Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spiaca krolewnaaaaaaaaa

Ile godzin powinno sie spać?Ile śpicie?

Polecane posty

generalnie powinno się spać ok. 8 godz (i tyle mniej więcej ja np. potrzebuję), ale naprawdę rzadko mi się udaje tyyyle spać :( tak się już przyzwyczaiłam do spania po 5-6 godz, że nawet w weekendy nie mogę odespać 😭 - budzę się sama po 5-6 godzinach snu, nieprzytomna, ale zasnąć już za chiny nie mogę

Gość RADZIU666
ja tam jak hodze spac o 22 i wstaje o 7 jestem nieprzytomny a jak hodze spac o 2 i wstaje o 7 to juz bardzej a kiedys wyjebalem 2 kawy i usnolem 6 do 6,14 i wszkole niehcialomi sie spac a teraz bije rekord w niespaniu do konca ferri z kawami oczywiscie

Gość jem kota jest fajne
śpij tak żebyś się wyspała

Gość LUKI100
JA W TYGODNIU SPIE 7-8 GODZIN W WEKEND 8-10 GODZ MYSLE ZE PO 10 H JEST BARDZO DOBRZE ALE W TYGODNIU NIEDA SIE RACZEJ SPAC 10H JAK NP O 7 WSTAJE SIE DO SZKOLY CHYBA ZE KTOS LUBI CHODZIC SPAC O 21;00:)

Gość zwrotniczy madeja
te dwie czynnosci mi zajmuja ok 45 minut razem.

Gość ja spie 3 góra 4 godziny
nie mogę sie nauczyc chodzić wcześnie spac bo chociaż bym chciała to i tak zasypiam koło 2.00 a o 5.00 muszę wstać do pracy :-o W weekend też nie śpie długo bo już sie przyzwyczaiłam do wstawania o 5.00 i sama się budzę i tak ciągle chodzę niewyspana :-o

Jak się nachlam w sobotę to i 8 godzin pospie... wtygodniu.. nie za duzo.. od czterech do pięciu... :o

Gość zwrotniczy madeja
Jest udowodnione naukowo,ze mozg,potrzebuje na regeneracje 8 godzin wylaczenia sie z aktywnosci,a wlasciwie"uspienia"aktywnosci.Podczas snu,wlasnie to sie dzieje.A wiec 8 godzin.To jest obowiazek.Jezeli nie mozesz wczesniej zasnac niz o 2,to sprobuj sie tego na nowo nauczyc.Ja zauwazylem,ze trzeba sie klasc do lozka i myslec tylko o spaniu.Gdy pozwalasz na to,zeby twoje mysli krazyly gdzies ,nie wiadomo gdzie,wtedy nie mozesz zasnac.

ok5 w porywach do 7 .... a w weekendy i tak budze sie ok 7-8 nawet po imprezie... :/ ja tam cały czas chyba jestem niedospana... i lubie spać

Gość taka z Bydgoszczy
spie ok. 7 godzin. w weekend tez. w tygodniu wstaje o 6.00, w weekend najpozniej o 8.00, a teraz jak jest juz szybko jasno to nawet o 7.00. Uwielbiam isc na dlugi spacer z psem o swicie jak jeszcze ludzie spia. Ja jak spie dlugo to jestem zmeczona ;)

Gość 5 max 6 h
teraz w długi weekend będzie wielkie spanie :D:D:D:D:D:D:D

Gość śpię po siedem osiem godzin

Gość 8 godzin
no 8 godzin to raczej nnorma ale nieraz mi sie zdarzy spac siedem a ci co spa po 4-6 to wspolczucia ja bym chyba chodzil nietomny

Gość RADZIU
ja tam sie 8 , 7 godz ale teraz bije rekord w niespaniu:P

Gość -sleepwalker
A ja własnie spać teraz nie mogę, wyśpię się później dobrych 10 godzin conajmniej. Co tego ile spac, to bardzo indywidualna kwestia, tutaj np. http://www.zasnij.pl/ile-spac jest tabelka w zaleznosci od wieku i trybu rzycia...

Gość Kocha was mama
Malo bo to zla kobieta byla

Gość bezsenny radek
Ja mam tak ,że o 23 chce mi się spać a jak niezasne do potem nimoge i dzisiaj znów tak jest .a jak zasne o 22 i wstane o 7 to niewiem gdzie jestem ,a jak zasne o 5 i wstane o 11 to jest dużo lepiej . I znowu następna noc pzy kompie jestem już blady jak trup.

Gość Jolantos
Ja spie przewaznie po 7-8 godzin... ja mam tak ze po seksie spie 5-6 h

Gość markov
8-10 godzin

Gość indii
okolo 6 / 7 godzin

Gość Lukasz178
ja myśle ze 8 h to jest wystarczajaco ale to zalezy jesli spisz od 23 do 7 to nie jest sie całkiem wyspanym ale jak idziesz spac o 2 do 10 to wtedy lepiej sie czujesz

Gość scoobydoo
To od kompa sie jest bladym.

Gość klklolo
10 - 11 godzin czasem nawet 12, kiedys wystarczaly mi 6

Gość ftynbjj
mam 22 lata. śpię w tygodniu ok. 6 godz., zdarza się że mniej.w sobotę i niedzielę odsypiam i śpię jakieś 8- 9 godz. To mi wystarcza dłużej bym nie mogła. Czasem jak jestem zmęczona prześpię się pół godz po południu

Gość frywolnaJola
Jeśli chodzi o to ile powinno sie spac i jak optymalnie sie wysypiac zeby miec duzo energi a nie byc wiecznie zmeczonym to ta ksiazka dobrze to wyjasnia http://sztuka-spania.zlotemysli.pl/pn,1/ kilka prostych zasad ale naprawde dzialaja cuda

Gość akaiah
SŁuchajcie ja sypiam po 15godzin, czy to świątek piątek czy niedziela,nie wysypiam sie jak spie krócej, czasami wogóle nie wstaje poki mi nie starczy. mam 20 lat o co chodzi :(