Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brązowa Justa

za ciemne włosy

Polecane posty

Gość Brązowa Justa

Mam pytanie - może jesteście bardziej doświadczone. Farbowałam niecały tydzień temu włosy - chciałam zimny, ciemny brąz, niestety wyszły mi czarne... Proszę, poradźcie mi, co z tym fantem mogę zrobić? Czy pójść do fryzjera, rozjaśnić je trochę i zafarbować na jakiś brąz? Nie znam się na tym za bardzo, wiem, że trzeba trochę odczekać od jednego do drugiego farbowania... Źle się czuję w tym kolorze i chcę to jakoś poprawić...

Gość Brązowa Justa
up... Bo naprawdę nie wiem, co robić...

Gość marta___
najlepiej poprostu poczekaj i tak farba sie zmyje po jakims czasie, szkoda tylko włosów na dodatkowe zabiegi, zawsze mozesz troche przyciemnic twarz pudrem czy samoopalaczem... poza tym nie wiem jakiej używałas farby, ale radze używać farb droższych (niż np Loki?) sama używam ciemnych brązów z Safiry wychodzą ok, natomoast z Natei już Capuccino, wyszło jak czarna bez mleka :O bardzo bardzo cieny brąz!

Gość marta___
mozesz tez je czesto myc nawet codziennie, tak jak pisałam farba sie zmywa i koniecznie dobra nawilżająca odżywka! chemiczne sposoby są dobre, ale niszczą dodatkowo włosy, a po co je jeszczemaltretowac?

Gość janeczkaa
ja tez jak kupuje brazowa farbe to wychodzi prawie czrny ale jak czesto bedziesz myc wlasy to farba sie zmyje i odradzam rozjasnianie bo zniszczysz wlosy

Gość Brązowa Justa
Wcześniej używałam Garnier Naturals - brązu - kolor wychodził ładny, też bardzo ciemny, ale szybko się zmywał. Teraz użyłam Garnier 100% no i wyszło, jak wyszło... Na szczęście zauważyłam, że ta też dość szybko się zmywa (na co miałam nadzieję przy ewentualnym niepowodzeniu), jednak czarny to czarny:( Mam normalnie jasną twarz - nie jest bardzo blada, ale też nie oliwkowa... Szare oczy i ciemne brwi. Rzadko się rumienię. Jestem więc chyba zimnym typem urody, dlatego chciałam zimny ciemny brąz. Może powinnam (była:))wybrać inny kolor?

Gość marta___
juz trudno!!! pózniej zafarbujesz jasniejszą, a na razie jest wiosna i kup sobie opalizujący puderek do dzioba i bedzie ok :)

Gość Brązowa Justa
No myję je teraz codziennie lub co drugi dzień - zależy od czasu, bo włosy mam do łopatek, więc suszenie trochę trwa. Sporo farby zeszło - woda była ciemna, boję się jednak, że czarny mocno chwycił. Na pewno nie wymyje się na dobre. A co z moim rozumowaniem a propos koloru?:) Dzięki dziewczyny, miło, że mi pomagacie.

Gość Brązowa Justa
Puderku i tak już używam, ale dzięki za rady:))