Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bajabongokkkkkk

Czy macie kompleksy na punkcie swoich zębów!!!!!

Polecane posty

Gość bajabongokkkkkk

Gość nie mam.....
:) mam śliczne, równiutkie, białe ząbki. tyle ylko, że trzy lata chodziłam z aparatem na nich;)

Gość wajemniczy tjebiciel
ja mam fatalne zeby :( a dentysta troche kosztuje 😭

Gość ja mam straszne
kompleksy na punkcie moich zebow :( sa nierowne i zolte :(

ja długo miałam - brak dwójek górnych - taka wrodzona wada ale jakoś mi przeszło chyba, chociaż pamiętam zawsze o nich, jak się śmieję

Gość Siakaś tam...
a ja mam sliczne zabki teraz, miałam krzywa dwojke, ale dentysta ja zabudowal i teraz usmiecham sie pelna gebą:-D

Ja kiedy bylam dzieckiem to mialam taka przerwe miedzy jedynkami :D mala bo mala ale byla, pamietam ze nie lubilam sie usmiechac, potem mialam aparacik chyba przez 3 miesiace, przerwa zniknela a ja uwielbiam sie usmiechac! podobaja mi sie moje zeby :)

ja mam, musze sie wybrac do ortodonty, ale aparat jest drogi strasznie :( a mam krzywe zeby...

Przerwa w zebach oznacza szczescie w zyciu :) Slodko wyglada :D Ja mam zolte i krzywe... I nie mam kompleksow :P Wazne, ze mam zeby :)

Gość ja mam kompleks
na punkcie moich zębów, straszny... Bo są równe, zdrowe i bardzo mocne ale mają taki żółtawy naturalny koloryt. Są bardzo mocne, dentysta mi powtarza, że takie zęby to skarb (zresztą u mnie w rodzinie wszycy tak mają, babcia ma 70 lat a ma swoje (!) zęby ). Ale ja nie lubię się uśmiechać bo wydaje mi sie że wszyscy zwracają uwagę na to że one nie są takie bialutkie.

Gość tez tak mam
------------->ja mam kompleks mam tak samo jak Ty, bardzo zdrowe zęby (jedna mała plomba jeszcze w dzieciństwie), ale ich koloryt nie bardzo mi odpowiada.

Gość vallejo
siakaś tam ----> a jak ci dentysta wyprostował krzywą dwójkę??? Ja niestety mam trochę kompleksów, moje zęby od dzieciństwa rosły krzywe bo miałam małą szczękę, później zostały skorygowane ale nie do końca wyprostowane, bo rodziców nie było stać na aparat... zresztą to u mnie jest rodzinne-wszyscy w mojej rodzinie ze strony taty mieli zęby krzywe jak płot...

Gość kiedyś miałam
jak byłam mała. mialam szparke na przodzie ale nosiłam taka gumkę sie zeszły i nosiłamjescze taką jakby pypkę, ale troche oszukiwałam:) Ale generalnie zawsze miałam raczej ładne zeby, teraz tez mam, nie mam krzywych ani nic z tego, może trche bielsze mogłyby być:) A znam taka panienkę, co ma śluczną buzię,włosy, figurę, ale jak się uśmechnie, to...... zeby bieła, ale krzywe:(

Gość ja tez mam to samo
ja mam.... mam okropne zeby... zaniedbalam je w przeszlosci... niestac mnie na dobrego dentyste :( brak mi 2 a jeszcze mam dodatkowe...eh

Gość Tez z kompleksem O
Mam tez i to strasznie mi uprzykrza zycie - mam duze, lekko wysuniete jedynki i mala luke miedzy nimi. Mam zamiar sprawic sobie w tym roku aparat. Mysle, ze to doda mi pewnosci siebie - bo wszyscy mówia, ze super ze mnie laska, ale jak tylko sie odezwe lub usmiechne to mam wrazenie ze czar pryska :O

kiedys mialam --- jakbys mowila o mnie, nie twierdze ze jestem super laska, ale mam ladna buzie, wlosy, figure tez w miare, ale sama czuje ze jak sie usmiechne to jeb, urok ginie :o jak skarze sie na swoje zeby to mowia \"co ty chcesz od swoich zebow\", ale ja wiem swoje :o

