Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marei

Choroba oka - jęczmień!

Polecane posty

Gość Marei

Jutro mam naprawdę bardzo-bardzo ważny wyjazd, a czuję, że na powiecie zaczyna mi się tworzyć jęczmień (swąd i ból przy dotyku). Czy znacie jakieś metody, które pomogłyby mi go zwalczyć? Słyszałam, że pocieranie oka złotem to dobry sposób, mimo że wydaje się śmieszny.. A może jakieś kompresy, coś w tym stylu? Do lekarza nie mam czasu pójść, jadę wcześnie rano... :( :( Pomóżcie!

Gość saffi
potrzyj czymś ze złota - przejdzie na 100%

Gość zapytaj w aptece

Gość Marei
No tak, trzeć, ale ile czasu? Bo trę od 20 minut obrączką, ale jakoś swąd nie znika...

Gość zrob jeszcze
cieplee oklady

Gość Marei
Brr, mam nadzieję, że przejdzie ;) Ale trę, trę i cisza jak makiem zasiał... Tzn. swędzi dalej. Chyba jęczmień... Innego wytłumaczenia nie ma :P

Gość zrob jeszcze
naprawde cieple oklady pomagaja

Gość kochana autorko
trzyj tam gdzie sie robi, tj wywin powieke i dopiero trzyj krawedz! zawsze pomaga!

Złoto - jak najbardziej ;) to brzmi jak jakiś ciemnogród, ale złoto zawiera/emituje jony, które jęczmień likwidują. Nie musisz trzeć, mozesz tylko lekko pocierać albo trzymać przy skórze.

Gość Marei
Dziękuję Wam! Minęło, nie swędzi i jest dobrze! Mogę ruszać podbijać świat ;) 🌻 dla Was :)

Gość złota obrączka jest cool

Gość Marei
Dziękuję Wam! Minęło, nie swędzi i jest dobrze! Mogę ruszać podbijać świat ;) 🌻 dla Was :)

Gość maia
jak bedzie ci sie robil czesto to radzilabym odwiedzic okuliste bo mozesz miec gradowke.

słuchajcie- jęczmień to skupisko bakretii- obrączka wcale nie leczy a jedynie rozciera bakterie pod skórą. Akupresura z nitką na palcu, ugotowane białko jaja kurzego, pocieranie śliną i wszystko inne to na prawdę tylko maskowanie i chwilowe pozbycie się problemu- zauważcie, że z czasem jęczmień znów się pojawi!!! JEŚLI POJAWI SIĘ JĘCZMIEŃ- CZEM PRĘDZEJ UDAJ SIĘ DO LEKARZA okulisty. Nie dosteniesz bowiem w aptece nic bez recepty. Takie czasy. Ale spokojnie. Leczenie jęczmienia nie trwa długo- ok tygodnia. NIELECZONY JĘCZMIEŃ PRZERADZA SIĘ W GRADÓWKĘ- stan zapalny, a od tego można nawet stracić wzrok! Nie radzę więc tego bagatelizować. Ja miałam jęczmień na oku i przez 3 dni tarłam złotem- nic. Przykładałam herbatę- nic. Ważne jest też, żeby ograniczyć wachania temperatury dla oka. Mi okulistka dała zwolnienie z pracy na tydzień żebym nie wychodziła z domu. Należy oko lekko grzać- przykładać 3x dziennie ciepłą szklankę do powieki i używać albo kropli, kóre lekarz przepisze albo maści. W ten sposób jęczmień się leczy. Nie wystarczy go zakryć albo zamaskować. Pozdrawiam i powodzenia w leczeniu!!

Gość 65rdy
O matko co za zabobony z tym złotem...