Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nika261

osoby tworzące strony www w html

Polecane posty

Witam. od kilku dni uczę się języka html, ponieważ muszę stworzyć stronę www. W tym języku jeszcze nigdy nie tworzyłam, dlatego praca idzie mi powoli, ale w miarę skutecznie. Mam jednak kilka wątpliwości dlatego prosiłabym o wypowiedz kogoś kto się na tym zna i powie czy dobrze myśle. Stronę piszę w programie EdHTMLv5.0. I teraz moje pytanie: kiedy przygotuję stronę index.html z odnośnkiami i obrazkami, utworzę również strony odpowiadajace poszczególnym odnośnikom. Później muszę się zarejestrować w domenie i wszystkie te utworzone strony i obrazki muszę wysłać na ftp i dopiero wówczas będzie wszystko ,,przeskakiwało\'\' na stronie ? Czy jak utworze te poszczególne strony do odnośników, to jest możliwość obejrzenia całości z ,,przeskakiwaniem\'\' w przeglądarce internetowej bez połączenia z internetem ? Wiem jak obejrzeć pojedynczą strone , bo na razie tylko tyle mam, ale zastanawiam się jak to wygląda całościowo. I jeszcze jedno po wstawieniu obrazka pojawia się komunikat ze nie jest zapisany i zostaje przypisana wartość bezwzględna - to się chyba zmieni jak ten obrazek wyślę na ftp , ale samo czy trzeba nanieść zmiany w np. index.pl samemu. Będę bardzo wdzięczna za wyjaśnienia.

1.Tak 2.Tak - ja utworzysz wszystko wtedy w podglądzie , kiedy naciśniesz odnośniki lub buttony - działa tak jak w sieci.Chociaż bardzo często jest , że w podglądzie chodzi ładnie a na samym serwerze się chrzani. Trzeba wgrać na serwer potem i dobrze się przyjrzeć. I nie w jednej przeglądarce, tylko w conajmniej trzech. 3.Żeby nie pojawiały się adresy bezwzględne, zapisz obrazki w tym samym katalogu , co stronkę. Czyli np masz katalog Moja strona i w nim plik index.html, w tym samym katalogu zapisz obrazek. Ja mam inny problem. Też piszę w Edku, i niestety , kiedy już wgrywam na serwer , FTP nie widzi pliku index.html - nie wiem co jest grane. Może wiesz?

W języku html bawię się od bardzo niedawna i jestem jeszcze zielona, dlatego bardzo Ci dziekuje. a co do Twojego pytania moze wielkosć liter - z tego co wiem wszysko musi być małymi bez polskich znaków, ale to pewnie doskonale wiesz. Znalazłam przed chwilą pewne forum moze tam coś znajdziesz http://forumweb.e-vip.pl/ Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam

Dzięki wielkie. Zaglądnę tam - może znajdę odpowiedź. Gdybyś miała kłopoty - pisz tutaj. Ja też chętnie poczytam - sama się uczę - od dwóch miesięcy:D

w razie problemów chetnie skorzystam z Twojej rady i doświadczenia, dzięki od jutra mam wolnę wiec trochę przysiadę przed komputerem, zobacze co z tego wyjdzie, trzymaj sie :-)

Podaję adres mailowy - jakby co , to pisz - bo topik może przepaść w mrokach kafe: pyzorzyca@buziaczek.pl

Gość pomoc w html
mogę coś podpowiedzieć w razie problemów, znam html jak również i inne języki programowania - jedno, co polecam w tym momencie: PORZUĆCIE EDYTORY HTML:) lepiej pisać od podstaw, sa inne przydatne narzędzia. W razie problemów polecę dobre kursy, podrzucę materiały albo sam pomogę:) Piszcie na adres: onereason@o2.pl, w temacie najlepiej "html" czy cóś podobnego, bo mogę przez przypadek uznac za spam. Pozdrawiam

tak jak już ktoś napisał powyżej lepiej poisać od podstaw ..najlepiej w notaniku - pisać kodem .... taka wiedza zostanie potem na całe życie

Gość Tomaszyy
Najlepiej zlecić stronę fachowcom. Są tacy, którzy naprawdę znają się na rzeczy. Witrynę mojej firmy przygotowali ludzie z firmy Vegasoft Intermedia - www.vegasoft.pl Jestem zadowolony i nie muszę sam się bawić w jakieś tam kody HTML :D

Gość ty chyba nie widziales jak sie
strony robi..... airsoft wielka kupa