Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

FURRIA

Cyfrowka czy lustrzanka?

Polecane posty

Czy istnieja jeszcze ludzie tacy jak ja? Bezapelacyjni fani lustrzanek:D Sama uczylam sie robic zdjecia na 30 - letnim Zenicie, a hteraz jestem szczesliwa posiadaczka Nikona F-55:D A wy jakie aparaty wolicie ?

zbyt ambitny temat poruszylas;)

Gość ale co
przecież są cyfrowe lustrzanki

No niby sa tez juz lustrzanki cyfrowe, ale widziales/as ich cene? Po za tym ja mowie do fotografow pasjonatow :D

Gość Dziecko łobsrane
ja korzystam tylko z lustrzanek a dokładnie Dynax 5D Konica Minolta i mam aparat cyfrowy Dimage Z2 Konica Minolta I tyle ło;)

Gość sprawdz na tej stronie
zobacz tu www.optyczne.pl podobno wiedza wszystko...

Gość wyspa
znajomy jest "fotografem pasjonatem" jak to ujęłaś. I własnie myśli o zakupie cyfrowej lustrzanki. Technika idzie do przodu i cyfrówki wypierają tradycje.

Skoro nowoczesnosc wypiera tradycje to czemu ostatnio znowu bez problemu mozna kupic klisze czarno - biale?

Gość kochana autorko
poza tym ceny cyfrowycxh lustrzanek zaczynakja sie od 2,5 tys. zeta. mozna odlozyc

Gość a co myslicie o zakupie
Kodaka Z 7590?

Gość wyspa
Ja tam nie wiem, robię zdjęcia małpką i do tego zawsze coś utnę :P choć bardzo chciałabym potrafić zrobić dobre zdjęcie.... Ostatnio też mówili coś o tym w tv, że wystawy wielu fotografów to własnie wystawy zdjęć zrobionych cyfrówkami i jest to coraz częstrze, tylko niewielu opowiadało o zdjęciach "z głębią" zrobionych na kliszy...

lustrzanka cyfrowa :P wiesz zalezy do czego... jezeli zdjecia robi sie dla przyjemnosci, jest to rytual, hobby to lustrzanka jesli bierze sie aparat na impreze czy wyjazd to cyfrowka a w ogole zenit rulez ;) teraz mam canona lustrzanke, ale prawie nie uzywam... wywolanie wszystkich zdjec pochloneloby majatek ;) dlatego cyfrowka...

Gość kurcze jaki
polecacie aparat do robienia zdjec w plenerze-wiodki glownie?

Gość mikołówek
polecam aparty Canona.Podobno maja pokazac nowy model 20-21 listopada w Teatrze Bajka- tu całe info-www.canon.pl/esodiscovery

Gość on-wawa
Do zdjęć robionych amatorsko ale często, najlepsza jest kompaktowa cyfrówka wyższej klasy, np ja mam Canon S2iS kupiony w USA za równowartość ok 600 zł (nowy). Dla profesjonalistów- zawodowców niezbędna jast lustrzanka cyfrowa, ale to juz inny przedział cen. Przy większej ilości zdjęć (rocznie ok. 300 szt.), eksploatacja aparatu analogowego, wychodzi bardzo drogo. Chociaż dla zawodowców analog jest w pewnych sytuacjach niezbędny. A lustrzanki analogowe są względnie tanie.

A ja mam Fuji 6x4.5 czyli aparat średnioformatowy, takiej jakość cyfrówki jeszczcze nie oferują :P :) Ale chciałbym mieć lustrzankę cyfrową, myślałem o Canonie 300D, ale obiektywy do niego są dość drogie. Rzecz jasna gdyby nie było ograniczeń finansowych kupiłbym Hasselblada H3DII z 39MPX :) albo nawet aparat wielkoformatowy z magazynkiem cyfrowym to byłby odjazd :P A do lustrzanki tak tęsknie, że myślę intensywnie o jakimś zakupie typu Mamiya 645 lub Hasselblad 503. Na cyfrówkę poczekam parę lat, jak będą tańsze i będą oferować lepszą jakość :)

Gość Kazikkk
Marco ,polecam w takim razie warsztaty Canona które beda w Warszawie jak juz ktos tu wspomniał, tam fachowo podpowiedza jaka cyfrówke wybrac.

Gość bogo-bago
Oczywiście cyfrówkę Canona pomogą Ci wybrać... :)

Gość AJAKŻŻŻE
A pewnie, bo canon to canon. Solidna firma. Nie słyszałem o innych firmach, które by tak dbały o klineta i organizowały im np. takie warsztaty, jakie organizuje canon niedługo...

Gość jestes wlanieta
ludzie!!!!! no przeciez sa cyfrowe aparaty lustrzanki o czym wy piszecie ?

Gość jestes wlanieta
dla was cyfrowy aparat to tylko compact? :D:D:D:D:D:D

Gość samueletoo
Ja tam ide dzisiaj na warsztaty Canona i mam nadzieije ze duzo sie dowiem, poniewaz jestem zapalonym amatorem fotografem.