Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuje pomocy

STUDENCI EKONOMII LUB MATEMATYKI

Polecane posty

Gość potrzebuje pomocy

Please pomóżcie mi ze statystyka bo musze oddac zadanie a nie potrafie go zrobic!!! Jesli ktos zdecydowalby mi sie pomoc proszę zostawcie info! Tresc przesle juz na priva

Gość potrzebuje pomocy
ZADANIE CHYBA NIE JEST TRUDNE ALE JA STUDIUJE CALKIEM CO INNEGO A ONI WYMAGAJA ODE MNIE WIEDZY MATEMATYCZNEJ

Gość potrzebuje pomocy
upppp please

Gość na n ie mozesz tutaj
tego zadania zamieścić?

a co studiujesz ja tez mam zrobic zadanie ze statystyki i cos kompletnie poza nasz program nam zadal😡

Gość potrzebuje pomocy
Znaleźć dane w Internecie (lub inne źródło) opisujące wybrane jednostki obserwacyjne (przynajmniej 15 obserwacji) poprzez charakterystyki ilościowe (przynajmniej dwie ) i jakościowe (przynajmniej dwie). Dokonać opisu: 1.Jednostki obserwacyjnej 2. Przestrzeni zdarzeń elementarnych 3. Zbudować zmienną o zaproponować rozkład dla zmiennej losowej 4. Opisać (statystyki opisowe) zmienne losowe 5. Oszacować wartość średnią i wariancję dla ciągłych zmiennych losowych – skomentować wynik. 6. Oszacować częstości występowania wartości dla zmiennych jakościowych – skomentować wynik 7.Obliczyć współczynnik korelacji pomiędzy zmiennymi ilościowymi– skomentować wynik 8. Zastosować test zależności chi kwadrat dla zmiennych jakościowych– skomentować wynik

Gość potrzebuje pomocy
i co? da sie to zrobic jakos bezbolesnie? tylko nie mowcie ze jest bardzoooooo zle....

a ja potrzebuje zadania z weryfikacji badz z estygmacji;O

Gość potrzebuje pomocy
chociaz jakies wskazowki jak to powinno wygladac... ja kompletnie nie wiem o co chodzi! na cwiczeniach obliczalismy glupoty typu srednia arytmetyczna modalna itp a yu na zadanie taki zonk

potrzebuje pomocy----->to na jakim kierunku jestes????

Gość potrzebuje pomocy
AM

Gość potrzebuje pomocy
mam nadzieje ze nie wyrzucą....bo ja sie nie pozwole wypierdolic przez jakas glupia statystyke!!!!!! Jest nas juz 2 moze ktos sie nad nami zlituje.... Ludki nie pozwolcie zeby 2 fajne laski wylecialy przez satystyke z uczelnii....

ja sobie nie wyobrazam egzamusu z niej:o czy ktos wie o co chodzi z niejakimi modulami w weryfikacji????????? [szczerze mowiac nie wiem dokladnie co to jest ta weyfikacja:o] bo na wykladach robione byly zadania[pani dr robila je w sekunde , a my siedzielismy z otwartymi buzkami i na siebie spogladalismy tylko-bo o co jej chodzilo to nikt nie wie:D] wiec na wykladach sprawdzalo sie cos w jakis tabelach:o dziwnych:D a facet od cwiczen kaze nam cos z modulami robic , sprawdzac nie wiem o co biga:o przesrane jest miec statystyke:D

Gość potrzebuje pomocy
cos o tym wiem szczegolnie dla kogos kto studiuje na AM! :((( Ludziki jest nas 3 fajne Panie a tu nikogo do pomocy.... :(

Gość potrzebuje pomocy
a wy dziewczyny gdzie zdobywacie wiedze???

socjologia na AŚ:D ja mialam z kolosa poprawe wszystko dlatego , ze facet sam sie przyznal ze on dokladnie tego nie sprawdza:o calkowicie jest niekompetentny dobrze ze na egzaminie nie bede miala juz zadania chbya ze bede chciala:D teraz czeka mnie jeszcze jeden kolos z zadan:o nawet nie wiem z czego dokladnie ale chbya z indeksow i czegos tam jeszcze:o i musze oddac dwie prace domowe jedna z koncentracji lorenza a druga wlasnie z tej estygmacji i weryfikacji po prostu jest fantastycznie:classic_cool:

Gość potrzebuje pomocy
naprawde nikt nam nie pomoze.....

