam GRAVISTAT - po poronieniu .... Dla mnie to kompletnie nowe tabletki... Tu czytam, ze przepisuja je czy torbielach... A ulotka straszne uboga. Napisali, jak wyjąć tabletkę z opakowania, a nie napisali, co i jak działa w naszym organizmie...

Gość martasi.
Hej! też w związku z torbielą jajnika przepisano mi gravistat 250. Miałam dwa opakowania przepisane, jedno tylko wzięłam. Co do objawów lekarz ostrzegał, że można się źle czuć po tych tabletkach, ja się czułam dobrze, dużym minusem jest zwiększony apetyt po nich no i jak miesiączka przyjdzie z odstawienia to jest bardzo obfita i ja osobiście bardzo źle ją zniosłam. Koleżanka wogóle po tych tabletkach okropnie się czuła, miała straszne zawroty głowy, męczyły ją nudności, ból żołądka - to zależy od organizmu. Cena: zapłaciłam za opakowanie 35 zł.

CO TO JEST TORBIEL JAJNIKA?BO MNIE OD 2 DNI BOLĄ JAJNIKI(szczególnie lewy) i w dole brzucha....mam iśc do lekarza?

Gość agababa
Ja własnie zaczęłam brac ten lek - na torbiela. Wzięłam 3 tabletkę i czuję się fatalnie, mam mdłości, zawroty głowy i plamki przed oczami. Tabletkę biorę ok. 18:00, trzyma mnie gdzieś do 14:00. Masakra.

Gość Pepan
Cześć, właśnie teraz skończyłam brać Gravistat 250 na torbiel jajnika. Czułam sie po nim dobrze i torbiel jajnika zniknal.

Gość nika333338
witajcie lekarz przepisał mi gravistat jako metode anty, w ulotce jest napisane żeby wziąć w pierwszym dniu cyklu, a lekarz kazała w 5 dniu i w necie też tak znalazłam. Wzięłam z 1 na 2 dzień. Co robić ? co jest prawdą pomóżcie proszę

Gość Alfa_no5
Używam tych tabletek od 2lat. Dla mnie są one idealne. Koszty to ok 40-50zł. za opakowanie.

Gość gość_12
Pilne! Wzielam Gravistat w pierwszym dniu miesiaczki a nie jak pisze w ulotce - 5. Trzymam sie godziny, ale czy moze miec to jakis wplyw na skuteczność antykoncepcji? Prosze o szybką odpowowiedź!

Gość Alfa_no5
Jesli bierzesz tabletki regularnie- o tej samej godzinie codziennie!!! To nie powinnas sie o nic martwic. To jest najwieksza pomoc w tym. Najlepiej jesli co miesiac lub dwa bedziesz zmieniac godziny przyjmowania hormonow. Pozdrawiam

Gość ja bralam
Ja bralam przez miesiac gravistat 250, na torbiel wlasnie, zniknela bez sladu. Pozniej wrocilam do Yasmin, ale moje libido tak polecialo w dol, ze zdecydowalam sie zmienic, lekarz przepisal mi gravistat 125, jestem na poczatku opakowania. Po gravistacie 250 czulam sie swietnie, nic nie przytylam, libido w doskonalej formie, zadnych somatycznych dolegliwosci.