Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

o co kaman

wiecej niz 1 jajeczkowanie

Polecane posty

Gość lek med
zanim odpowiem to wyjasnij prosze dlaczego obawiasz sie ze metody naturalne mogą "rozchwiać "Twój cykl??? :O

Gość lek med
:-)))

Gość A ja wierze lek med
:D

Gość lek med
co do prezrwatyw to przy braku uczuleń nie mają obiektywnych wad -poza jedną-mają gorszą skuteczność od matody objawowo-termicznej- uprzedzam pytania-te dane pochodzą Z ULOTKI INFORMACYJNEJ hormonalnej antykoncepcji(oczywiście tabsy to Number one ale prezerwatywa prawie na końcu dlaleko za w/w metodą)

Gość anii
błąd chodziło mi o antykoncepcję hormonalną, która rozchwieje mi cykl

Gość anii
to chyba jakaś bzdura, to informacją na ulotce pigułek o prezerwatywie? czy tak, bo w miarę rzetelnych statystyk nie znam.

Gość lek med
ulotka dotyczyła form antykoncepcji wszystkich na tle pigułek a nie była to ulotka z opakowania leku

Gość anii
aha, a czy uważasz że prezerwatywa, to dobre zabezpiecznie, czy polecasz?

Gość lek med
nie

Gość anii
rozumiem, więc jesteś tylko za metodami naturalnymi?

Gość lek med
zdaję sobie sprawę z tego iż nie są ona dla wszystkich

Gość lek med
uściślając :zalezy jaki sex z kim jaki związek i jakie plany ...prokreacyjne i oczywiście brak uprzedzeń ,chęć podejmowania ...wyzwań i stosunek...do samej siebie :-)

Gość anii
no właśnie, bo dla 17,18 latek, to raczej na pewno nie są wskazane metody naturalne nawet jak mają w miare regularny cykl. dla mnie chyba jest, bo mam 24 lata i bardzo regularny cykl, no ale jak na razie używamy prezerwatyw.

Gość lek med
regularnośc nie duże ma tu znaczenie a jeśli chodzi o 17 latki t faktycznie-choć zdarzają sie i takie trzeźwo myślące

Gość anii
a co ma znaczenie jak nie regularność?

Gość lek med
objawy i mierzenie temperatury

Gość nie wierze
tez nie wierze ze to lek med i ze ma racje

Gość lek med
wiara to łaska :-)))

Gość no taaa
łaska to bedzie potrzebna ale państwa naszego wyznaniowego ... ...do utrzymania tych dzieci z niechcianych ciąż, z braku edukacji oddzielonej od ideologii watykanu, i dostepnosci do srodkow antykoncepcyjnych - prawdziwych a nie opartych na watykanskiej ruletce

Gość lek med
jaaaasne-i niech księża wychowują te niechciane dzieci-w końcu nic nie robią! (pomyśleć ze wiedziałam, że będzie taki odzew :O

Gość pewnieże
Nie wierzę w npr.Tym sposobem dochowałam się dzieciaczka.Stosuję antykoncepcję hormonalną.Bo ja tak chcę,mój mąż z chęcią zostałby jeszcze tatusiem.Więc czasem robimy to nie tylko dla faceta.

Gość karla25
jakim sposobem zaszłam w ciąże dwa dni przed okresem??Mogłam mieć wtedy jajeczkowanie??Dodam może, ze tego miesiąca przechodziłam sporo stresów,troche schudłam....

do zalozycielki topiku - wiesz co? ja miałam tak samo w 3-cim cyklu beztabletkowym, 3 razy zauważyłam płodny sluz, pierwszy raz w terminie czyli 14 dnia cyklu a pozostałe powtórzyły sie w odstępnie tygodnia. Ale ten cykl mu mnie sie jeszcze ni skonczył bo nadal nie mam okresu, mija już 20 dzien kiedy mi sie spoźnia. Tas owulacja była dla mnie bolesna jajnik tak bolał ze promieniował na całą jame brzuszną Tez podejrzewam ze miałam kilka owulacji, mowilam to lekarzowi ale zrobił tylko dziwną mine i powiedzial ze mam wielki haos w organizmie. Dostałam luteine na wywołanie okresu, wczoraj wziełam ostatnie 2 tabletki i czekam na @.

