Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bajabongokkkkkk

Czy macie kompleksy na punkcie swoich zębów!!!!!

Polecane posty

nie mam a powinienem bo mam krzywe :D ale i tak nigdy się nie uśmiechałem + mało mówię więc raczej nie widać zresztą nawet z prostymi zębami byłbym nie akceptowalny

Ja mam straszne kompleksy na punkcie zębów. Nie dość, że są lekko żółtawe, to jeszcze: a) zaplombowane b) mam rozsunięte jedynki, mam wrażenie że rozsuwają się coraz bardziej. Nie mam typowej szpary, tylko tak jakby coś wciskało się między nie od dołu i rozpychało c) mam siną jedynkę i dwójkę - od uderzenia d) jako kilkuletnie dziecko chodziłam do okropnego dentysty, który nie dość, że wstawiał czarne plomby, to jeszcze miał manię usuwania nerwów, wrrrr! A teraz, po kilku latach, okazuje się, że mój organizm nie toleruje martwych zębów i po pewnym czasie je odrzuca - jak obce ciało albo przeszczep. Mam 17 lat i niedługo pozbędę się kolejnych dwóch zębów (pierwszego nie mam od 13 roku życia)... Jeden jakoś udało się uratować, ale teraz muszę na niego uważać, bo jest skrócony na 1/3 długości korzenia - resekcja... Strasznie się boję, jak mam np. ugryźć jabłko... I to by było na tyle. Wstydzę się swoich zębów, ale namierzyłam świetną panią dentystkę i chodzę do niej z ogromną przyjemnością. Do końca tego roku pewnie będę miała śliczne ząbki ;) Pozdrawiam! :)

Gość bez uśmiechu
ja mam straszne kompleksy :( moje zęby są okropne. Jak byłam mała to piłam żelazo z kubeczka (anemia) co uszkodziło moje szkliwo. Mam na przednich zębach sztuczne szkliwo. Moje ząbki sa krzywe i żółte. za dziecka nikt o nie nie dbał. Przy ciąży popsuło mi się kilka i były do usunięcia. To jest horror! nie uśmiecham się raczej a chciałabym. Wstydzę się i chcę coś z tym zrobić. Myślałam o implantach, nie znam się. Oglądałam taki program gdzie ze zwykłych dziewczyn robili pieknosci. Ich zęby później były jak z reklamy pasty do zębów. Ja też tak chcę. Może znacie jakiegoś dobrego stomatologa? który robi takie cuda? takiego sprawdzonego najlepiej.

Gość bez uśmiechu
ja też zazdroszczę białego pięknego uśmiechu :)

nosiłam aparat zeby mialam jak marzenie ale ja kurwa durna pizda obgryzam paznokcie i zeby mi sie juz zle formuja znowu :O mala szpara niewidoczna na pierwszy rzut oka na jedynkach

Gość bez uśmiechu
Jakbym miała tylko małą szczelinkę to byłoby nic, u mnie to tragedia.zero uśmiechu, nic.Chociaż rozumiem jak ktoś ma piękne ząbki i coś nagle jest nie tak to tez się wkurza. Niestety ja nie wiem co począć. U mnie chyba trzeba wszystkie wymienić żeby było ok. Gdzie można wykonać takie cóś, żeby mieć uśmiech jak z reklamy?

Gość oxxxcooox
hmm ja robilam zeby w galerii usmiechu i mam jak z reklamy i jest super :)

Gość gtrededd
ja mam ładne, trochę krzywe ale mi się podobają :| :\

Skoro niektórym z Was nie podobają się wasze zęby to zawsze przecież można coś z tym zrobić. Skrzywione zęby można wyprostować np. nosząc aparat, zepsute zaplombować a w ogóle dobrym rozwiązaniem sa regularne wizyty u dentysty. W kwestii wybielania - na rynku jest teraz liquid smile - taki żel, który pomaga właśnie w wybielaniu zębów ale można nakładać go samodzielnie w domu. Któraś z Was już stosowała?

no nie ze wszystkim można coś zrobić mi nie wyrosły dwójki jedyne wyjście - wyrwać najzdrowsze i najmocniejsze zęby w szczęce, czyli kły i na ich miejscu wstawić po dwa zęby sztuczne, kombinowane za nie wiadomo, jaka kasę i z nie wiadomo, jakim efektem kiedys bardzo sie tym przejmowałam, teraz juz mi to lotto :)

Gość Eo
JA mam straszliwe kompleksy, zwłaszcza jak oglądam się np na jakiejś kasecie video(np z wesela). Mój kompleks dotyczy ich wielkości - za duże i dwójki nie chcą stać koło jedynek równo... nosiłam aparat, potem nocny i i tak się odpychają. Głównie za duże mam jedynki :( Myślałam już o spiłowaniu, ale wtedy chyba się strasznie psują... dobrze, że mój ukochany chociaż nie narzeka, co nie znaczy, że kompleksu nie ma :P

Gość gość
Ja mam bo brakuje mi trzech :/ To efekt koszmarnej fobii dentystycznej, z której wyleczyłam się dwa lata temu. Teraz mam braki ale przynajmniej reszta jest zdrowa. Obecnie najbardziej głupio mi z powodu krzywych jedynek no i braku górnej czwórki - nie mogę się śmiać tak szczerze jakbym chciała :)

Gość gość
maje kompleksy dotyczące zębów skończyły się w momencie usunięcia ostatniej jedynki). Nie mam zębów więc nie mam kompleksów z nimi związanych,

Gość MichalinaTuznikkk
Miałam do 26 roku życiu bo to własnie w tym wieku zdecydowałam się założyć sobie aparat na zęby!!Miałam dość swojego krzywego zgryzu i powykrzywianych dwójek!!Myślałam że już nic sie nie da zrobić w tym wieku ale myliłam się!Mojego leczenia podjeła się dr Iwona Gnach-Olejniczak.Dzięki pani doktor od roku mam piękne proste ząbki i idealny zgryz taki o jakim zawsze marzyłam ;)

Gość MirandaProzak
Ja miałem kompleksy jeszcze rok temu!Bardzo szybko psuły mi się zęby przez co musiałam usunąc górną trójkę....wyglądałam tragicznie!!Załamałam się!!Znajoma doradziła mi wstawienie implantu no i tak też zrobiłam.Na zabieg zapisałam się do dr Kołosowskiego i to była bardzo dobra decyzja!Pan doktor prawdziwy profesjonalista mający bardzo indywidualne podejście do każdego pacjenta i do jego problemu a dodatkowo gabinecie panowała bardzo przyjazna atmosfera!A implant prezentuje się super;) Dzięki czemu mogę śmiało się uśmiechać;)