Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość córaaa

JAK POMÓC MAMIE???????

Polecane posty

Gość córaaa

Moją mamę od jakiegos czasu reka boli, cierpnie jej. Ten ból nasila się w nocy. Czy ktoś wie co to moze być? Albo moze znacie jakies masci ktore mogą pomóc... lub cokoliwek innego

Gość moja mam miala podobnie.

Gość bleds
może cos z krwią to jest? nie wiem ? cierpnie,drętwienie moze wskazywac na zly uklad krazenia czy skurcze ma ? bo jezeli skurcze ma to wiecej magnezu chyba powinna jesc . niech idzie do lekarza ;) to napewno nic powaznego ;)

Gość do lekarza kardiologa

Gość laluńka
mama powinna natychmiast zglosic sie do lekarza, jesli to lewa reka, to moze miec zwiazek z sercem (promieniuje, choc serce znajduje sie za mostkiem), poza tym, moze sie utworzyc jakis zator, moj dziadek tak mial, prosze, powiedz mamie zeby jak najszybciej sie przebadala, a propos mojego tatae tez boli cala lewa strona, reka, bok, noga, ale lekarz nie wie dlaczego!!!! moze to jakas nerwica?

Moze byc niebezpiecznie, (o ile to nie reumatyzm, ktory tez jest "nic fajnego). Okazalo sie, ze wokol przegubu (akurat tam mojej mamie sie tak robilo, moze tez byc w innych miejscach na rece) robila sie jakby "Opaska" uciskajaca nerwy. Bylo to o tyle niebezpieczne, ze moglo prowadzic do nieodwracalnych uszkodzen. Rozwija sie dranstwo powoli, moja mama zdecydowala sie na operacje po kilku latach meczenia sie. Najgorzej w nocy - budzila sie juz po kilka razy w ciagu kazdej. Teraz zaluje, ze czekala tak dlugo. Wszystko jest OK. Operacja - a wlasciwie bardziej zabieg - nic groznego. Niech mama idzie do lekarza.

Gość do lalunki
a moze od kregoslupa? Czasem nieznaczny ucisk na jakies nerwy powoduje takie bole.

Gość córaaa
Wczesniej bardzo bolała ja noga. Chodziła na zabiegi smarowała róznymi masciami i nic nie pomogło. Teraz boli ja jeszcze ta ręka. Niestety lekarzy mamy beznadziejnych w moim mieście (była u ogolnego) bo nic jej nie poradzili. Dlatego tutaj pytam, bo moze zna ktoś podobny przypadek

Na 90% dolegliwość ta związana jest z kręgami szyjnymi kręgosłupa. Polecam twardy materac i specjalną ortopedyczną poduszkę do spania.

Gość córaaa
To prawa noga i prawa reka. Mama mówi ze w nodze to chyba rwa kulszowa

Gość laluńka
mozliwe, ale to raczej narwica, bo tata ma problemy w pracy i b. sie stresuje, a skoro lekarz nie wykryl o co chodzi to chyba nie jest nic z przyczyn fizycznych!!!

Gość córaaa
Moja mama jest po 50-tce i była fryzjerką całe zycie (wiec praca stojąca)

Mimo iz moja mama ma problemy z kregoslupem, akutrat to o czym pisalam, nie ma z nim nic wspolnego. Takie stany (zwapnienia) sa najczesciej wynikiem ciezkiej pracy - pokazcie mi kobiete ktora nie pracuje, chociazby w domu? I to charakterystyczne dretwienie w nocy... matka miala takie jazdy, ze cos okropnego. Oczywiscie nie upieram sie, ze to musi byc to - tylko opisuje gwoli scislosci.

ooo wlasnie... zapomnialam nazwy. DZIEKI!

Gość laluńka
to bylo do osoby powyzej

Gość cieśń nadgarstka lub łokcia
brat miał dobrego ogólnego lekarza, wszystkie badania były wykonane błyskawicznie, tyle, ze z operacją było gorzej niestety musiał nieco pomóc lekarzom w przyspieszeniu terminu inaczej to by mu ta ręka uschła a chłopak wył juz z bólu

Gość córaaa
Bardzo dziekuje za wszytkie komentarze:) Czekam tez na kolejne. Mieszkamy w miescie w ktorym jest 26 tys. mieszkanców i mamy 1 lekarza bo reszta sie pochorowała... niexle co? DO "Moja mama miała podobnie" z Twopich opisów wnioskuje ze moja mama ma podobnie do Twojej. Do jakiego lekarza Twoja mama chodziła? Wiesz jak fachowo nazywało sie to na co cierpiała?

Gość córaaa
MOja mama tez ma problemy z kręgosłupem. Jest to skutkiem tego, ze wykonywała ciągle prace stojącą (jak wczesniej pisałam była fryzjerką). W prawej nodze ma rwe kulszową i od dwoch dni jeszcze zaczęła ją ta ręka boleć. Strasznie mi jej szkoda:(

Gość hghgh
moja mama ma taki ból ręki i ramienia, jest to ból na tle nerwowym, dostawała jakies leki, ale od tych leków chciało jej się wymiotować, poszła do zielarki, i dostała zioła, sa okropne w smaku, ale pomagają, jak je pije to jej ręka nie boli

Gość córaaa
No mopja mama tez jakies dostała tabletki od lekarza, ale miała po nich okropne w nocy torsje i przestała je brać.... Co to za zioła????

Gość cieśń nadgarstka lub łokcia
cieśń często występuje u ludzi którzy w swojej pracy duzo pracują nadgarstkiem fryzjerzy niewatpliwie do nich należą nie wiadomo czy te bóle nóg i kręgosłupa powoduje to samo schorzenie ale biorąc pod uwagę zawód mamy to moze miec problemy i z nogami i z kręgosłupem ale przypuszczam, że to różne schorzenia

Gość córka alutka
jak pomuc mamie jeśli nie umię piec placka??? proszę odpowieccie.

Gość córka Alutka
jak pomuc mamie jeśli nie umię piec placka??? proszę odpowieccie.

Gość ewka7
Witam. Piszę z redakcji programu "Grunt to zdrowie" emitowanego na antenie TVN Style. Właśnie jesteśmy w trakcie pryzgotowywania do odcinka o chorobach powstałych w pracy. Jednym z podtematów będzie zespół cieśni nadgarstka. Nasz program ma charakter poradnikowo-medyczny i zawsze oprócz opinii ekspertów i metod leczenia pokazujemy historie naszych bohaterów, którzy cierpią z powodu omawianej dolegliwości. Jeżeli byłaby Pani zainteresowana pojawieniem sie u nas w programie, a przy tej okazji skorzystania z wizyty u lekarza, bardzo proszę o kontakt na przez mail lub telefonicznie pod numer 512 076 251. Pozdrawiam, Ewa Łukasiewicz "Grunt to zdrowie"

Gość styczniowa maruda
moze tzw. łokieć tenisisty??? moja mama narzeka na takie bóle w nocy i prawdopodobnie dolega jej wlasnie to. tyle ze takie przypadlosci trudno jest ustalic. najwazniejsze by twoja mama jak najszybciej poszla do lekarza.

Gość styczniowa maruda
dodam ze moja mama byla leczona jakimis zabiegami z prądem po ktorych zle sie czula ale no niestety taki jest skutek. w sumie nie wiem nawet czy dalej chodzi na te zabiegi i jak sie teraz czuje. az ja o to zapytam... dodatkowo kupila sobie ortopedyczne poduszki itd.

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci