Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie mam pseudonimu

Jak szukać pracy?

Polecane posty

Gość Nie mam pseudonimu

Jest tu wiele osób, niektóre z nich same są pracodawcami, powiedzcie mi jak ma szukać pracy osoba która skończyła 40 lat, średnie wykształcenie, nie zna języków obcych na poziomie konwersacyjnym... Jak udowodnić,że nie ma się zamiaru umierać po tygodniu pracy... Czytając ogłoszenia odnoszę wrażenie, że po czterdziestce nie ma szans na znalezienie ciekawego zajęcia. A przecież do emerytury mam jeszcze ponad 20 lat, większość zakładów tak długo na rynku się nie utrzyma... A tak przy okazji może jest tu ktoś kto mi wyjaśni co to za dziwna metoda naboru do pracy. Przyjmę panią do biura, wymagane doświadczenie w administracji. Na miejscu okazuje się,że to akwizycja albo telemerketing, to teraz nie można powiedzieć jaką pracę będzie wykonywać osoba tam zatrudniona?

Gość Forum Praca
ZAPRASZA

Wszystko zalezy w jakim rejonie Polski się mieszka, jaki ma się zawód wyuczony, gdzie sie wczesniej pracowało? Czasami trzeba sie niestety przekwalifikowac zwłaszcza wtedy jak ma sie zawód nie rentowny, albo znaleźc sobie tymczasową pracę(niekoniecznie w swoim zawodzie) po to zeby móc sobie opłacic odpowiednie kursy czy szkolenia, natomiast jak sie jest zarejestrowanym w urzedzie pracy dobrze jest pojsc zapisac sie na jakis interesujacy nas kurs podnoszacy kwalifikacje, trzeba oczywiscie oprócz tego wysyłac CV gdzie sie tylko da, czasami trzeba osobiscie umawiac sie na spotkania(to robi dobre wrażenie), nie mozna liczyc tylko na oferty Urzedu Pracy, no bo nie czarujmy się ale powiedzmy 30 ofert pracy na 8000 bezrobotnych to po prostu kpina, niestety czasami sytuacja zmusza nas do zmiany miejsca zamieszkania na rejon w którym pracy jest pod dostatkiem

Gość Nie mam pseudonimu
Wiesz, ja nie szukam ofert w urzędzie pracy, robię to na własną rękę, chętnie się przekwalifikuję, dla mnie ważne jest aby robić coś co się lubi i może to jest śmieszne ale nie zawsze ważne są pieniądze. Teraz pracuję za najniższą krajową i za taką płacę jestem gotowa pracować jeszcze jakis czas chociażby poto aby nauczyć się czegoś nowego, uczę się w szkole policealnej, ale to wszystko nic ja mam po prostu za dużo latek jak na wymagania naszego rynku.

Ktos wspomniaj Roberta Kiyosaki - ten facet zmienil moj sposob myslenie o pracy na etacie i teraz kieruje sie zupelnie innymi wartosciami szukajac jej!!! Uwazam, ze napisal super inspirujace ksiazki. Dzieki nim zaczelam myslec jak inwestor, chociaz nie mam zbytnio kasy do inwestowania. Polecam wszystkim :-) Mi najbardziej podobal sie \"Kwadrant przeplywu pieniądzy\", no i oczywiście \"Bogata kobieta\". Jesli ktos jest zainteresowany tematem - zalaczam link do wydawcy jego ksiazek: http://bogatyojciec.pl/?A=38709&B=138

Gość podnoszęęęę

Gość wazoska
Wiele ciekawych spraw znajdziesz tu: www.free-lancer.pl

Gość Landenek
Podobno ostatnio coś się zmienia ale moim zdaniem nadal istnieje duża dyskryminacja wiekowa, tym bardziej, że starsze osoby z wiadomych względów zazwyczaj gorzej radzą sobie z komputerem czy jezykami obcymi. Warto przeczytać kilka artykułów o rynku pracy dla seniora i nimi się kierować http://bycseniorem.pl/Rynek_pracy_27