Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna ciekawa

masło Karite

Polecane posty

Gość Papierowe
Nozyczki, skad zamawialas to maslo firmy Argiletz? ciekawa jestem, czy mozna je kupic w sklepach zielarskich

a czyli to maselko jest dobre:) to zamawiam chomik czy mi sie wydaje czy bywasz na wizazu na biochemi??

bywam:) a masełko bardzo dobre. Dziś przyszła moja paczka z mazideł z zapasem masełka :)

Gość kupilam maslo Karite
ale z dodatkiem olejkow w Biolanderze,dzis sie wysmaruje po raz pierwszy .Ma z was ktos moze ten krem? Narazie sprawdzalam go na pietach ;) dziala bardzo fajnie.

ja nie mam - ale bardzom go ciekawa, daj znać jakie efekty. Jak to to pachnie?

http://www.biolander.com/index.php?main_page=product_info&cPath=139&products_id=359 tutaj jest,a zapach jest dla mnie niemozliwy do opisania bo do niczego nie jestem w stanie go porownac;) jest taki "apteczny",ale nie drazni i nie przeszkadza >nie mam porownania do zapachu czystego masla Karite bo nie kupilam go jeszcze ,to moj pierwszy kremik z tym maslem i ciezko mi sie odniesc jakos do zapachu.O dzialaniu napewno napisze Chomiczku,mam cere z zaskornikami ,rozszerzonymi porami ,wrazliwa bardzo i tlusta w linii T.Jak sie sprawdzi toto na takiej skorze - sama jestem ciekawa.

Gość Dominika23.
Papierowe nozyczki ja równiez jestem z Krakowa możesz podać adres tego sklepu gdzie kupiłaś to masło Karite :)

pisalam wyzej o karite z olejkami z Biolandera. Kilka razy sie posmarowalam i niestety do mojej cery jest okropne:( Zapycha pory niemilosiernie.Znowu wrocilam do kremu olay bo po nim mam czysciutkie pory,a to maselko powodowalo,ze wrecz gule ropne mi wyskakiwaly,wystarczylo tylko na noc posmarowac ,a rano juz mialam.Dla mnie nadaje sie tylko do piet i tam je wykorzystam. Ciekawi mnie czy kazde maslo karite bedzie tak samo zapychac pory skory czy tylko to? Moze jakies osoby z cera tlusta i rozszerzonymi porami by sie wypowiedzialy bo nie wiem czy kupic np. te z Esentii czy wogole odpuscic sobie bo nie jest odpowiednie i kazde bedzie tak samo dzialac.Napiszcie cos dziewczyny.

Tak tez biore pod uwage,ze to moze dodatek olejku lawendowego lub oleju nigelle ,nie mam pojecia .Chyba zakupie czyste maslo karite ,tak chcialam przestawic sie na kosmetyki naturalne ...Moze czyste, bez dodatkow nie zapycha.Jak odstawilam to maslo z biolandera cera jest super ,bez zadnego wyprysku ropnego i pory nie sa zapchane.Echhh.... Jeszcze raz podejme probe teraz z czystym karite;)

Gość truskawkowa89
A to masło Kartie z mazideł można używać takie, jak sprzedają czy trzeba czegoś do niego dodawać?

Natia-----> jaki masz typ cery? i ktore kupilas? :) Gratuluje zadowolenia i znikania syfkow :)

truskawka - oczywiście, że można używać takie jakie sprzedają. Jest to czyste masło karite i po prostu bierzesz je w łapkę, rozpuszczasz trochę i smarujesz twarz. Możesz zrobić z niego krem czy maść lub balsam do ust (bardzo lubię karitkę na ustach), ale nie musisz. Solo też jest super. Pozdrawiam:)

Gość wiem bo brałam
do suchej z pryszczami skóry tez sie nadaje? Czy tylko tłusta?

Słuchaj - karite jest dośc uniwersalne - jeśli cie nie zapcha to oczywiśce, że się nada. A czy zapcha to już nikt ci nie powie bo to sprawa indywidualna. Proponowałabym zacząć stosować je 3 razy w tyg i obserwować jak się skóra miewa - codzienne stosowanie to może być za dużo dobrego na raz. Pozdrawiam:)