Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuje pomocy

STUDENCI EKONOMII LUB MATEMATYKI

Polecane posty

Gość potrzebuje pomocy
Jak bym Cie mogla prosic tylko o wyjasnienie mi jak to zrobic ze zmiennymi jakosciowymi! jakie wzory zastosowac! w tej chwili reszta jakos pojdzie tylko te jakosciowe cos nie bardoz! Bede Ci bardzo wdzieczna...

Gość kosiak
Zmienne jakościowe to takie zmienne, które nie poddają się ścisłemu pomiarowi, lecz można stwierdzić fakt ich występowania lub ich brak. Do zmiennych jakościowych można zaliczyć, np.: płeć badanych, pochodzenie społeczne, upodobania literackie, poglądy polityczne, sympatie, głębokość religijna, gusty artystyczne.

Gość potrzebuje pomocy
ja wiem co to zmienne jakosciowe tylko jak je zrobic? chodzi mi o np o ten punkt Oszacować częstości występowania wartości dla zmiennych jakościowych – skomentować wynik czy do zmiennych jakosciowych sa jakies wzory? i jakbys mogla rzucic okiem na te dane czy bylyby dobre ( u siebie mam je w excelu polaczone w jedna tabele) http://www.utw.zgora.pl/strony/statystyka.htm bo nie chce zaczynac pracy jak okaze sie ze nie!

Gość kosiak
Hej, na dzień dzisiejszy nie znam wzoru, a niestety zmieniły mi sie plany, mam pełno roboty i jeszcze tez szkoła. Więc chyba Ci nie pomogę.