Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marzenka21

pierwszy raz na solarium- poradzcie

Polecane posty

Gość marzenka21

chciałabym isc pierwszy raz na solarium ale troszke sie boje bo nie wiem co mam robic i jak czy samemu musze cos właczyc ustawic i na jak długo isc na solarium mam jasna karnacje . i jesli jutro pojde na solarium czy cos bedzie widac opalenia i kiedy powtórzyc opalanie czy czymś sie posmarowac przed pojsciem czy nie

jeśli pójdziesz do porządnego to wszystko Ci powiedzą, jeśli sami nie zapytają, to powiedz że pierwszy raz jesteś, żaden wstyd. Wszystko ustawią, w niektórych jedynie trzeba zamknąć i wcisnąć start. Założ okulary koniecznie!! Ja niczym sie nie smaruje, chyba ze obsluga cos ciekawego zaproponuje. Jesli masz jasna karnacje powinno byc widac, ale nie idz na dłużej niz 10 minut. Pozniej wskazany jest balsam brązujący - podtrzyma efekt i nawilzy - to wazne, mozesz powtorzyc po kilku dniach opalanko - pozdro :)

Gość jesli sie wybierasz
to sie dowiedz jakie maja lozka w sensie czy sa turbo, bo jesli tak to te 10 minut cie poparzy jak nic! W turbo wystarczy na pierwszy raz 6 minut, mozesz posmarowac sie specjalnymi kremami dostepnymi w salonach, szczegolnie warto zadbac o twarz i kupic saszetke z kremem chroniacym przed promieniami i opozniajacym proces powstawania zmarszczek (nawet jak jestes mloda, bo korzystajac z solarium skora twarzy i dekoltu jest bardzo narazona na szybsze zmarszczki). Po pierwszym opalaniu, powtorz po dwoch dniach i po kolejnych trzech- jesli chcesz miec efekty. pamietaj o nawilzaniu skory, bo inaczej sie zluszczy razem z cala opalenizna. Nie wiem co moge Ci jeszcze napisac. W kazdym razie rozsadnie korzystaj, nie pzresadzaj z minutami, bo latwo sie poparzyc i zepsuc caly efekt. Acha jesli masz do wyboru stojace to pamietaj ze ono opala z kazdej strony, czyli szansa na rowna opalenizne, ale zwykle ma mocniejsze lampy od lezacego. Pozdrawiam

Gość marzenka21
dziewczyny ja jade na 18-stkę 9 czerwca i na solarium chce isc 5 i 7 czerwca czy bedzie widac juz opalenizne jesli pojde po 5 minut i czy moze sie okazac ze bede bardzo czerwona czy tylko lekko

Gość wcześniej
idź, zeby niespodzianek nie było...

Gość karola3339
chciała bym iść pierwszy raz na solarium ale mam takiego stracha że nie wiem, poprostu nie lubie przebywaćw pomieszczeniach zamkniętych a w dodatku z małą przestrzenią pomóżcie:-)

pracuje w solarium. polecam zapytac o odpowiedni czas dla Ciebie, jako poczatkującej. pracownice powinny być przeszkolone jeśli chodzi o czas opalania do każdego foto typu skóry. nie polecam opalania sie zbyt długo bo skora bedzie czerwona i moze nawet schodzić skóra na brzuchu badź piersiach. przed opalaniem zrób dokłądny peeling, kup jakiś kosmetyk do opalania w solarium ale bez bronzera i przyspieszacza. nie myj się dwie godziny po opalaniu bo opalenizma szybciej zejdzie, po kąpieli nasmaruj się porządnie balsamem. uff to chyba wszytsko aaa no i zamknij oczy podczas opalania.

Gość tissue1
Karola, czy kupilabys krem, ktory niszczy wlokna kolagenowe w skorze? Jesli nie, to dlaczego chcesz isc na solarium?

Gość solarka to samobójstwo dla
skóry:o

Gość karola3339
chciała bym mieć opalenizne przez cały rok chociaż wole słońce solarium jest w modzie a samoopalacz nie daje takich efektów jak solarium tym bardziej wtedy gdy go się źle rozprowadzi więc co jest leposze?

Gość kkkkjkjkkjkjhg33
a wiecie moze dlaczego po opalaniu w solarium wyskakuja mi biale plamy???

zależy gdzie te plamy? jeśli używasz tabletek antykoncepcyjnych to masz odpowiedź na swoje pytanie. możesz też być uczulona ale raczej to opdada, jeśli zażywasz jakieś leki mogą one być przyczyna. mogą być światłoczułe

Gość karola3339
no to jeżeli biore anty to już tym bardziej nie moge chodzić na solarium?

Gość mik1540
a na jakim byłaś stojącym czy leżącym?

Gość karola3339
chodze na solarium ale strasznie przypiekaja mi sie poliki, nie wiem czemu bo chodze tylko na 8 minut. Niedługo mam wesele i chciała bym iść na wiecej. Co mogę z tym zrobić pomóżcie??????

Gość monia62
chciala bym isc na solarium pierwszy raz . ale sie jednak boje . nie wiem co tam robic czy sie rozbierac do naga czy w bieliznie ? na ile minut isc ? jezeli mam pryszcze to czy moge tam isc odpowiedzcie mi krok po kroku o tym .

Gość monia62
mam pytanie chce isc na solarke po raz pierwszy tylko sie boje ze sie zblaznie . nie wiem co tam robic ? czy mam sie cala rozebrac czy do bielizny na ile mam tam isc ? czy jazeli mam pryszcze to moge sie tam opalac ? a i jeszcze jedno jezeli mam blizne na brzychu to moge isc sie opalac prosze pomuszcie mi to wytlumaczyc !! dziekuje

Gość ght
a ja proponuję zwyczajnie pójść i sprawdzić, wszystko Wam wytłumaczą, a jeśli coś nie wyjdzie to następnym razem idźcie gdzieś indziej :) u mnie w pobliżu są 3 solaria. Nie bójcie się, trzeba próbować różnych rzeczy. Uważajcie tylko żeby się nie spalić (siara) ;p

Gość izunia1992
jak ja chodziłam na solarium to byłam bardzo czerwona i wszystko mnie piekło dlatego radze na początek wchodzić na 5 minut a potem zwiększyć 8, 10.... a był ktoś na solarium stojącym??? lepsze jest niż na leżaco??