Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hej hej

szałwia, czy napewno bezpieczna??

Polecane posty

Gość hej hej

Chciałabym poznać wasze zdanie na temat tego zioła.... Ma ono skuteczne podobno dzialanie na nadmierną potliwość, tak jest u mnie, ale jakie sa negatywne strony picia szałwi?? bo wiem ze są, kiedyś mi powiedzial o tym lekarz, że trzeba być ostrożnym i ze nienależy stosować na wlasną rękę...

w szałwi należy się kąpać a nie ją pić.

Gość mozna
byle nie przedawkowac-swietna na nadmierne pocenie-3 maj sie zalecen i bedzie ok;]

Gość aleś moka wymysliła
szałwię akurat siępije na pocenie, można ją i pić i kąpać sięw niej... Znawczyni buahauha

oczywiście, że można pić. byle nie za długo - może źle działać na układ nerwowy.

Gość herbapol
Przypadłość nadmiernego pocenia się powstaje na tle grużlicy płuc, nerwicy, zaburzenia procesów trawiennych, a u kobiet nieprawidłowości miesiączkowania. Pojedyńcze zioła mają słabszą skuteczność niż zestawy, które działają bardziej " kompleksowo ". Dlatego proponuję Ci na tą przypadłość mieszankę do samodzielnego wykonania 1. Korzeń Omanu 2. Korzeń Lubczyka 3. Liść Orzecha Włoskiego 4. Ziele Poziewnika 5. Ziele Skrzypu Polnego 6. Ziele Szanty 7. Liść Szałwi 8. Liść Melisy 9. Kora Wierzby 10. Kłącze Pięciornika 11. Ziele Tasznika Wszyskiego po 50 g Sporządzić mieszankę, pić 3 razy dziennie po szklance naparu najlepiej przed posiłkiem ( 1 łyżkę ziół zalać 1 szklanką wrzącej wody, parzyć pod przykryciem ok. 20 min. )

Gość hej hej
i to jest, wypowiadają sie ludzie na czym sie naprawde znają, nie znosze, jak co niektorzy tu krytykuja tak naprawdenirznając sie na rzeczy, lu doradzają, a nie znają do konca prawdy, faktu...

Ja po piciu szałwi miałam strasznie sucho w ustach i wiecznego kapcia w gębie. Z dwojga złego wolę się pocić :D Natomiast kapiele w naparze szałwi są OK. Nie są oszałamiająco skuteczne, ale trochę pomagają.

nie należy zbyt długo pić szałwi ponieważ uszkadza szkliwo zebów

Ja mial problem z ndmiernym poceniem i się wszystko skonczylko po antidralu antidral to jest lek super :P:P :):) mi pomogl od razu polecam :):):)