Gość śmutna
moje zęby sa wg mnie straszne, od dziecinstwa odwiedzałam stomatologów i ortodontow ale kazali zglosic sie w wieku 18 lat. Magiczne data juz mineła, a ja nadal nie mam odwagi wybrac sie do porzadnego ortodonty. Znalazłam nawet barzo dobry gabinet www.nieboli.pl , ale jest dość daleko od mojego miejsca zamieszkania i takie wady zębów jak ja mam kosztoały by fortunę :( chciałabym mieć proste, białe ząbki dopełniały by sie z moim charakterkiem i wizerunkiem, a tak pozostaje ładna, ale bardzo mało uśmiechającą się osoóbka.

w NIEBOLI byłam i maja tam strasznie drogo i wcale nie sa az tak swietni. Co lepsze nie maja specjalizacji na ortodoncje, ja chodze niedaleko, bo na ul twardowskiego, przecznica od kapelanki, blisko przychodni na szwedzkiej do ortodontki z 2 stopniem specjalizacji i widze efekty po 3 miesiacach noszenia stalego aparatu (porcelanowy kosztowal mnie 1700 zl na luk, a w nieboli metalowy kosztuje 1500 za luk). Wade mam powazna i genetyczna w dodatku zadawniona i zle leczona w dziecinstwie ( np usuniete wszystkie 4) Tez mialam kompleks krzywych zebow i chorej szczeki ale z kazda wizyta coraz lepiej sie czuje i mowie wam, leczcie sie bo warto

Gość dentysta
mi ostatnio dentysta powiedział ze mam ładne, kolega protetyk powiedzial ze mam idealne jedynki jak w książce :d a teraz ciekawostka :D w mojej rodzinie ze strony mojej mamy rosną zęby trzy razy tzn mojej mamie dwa razy wypadły jedynki moja babcia jeszcze do niedawna jak przychodzila do dentysty to mówił jej "prosze wyjąć proteze" a ona miała wszystkie swoje :D niestety ma teraz paradontoze jak to bywa u osób starszych, wypadają jej zdrowiutkie zęby ale na ich miejscu rosną nowe :classic_cool:

Gość dentysta
zapomniałam dodać ze moj kumpel który nie ma za pięknych zębów powiedział ze gdyby miał tak jak w mojej rodzinie to powyrywał by sobie wszystkie zeby urosły mu nowe ładniejsze :D

Gość Agnieszka-A
Ja tez mam kiepskie zeby ,po bokach brakuje mi siodemek i szostek ,osemke mialam tylko jedna wyrosnieta do tego sa zolte i poplombowane -od mlodych lat latalam po dentystach a i tach juz tyle stracilam.... z przodu mam dwie 2 koronki bo moje sie polamaly.... do tego zaczely sie klopoty z dziaslami ,mam ok.40 lat i boje sie sztucznych zebow -choc wreszcie bylyby ladne!Mam wade zgryzu-nigdy nie mialam aparatu wiec dzieki temu jak sie smieje to wiele ich nie widac wiec narazie jest ok ale to moj BOL ,ktory spedza mi sen z oczu!

zółte i cholernie szybko się psują!!!! za kilka miesięcy zdejmują mi aparat, ale jak pomyślę ile mnie wyniosło całe to leczenie..... to chyba mi z 6000 złotych wyjdzie ,a to jeszcze nie wszystko!!!! :((

Gość elektorat Samoobrony
Nie mam zębów więc nie mam kompleksów :classic_cool:

Gość monika -załamana
ORKOOPNE kompleksy!! moje zeby to koszmar! nie dosc, ze kieł mam wykręcony,a dwójki nie mam w ogóle, to na dodatek są takie..hm.. jakby jeden stał daleko od drugiego, są żółte i małe. chce sie zabic.

Gość ajajajaaa u mnie
ja tez mam kompleksy :( wade zgryzu, krzywe dwojki, dziure w 3...brzydko zaleczona :(

ja nie mam kompleksów od kiedy zastosowalam białą perłe za 48 zł i wstawilam sobie koronke na siną jedynke

ja mam krzywe- wysuniete mocno jedynki - okropne saa i do tego duzo plomb - :(