Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pigułkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

jakie macie pigułki i po ile

Polecane posty

Ja kiedyś brałam harmonet(2 lata temu,odstawiłam je ze względu na to że chciałam zajśc w ciąże) teraz jestem na zastrzyku do końca czerwca. A potem wracam do pigułek i chciałabym wiedizeć po ile są gdyż jeśli to będize możłiwe chciałabym mojej gin zasugerowac tańsze niż droższe

Gość Cilest...
od 23 zł do 30 zł. Zależnie od tego w jakiej aptece kupuje.

Cilest - zależy jak lezy :O raz było 30 zł, przez długi czas 22,50 (tak miało zostać), ostatnio 12 zł. Nie wiem jak długo ta cena sie utrzyma i w jakim kierunku (i o ile) się zmieni :O

Dużo kobiet bierze Cilest za 40zł ale mówiąc szczerze jest on przereklamowany.Są tańsze i tak samo dobre tabletki.Ja kiedyś brałam Migrogynon za 12zł za opakowanie ale organizm się przyzwyczaił i ginekolog prosił abym zmieniła.Teraz biorę Dianę opakow.ok.11-12zł i jestem bardzo z nich zadowolona.Nie przytyłam ani grama w dodatku mam piękną cerę.Polecam.

taaa tylko Diane nie jest tabletka ściśle antykoncepcyjną ... :O bardziej lekiem ... Nie chce reklamowac Cilestu bo nic mi do tego :O ale po nim tez nie przytyłam, ze skórą problemów nie miałąm więc nie wiem czy poprawia (chociaz tak słyszałam), a za 40 zł jeszcze nigdzie nie widziałam.

Gość no proszę cię
waniliowa mandarynko --->DIANE 35 sa przepisywane glownie 15- latkom na poprawe cery i maja najmniejsza skutecznosc jesli chodzi o zabezpieczenie przed ciaza wiec radze zmien tabletki i ginekologa bo niebawem mamusia zostaniesz

Rigevidon - ok. 10zł. waniliowa mandarynka--> co to znaczy, że organizm sie przyzwyczaił do pigułek i trzeba je zmieni c? pierwszy raz słysze o czyms takim a tak przy okazji - ja po diane 35 przytyłam :-(

Gość Cilest...
xaxaxa -->gdzie Ty kupujesz Cilest za 12 zł????? :D Swoja drogą za 40 zł też go nie widziałam, chyba, że parę lat temu.

Gość no proszę cię
Morven ---> ja tez biore Rigevidon :D i tez o tym przyzwyczajeniu slyszalam od mojego gina i w zwiazku z tym zalecil mi zrobienie miesiecznej przerwy (po ok 16 miesiacach brania) u mnie to przyzwyczajenie objawialo sie tym, ze mialam coraz bolesniejsze miesiaczki (tzn krwawienia z odstawienia) a moj gin powiedzial ze wtedy moze istniec wieksze ryzyko niz 99,98 % zrobilam miesiac przerwy i teraz jest ok - znowu nic nie boli :D

W Gliwicach ( a raczej jednej z dzielnic - jak blisko masz to daj maila wyjasnie dokładniej) :classic_cool:

no proszę cię--> rozumiem, dzięki, ja tez robie przerwę co kilkanaście miesięcy, ale myslałam, że po to, by organizm odpoczął od stałego przyjmowania leków

Gość Cilest...
do Gliwic to ja niestety mam kilkaset kilometrów :o A szkoda :( No cóż pozostaje mi kupować Cilest u siebie, niestety najtańszy znalazłam za 23 zł. Swoją drogą zadziwiające są te rozbieżności w cenach ;)

Gość no proszę cię
Morven ---> w tym celu chyba tez choc ja slyszalam ze aby organizm odpoczal potrzeba minimum 3 miesaice moj gin jednak uwaza ze miesiac tez wystarczy a mi nawet owulacja wrocila w ciagu tego miesiaca takze to chyba od organizmu zalezy

Od dziś Cilest - 14 zl, wczesniej nowynette ale byly plamienia, ciagly smutek i libido spadlo do 0, placilam 21 zl.

ano :O zwłaszcza, że w jednej tylko aptece, w której zawsze kupuje, ceny skaczą sobie jak się komuś podoba :O Jak dwa lata temu zaczęłam brać pierwsze kupiłam za 22 zł, potem często skakało między 29 - 33 zł, przez ponad ostatnie pól roku cena spadłą do 22,50 (tak miała zostać, jak powiedział mi aptekarz), az tu dwa miesiace temu kupuje tabletki i krople do ucha, a babka kaz\\e mi zapłacić za wszystko 27 z groszami, na pudełku od kroplacj pisze 5 z czymś, sprawdzam paragon a tam Cilest 12 zł ! Mile zaskoczona byłam, ale tylko przez chwilę :O znając te skoki za miesiac dwa kupie juz po 30 :O

no dobra - dla odpoczynku organizmu 3 miesiące, a z przyzwyczajenia 1 miesiąc, ale pozwólcie, że podrąże temat przyzwyczajenia - to po tym miesiącu trzeba zmienic pigułki na inne, tak mi sie logicznie nasuwa, skoro organizm się przyzwyczaja?

Gość Justynka_19
Yasmin ->> 42, 50

hej dziewczynki - ja brałam przez 3 lata cilest - dorobiłam sie pieknych zylaków, popęd spadł do 0, a depresja osiągnęła zenitu, Potem przeszłam na harmonet , ale ze względu na ból piersi -po pół roku go odstawiłam . Teraz jestem na pigułach trójfazowych- triquilar- narazie jest oki. Wiem ,żę przy tych żylakach już nie powinnam , ale cóż robić???

Gość papapapas
podobno najlepszy jest logest moja kolezanka bierze i jest zadowolona i z cery i nie przytyła

Gość hm hmmm
Ale autorka topiku juz nie powinna brac zni Harmonetu ani LOgestu. Po Harmonecie i zastrzykach powinna brac piguly z troszke wieksza iloscia hormonow. Mysle ze lekarz cos doradzi. Jak mu powiesz ze nie chcesz tych najdrozszych to mysle ze wezmie to pod uwage :) Pozdrawiam

dziewczyny-serdeczne dzięki za odrzew

Gość Anna523
Minulet - 35zł :(

Gość Microgynon
za potrójne opakowanie płacę 21 zł z groszami. Lepiej kupować potrójne, bo wtedy taniej wychodzi ;)

Gość postronna obserwatorka
ja cilest ostatnio kupiłam za 18,50, w wawie.