jejku dziękuje ze napisałas bo u mnie jest identycznie. mam 34 dzien cyklu i gin kazał mi poczekac jeszcze 2 do 3 tyg a potem na wywyołanie mam wziąc 7 tabsow yasminu(brałam go wczesniej-niestety-stresy+tabsy=rozwalony żołądek) dzięki jeszcze raz!!!

Gość lek med
Karla! jeżeli nie mierzyłaś temperatury-tylko była to miesiączka której sie spodziewałaś(a nie poprzedzona wzrostem temperatury)to mogłas być w okresie najwiekszej płodności związanej z tzw krwawieniem śródcyklicznym-(mogło tak się stac np z powodu stresów) więc Twoje zajście w ciąże nie jest cudem ;-) Jeżeli skolei mierzyłas temp.i byłaś w drugiej fazie cyklu- to to jest cud ale jednak stawiam na to pierwsze.

bleblus - ja zaczęłam brać luteine w 38 dniu cyklu dziś jest mój 50-ty dzień cyklu, skończyłam brac luteine i nadal czekam na okres, jeśli się nie pojawi do przyszłego czwartku idę na usg...i nie mam pojęcia co to ze mną dalej będzie:(

kurcze to naprawde nieciekawie.ja dostałam na wywołąnie yasmin ktory brałam wczesnie ale mam go wziac dopiero za jakies 2 tyg jak okres nie przyjdzie. ale mozesz byc w ciązy??

juz to pisałam na innym topiku ale wasnie mi sie przypomniało ze melisa pomaga w wywoływaniu miesiączki wiec zakup hebetke z melisy

Gość pewnieże
Ja brałam kiedyś bromergon(czy jakoś tak),nawet postinor mnie nie ruszył(wypadek przy pracy,dlatego nie wierzę również w gumki) Słuchaj,moją ciążę gin potwierdził 4,5 dni po dacie spodziewanej miesiączki.Jakąś miał taką dziwną minę,zaprosił na USG dopochwowe i było jasne:gratulacje!Brrrrr!Potem,kiedy ciąża była zagrożona to mało nie oszalałam,ale w pierwszym momencie,tak z zaskoczenia,jak obuchem w łeb.A niby nie można było zajść i że tak powiem wytrysk był na zawnątrz.I to mozna nazwać cudem:)Szczęście,że i tak planowaliśmy dwoje dzieci,tyle,że w bliżej nieokreślonej przyszłości.Ale teraz,o nie,dziękuję,żadnego ryzyka.

Gość pewnieże
Do lek med.-jak zwał tak zwał.Czy to ponowna owulacja czy to tylko spóźniona-efektem może być nieplanowana a co gorzej-nie chciana ciąża.I nie wierzę,że jacyś lekarze mogli potwierdzić lub wykluczyć taką ewentualność.Bo organizm jest niezbadany a medycyna słyszała nie o takich przypadkach.Zachodzą w ciążę kobiety,którym medycyna nie dawała żadnych szans,nie zachodzą te,u których nic nie stoi na przeszkodzie.A mierzenie temperatury?A co jeśli pracujesz na 3 zmiany,a szef doprowadza Cię do białej gorączki?Potem lecisz do domu a tam full roboty,w sobotę byś odpoczęła,ale sesja,zjazd,egzaminy?Czy można wtedy mówić o skuteczności naturalnych metod?Obawiam się,że nie.Przykładem moja kuzynka,zwolenniczka NPR.Troje odchowanych dzieci i po 10 latach niezawodności metody-czwarte.Wtedy lekarz powiedział o podwójnej owulacji.Czy była?A czy to ważne?Czworo dzieci to nie przelewki.