Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studenttt

czy uważacie, że ktoś kto mieszka w rodzimym mieście od urodzenia jest przegrany

Polecane posty

Gość studenttt

później znajomi z krakowa, warszawy odwiedzają cię i patrzą z politowaniem jak męczysz się w tej mieścinie... czy w średniej wielkości mieście można zrobić karierę i żyć na poziomie, w prestiżu?

Gość studenttt
zapraszam do dyskusji...

Ci z Krakowa to jakies osły ... bez urazy sama jestem z Krakowa ale nie przyszłoby mi cośtakiego do głowy (ino ja juz dawno nie student)

Gość jeszcze w poznaniu
mozna zyc ;)

Gość pewnie że można
nie ma obowiązku mieszkania w Wawie czy Krakowie:-PJesli kazdy by wyjeżdżał to tych miast juz dawno byłoby tam przeludnienie a cała reszta Polski świciłaby pustkami bo każdego by wywiało do Karkowa czy Warszawy:-o

Gość dlaczego Myrevin uważasz
że przegrałeś życie?

Gość dsfnadn
czyzby lublin?

bez sensu...bujając sie po świecie mozna przegrać życie więc to czy się siedzi na dupie w swoim malutkim miasteczku nie ma najmniejszego znaczenia, ważne żeby przezyć to życie godnie - a nie ważne gdzie

--> dlaczego Myrevin uważasz Mysle że tego oczekiwał autor/ka topiku. Chciałem być miły. :o

Gość jeszcze w poznaniu
w poznaniu - zawsze ejst godnie i wygodnie :)

Gość dlaczego Myrevin uważasz
a chyba ,że tak:-D

Gość studenttt
myrevin głupi jesteś :o chodzi mi o smutną rzeczywistość, że całe życie spędza się w jednym miejscu (czego w sumie bym nie chciał) oraz szanse kariery. i nie jestem z lublina

Gość studenttt
nie jest Wam źle, że całe życie obracacie się wokół tego samego miejsca?

-->studenttt { myrevin głupi jesteś } :D🖐️ To jest powalający argument w każdej dyskusji. Używaj go częsciej zyskasz szerokie uznanie mądrych(w twoim mniemaniu oczywiście). :>

hemoroida: to nie to samo. fajnie jest wrócić \"po latach\" do swojego miasta i powspominać, a ciągle będąc na miejscu nie masz ku temu okazji ;) myrevin: to może \"nie udało Ci się być miłym\"

Pomijając smutny fakt ,że Myrevin przegrał życie ,dla poprawy humoru,moim zdaniem coraz większe szanse na stabilizację i ewentualny suckes finansowy zdobywa się w małym(rodzinnym tymbardziej) mieście.Wszakże większość \"spryciarzy\" ucieka do dużych miast i tam walczy o życie mieszkając w 7 osob w dwuosobowym mieszkaniu,zajmując najniższy poziom w szczeblach wymarzonej kariery. A w małym mieście wystarczy znależć jakąś niszę w biznesie i sukces prawie \"murowany\";)

Gość studentttt
tak marze o zyciu w prestizu ze sprzedaje swój odbyt niemieckim emerytom którzy przyjezdzaja na seks wyprawy do PL,jestem sczurem,smieciem i karierowiczem,przegrałem zycie :(

Asega: racja, ale też w mniejszych miastach jest mniej ludzi z mniejszą ilością pieniędzy :)

Studentt-tylko pozornie ludzie w małych miastach są biedni.Zapotrzebowanie na pewne rzeczy w każdym miejscu są takie same.Czy to male czy duże miasto , wszędzie jest możliwość na rozwój.Ja pozwolę sobie upierać się, że małym mieście często łatwiej jest...(brzydkie słowo) dorobić się.

Pozwole sobie dodac swoje zdanie; wszystko zalezy od osoby, pomyslu a zycie---- kolezanka wrocila przegrana ze studiow w Krakowie - zero pracy a nachodzila sie po wszystkich firmach kanlizacyjnych, zwiazanych z ochrona srodowiska itp....... Powrocila do rodzinnego miasta-- 80 tys mieszkancow, moze nie takie male, ale i nie Warszawa- wziela kredyt studencki i tak rozkreca biznes, ze pisza o niej w gazetach (np. wyborcza, Oliwia) w tv (tvp2 -przystanek praca) inwestuje, splaca kolejny kredyt i ma coraz wiecej kontrahentow.......... Dobry przyklad?

zgadzam się, natomiast przy inwestowaniu we własną firmę dochodzi ryzyko i nie zawsze się udaje. a w dużych miastach są duże firmy z dobrymi stanowiskami

Gość wiesz na śląsku
nie ma jednego wielkiego miasta (katowice wcale takie rewelacyjnie ogromne nie są, a wyglądem nie kuszą), dlatego całego swojego życia nie da się tu spędzić praktycznie w jednym miejscu, bo już do gimnazjum często uczęszcza się do sąsiedniego miasta, liceum wybiera się także w innym miejscu, nawet jeżeli o studia chodzi jest spory wybór. W tygodniu nie ma dnia żeby nie odwiedzić przynajmniej dwóch z nich. Tu mało kto spędza życie w jednym mieście, bo może w Katowicach, albo w Sosnowcu się tak faktycznie da. Bo im większe miasto tym więcej ludzi radzi sobie wyłącznie w jego obrębie. Sama jak nie Katowice, odwiedzam Tychy, Sosnowiec, Dąbrowe, Będzin. Tu mam kurs, tu tańczę, tam się uczę, tam spędzam wolny czas, a jeszcze gdzie indziej mieszkam.

wiem, wiem jak to jest :) ja mieszkam w bielsku-białej, 50km od k-c i też mam tam znajomych

Gość wiesz na śląsku
i jezdze jeszcze czasem na lipiny gdzie oddaje sie analnie lokalnym menelom w zamian za chińskie zupki :)