Gość potrzebuje pomocy
sluchajcie przeciez mozemy sie jakos rozsadnie dogadac ;)

chyba nikt:o nie widze jakos tego lasu rak , chetnych do pomocy nie ma co umiesz liczyc licz na siebie:o takie zycie :D

Gość potrzebuje pomocy
chyba masz racje!a czas ucieka a ja nawet tego gowna nie tknelam! szkoda gadć nie wiem co zrobie ... a najgorsze ze to tylko jeden jebany przedmiot na roku!

Jesli wezmiesz książkę ze statystyki, to skumasz o co chodzi i zrobisz zadanie. Poziom tego zadania wcale nie jest niski (mowię np o teście chi-kwadrat) , z czego wynika ze masz ten przedmiot nie od wczoraj :-) A wiec książka do łapki i heja! Polecam książkę Ostasiewicz & Rusnak. Czas nadrobic zaległości :-P A nie szukac na forum ciołka który zrobi cos za ciebie za frajer :-D Mi by sie nie chciało siedziec nad tym godzine dla kogo kogo nawet nie znam :-P

najlepiej poszukaj jakiegos rocznika statystycznego w internecie, tam bedziesz miala mnostwo danych (czyli tzw obserwacji) do zadanka. To moze byc cokolwiek... Potem okreslasz zmienną losową, czyli np poziom średniej płacy w Polsce ( w wybranych latach).

Gość potrzebuje pomocy
hej dzieki! ja nie mowie ze za free napislam ze mozemy sie dogadac. ja ze statystyki mialam tylko 2 cwiczenia i to odnosnie obluiczania sredniej arytmetycznej i modalnej! jakbysmi mogla tak Z grubsza wyjasnic o co chodzi! mama ksiazke ze statystyki ale dla kogos kto studiuje na Akademi medycznej to i tak czarna magia

Gość potrzebuje pomocy
uwiezcie mi ze na mojej uczelni wszystko jest mozliwe! ja nie mam pojecia co to jest chi kwadrat wiec naprawde nawet z calym stosem ksiazek nie zrobie tego sama! po 2 cwiczeniach to jest wrecz niemozliwe

Gość potrzebuje pomocy
a z Toba nesti nie daloby sie jakos dogadac ;) obie strony bylyby zadowolone

Gość kosiak
a na kiedy potrzebujesz mieć zrobione zadanie?? ja bym spróbowała, bo akurat mam teraz statystykę z tym, że w weekend to odpada, muszę z rodzinką pobyc. Mogę w przyszłym tygodniu.Za darmo. Fajna jest statystyka, lepsza niz matma.

Gość potrzebuje pomocy
Witam !!! wreszcie jakas pomocna duszyczka! prace mam oddac najpozniej 5 czerwca! z tego co sie dowiedzialam to zadanie do latwych nie nalezy i podobno zajmie ok 5-6 stron A4! Bylabym wdzieczna gdybys mi powiedziala jak zrobic te podpunkty ze zmiennymi jakosciowymi!bo z ilosciowymi to powiedzmy ze bede wiedziec!

Gość kosiak
przeczytałam uważnie treść i rozumiem ,że to samemu trzeba wymysleć jednostki obserwacyjne? czy to wszystko jedno co się będzie badało? Nie których rzeczy nie przerabiałam, ale może częściowo spróbuje to zacząć rozwiązywać, o ile czasu mi wystarczy bo sama będę miała teraz kolosa z makro.

Gość kosiak
Nesii ma rację, lepiej poszukać w internecie. Ja mam statystykę bardzo banalną, gotowe zadania tylko obliczać, a oddajemy pracę domowe na każdych zajęciach.