Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paradontoza

zaświadczenie z Urzędu Stanu Cywilnego o braku okoliczności wykluczających zawar

Polecane posty

Gość paradontoza

zaświadczenie z Urzędu Stanu Cywilnego o braku okoliczności wykluczających zawarcie związku małżeńskiego - byłam dziś w USC i dostałam jedynie Skrócony odpis aktu urodzenia, kobieta z okienka nic nie słyszała o zaświadczeniu. Czy może mnie ktoś oświecić o co chodzi?

Ja też miałam tylko skrócony odpis aktu urodzenia. W USC oprzy oddawaniu tego i załatwianiu reszty spraw związanych ze ślubem (min. na miesiać przed musisz ustalić date itp.) podpisywałam tylko takie zaświadczenie.

Gość paradontoza
Ja biorę ślub konkordatowy, nie cywilny, też potrzebuję to zaświadczenie? Datę ślubu już mam- za miesiące. Dzięki za informacje :)

Nie wiem jak to jest z konkordatowym. Jezeli to Kościół wysyła dokumenty to raczej nie, poniewaz na naukach i ogólnym \"zaklepywaniu:\" slubu (mieliscie chyba rozmowe o tym z ksiedzem ? ) o przeszkodach i ich braku mówiliście, nie ?

mysle, ze kazdy potrzebuje- slub konkordatowy oznacza, ze czynnosci urzednika wykonuje ksiadz. trzeba mu wiec dostarczyc tych samych dokumentow co urzednikowi.

Gość paradontoza
Hm... kobieta z okienka z USC wyraźnie mi powiedziła,że w ogóle nie wie o jakie zaświadczenie chodzi.:(

Gość paradontoza
Tak właśnie jej mówiłam, zaświadczenie, że jestem panna, stanu wolnego, nie mężątką, kobieta tylko wybałuszała na mnie oczy i mówiła, że nie ma takiego zaświadczenia.

Oczywiscie, ze jest- kazdy, kto ma zamiar sie pobrac musi takie zaswiadczenie przedstawic- i to juz od lat! Jeszcze pamietam, ze musialam za ten papierek placic! Moze to jakas nowa baba byla? Musisz tam jeszcze raz isc i gwalcic babe, az ci ten papier wyda!

Gość paradontoza
Nie wiem czy nowa, ale że bardzo młoda to napewno. Jutro pójdę jeszcze raz wrrrrrrr A ten odpis aktu urodzenia przyda mi się do śłubu chociaż?

Tak- akt urodzenia trzeba przedstawic. Spojrz moze na ten akt urodzenia, czy na nim nie ma miejsca na notatke o ewentualnych slubach?

Gość paradontoza
Niestety nie ma, a ponieważ upieramłam się w USC o to zaświadczenie, pokazywała mi różne formularze, na żadnym nie było takiej adnotacji.